بورس امروز چهارشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۰+  اخبار و وضعیت

شاخص کل بازار رشد ۰.۱۱ درصد و شاخص هم وزن کاهش ۰.۲۸ درصدی را نسبت به روز کاری گذشته تجربه کرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، شاخص کل بازار بورس تهران با رشد ۱۳۷۷ واحدی به سطح یک میلیون ۲۹۳ هزار واحد رسید. شاخص کل هم وزن با کاهش ۹۶۰ واحدی در سطح ۳۴۴ هزار ۵۰۵ واحد قرار گرفت. شاخص کل بازار رشد ۰.۱۱ درصد و شاخص هم وزن کاهش ۰.۲۸ درصدی را نسبت به روز کاری گذشته تجربه کرد.

فرابورس ایران

شاخص کل فرابورس با کاهش ۷۲ واحدی به سطح ۱۸ هزار ۵۹۰ واحد رسید.

ارزش و حجم معاملات

ارزش معاملات: بازار بورس و فرابورس به ترتیب ۳۵ هزار ۳۵۳ و ۱۹ هزار ۸۶۰ میلیارد ریال بود.

حجم معاملات: بازار بورس و فرابورس به ترتیب ۴ میلیارد ۶۴۸ و ۱ میلیارد ۵۶۳ میلیون برگه سهم بود.

تحلیل تکنیکال شاخص‌کل

حمایت یک میلیون ۳۰۰ هزار واحدی که از دست رفت و اکنون نقش سطح مقاومتی را ایفا می‌کند و از رشد شاخص جلوگیری می‌کند. پیش بینی می‌شود هفته آینده مجدد بتوانیم از این سطح عبور کنیم.

پیش بینی کاهش زیان دهی صنعت خودرو

در آبان ماه امسال هرچند خودروسازی همچنان بدترین وضع را در بین صنایع مهم کشور از جنبه سودآوری داشته است، با این حال با توجه به افزایش قیمتی که نصیب خودروسازان شده، به نظر می‌رسد در ماه‌های آینده این روند تعدیل خواهد شد. در واقع چون قیمت خودروها افزایش پیدا کرده، فاصله بین هزینه تولید و قیمت کم شده و این می‌تواند به معنای کاهش زیان‌دهی باشد. البته خودروسازان معتقدند برای رسیدن به مرحله سودآوری، نیاز به کنار گذاشتن کامل قیمت‌گذاری دستوری است.

افزایش قیمت‌های مقطعی می‌تواند از سرعت زیان‌دهی خودروسازان کم کند، اما زیان انباشته بالغ بر ۶۰ هزار میلیارد تومانی آنها به این زودی‌ها از بین نخواهد رفت. برای از بین رفتن این زیان، نیاز به تصمیم بزرگ در حوزه قیمت‌گذاری است که البته فعلاً دولت برنامه‌ای برای آن ندارد. هرچه هست، بر اساس گزارش پژوهشکده پولی و بانکی، خودروسازی تنها صنعتی به شمار می‌رود که جمع سود خالص شرکت‌های آن در آبان نیز منفی می‌شود.

به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد، طبق گزارش پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، تعداد شرکت‌های زیان‌ده خودروسازی در سال ۱۳۹۹ پنج شرکت بوده که نسبت به سال ۱۳۹۸ کمتر شده است. با این حال اما زیان اسمی خودروسازی در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال قبل بیش از ۱۲۰ درصد رشد داشته است که بخش عمده آنها به ایران‌خودرو و سایپا مربوط می‌شود.همچنین از مجموع ۳۶ شرکت مرتبط با خودروسازی و قطعه‌سازی (آنها که در بورس هستند) میزان سودآوری در دو بازه زمانی «۶ ماهه ۹۹» و «۹ ماهه ۹۹» به ترتیب منفی ۶/ ۵ و منفی ۹/ ۶ درصد بوده است. عملکرد خودروسازان در سه ماه ابتدایی امسال نشان می‌دهد از ۳۶ شرکت مرتبط با خودروسازی، ۱۲ شرکت زیان‌ده بوده‌اند، اما در شش ماه ابتدایی امسال تعداد زیان‌ده‌ها به ۹ شرکت کاهش یافته است.

آنچه که از محافل دولتی در خصوص بودجه ۱۴۰۱ و بسته حمایتی بورس به گوش می‌رسد، چند جنبه مثبت برای بازار سرمایه دارد. از یک طرف، سیگنال‌هایی از افزایش نرخ دلار نیمایی که تأثیر مثبت بر بورس خواهد داشت، صادر شده است، به این منوال که احتمالاً بانک مرکزی از همین اکنون، هر روز به صورت پلکانی، تا پایان سال نرخ دلار نیما را افزایش خواهد داد.

با توجه به این که دلار نیمایی در حال حاضر عدد ۲۴ هزار تومان را رد کرده است، قاعدتاً تا پایان سال باید حدود سه هزار تومان افزایش یابد که به طور متوسط ماهانه بین ۸۰۰ تا ۱,۰۰۰ تومان خواهد بود و پذیرش این رقم برای تیم اقتصادی دولت دور از ذهن نخواهد بود. این رخداد در راستای نزدیک کردن دلار بازار آزاد به نیما است، لیکن سود صادرکنندگان محصولات پتروشیمی و سایر صنایع بورسی را بالا می‌برد.

مالیات سهام به بورس بر می‌گردد

از سویی دیگر، یکی دیگر از روش‌های جذب نقدینگی برای کمک به شرایط کنونی بازار، حمایت از صندوق تثبیت بازار است که طبق شنیده‌ها در بسته پیشنهادی وزارت اقتصاد به دولت، مالیات دولت از نقل و انتقال سهام، قرار است به این بازار برگردد و از طریق صندوق تثبیت به بازار تزریق شود که البته احتمالاً عدد آن بیشتر از ۶ هزار میلیارد تومانی است که در بودجه دیده شده است.

توپ قیمت خوراک در زمین وزارت نفت با تغییر فرمول

از آنجایی که نرخ خوراک گاز واحدهای پتروشیمی طبق بودجه سنواتی و بر اساس فرمول محاسبه می‌شود، وزارت نفت باید با تعیین فرمول جدید به حاشیه‌های قیمت خوراک گاز کمک کند. از سویی دیگر، طبق گفته یکی از مدیران سازمان برنامه و بودجه، سقف قیمت گاز سوخت ۳ هزار و ۲۰۰ تومان است که اگر همین عدد در بودجه محاسبه شود، به بازار سرمایه کمک خواهد کرد.

اخبار شرکت‌ها

معاون صادرات و امور بین‌الملل گروه صنعتی ایران‌خودرو از فعالیت مجدد سایت این شرکت در سنگال و تولید و عرضه خودرو به بازار این کشور خبر داد. کیانوش پورمجیب در این باره گفت: با تمدید کنوانسیون معافیت گمرکی از سوی دولت سنگال، اقدامات لازم برای فعال‌سازی مجدد سایت تولیدی ایران‌خودرو در این کشور موسوم به «سنیران‌اتو»، انجام و در نهایت منجر به تولید و عرضه محصولات ایران‌خودرو به بازار شد.

خبر منفی یک شرکت پتروشیمی با اعلام توقف یک ماهه همه فعالیت‌ها

پتروشیمی فارابی که از جمله شرکت‌های اخراجی از بورس و حاضر در بازار پایه زرد فرابورس بشمار می‌رود با اعلام خبر منفی، مشمول توقف حداقل دو روزه نماد شد. براساس این گزارش، "شفارا" اعلام کرد: همه فعالیت‌های تولیدی شرکت را از ۲ فردا ۲۵ آذر به مدت ۳۰ روز و تا ۲۵ دی به دلیل عدم دریافت خوراک ناشی از توقف اضطراری پتروشیمی نوری متوقف می‌شود.

سه شرکت مجوز افزایش سرمایه ۱۰۰، ۵۹ و ۴۷ درصدی گرفتند

شرکت فولاد آلیاژی ایران از پیشنهاد هیأت مدیره مبنی بر افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی از محل سود انباشته خبر داد. بر این اساس، "فولاژ" در نظر دارد سرمایه فعلی را از ۱.۲ به ۲.۴ هزار میلیارد تومان برساند. تأمین مالی این شرکت بورسی در صورت موافقت سازمان بورس از محل سود انباشته و با هدف جلوگیری از خروج نقدینگی در آینده و مدیریت جریان نقدینگی جهت انجام طرح‌های توسعه یزد یک و نورد وایر اعمال خواهد شد.

همچنین شرکت بورسی سبحان دارو با دریافت مجوز افزایش سرمایه ۵۹ درصدی (معادل ۹۰ میلیارد تومان) از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران، می‌تواند سرمایه اسمی ۱۵۳ میلیارد تومانی را به ۲۴۰ میلیارد تومان برساند و صرف نوسازی و تجهیز خط تولیدی جامدات و خرید و جایگزینی ماشین آلات کند. صنایع نسوز توکا هم که در بازار اول معاملات فرابورس حضور دارد، طبق تصمیمات مجمع فوق‌العاده ۲ آذر سال گذشته مبنی بر تصویب افزایش سرمایه از ۱۵ به ۱۱۳ میلیارد تومان می‌تواند نسبت به انجام مرحله دوم افزایش سرمایه از ۷۷ به ۱۱۳ میلیارد تومان معادل ۴۷ درصد اقدام کند. تأمین مالی "کتوکا" از محل مطالبات سهامداران و آورده نقدی خواهد بود و صرف اجرای طرح توسعه پروژه تولید ۱۰ هزار تن آجر کربن منیزیت می‌شود.

قیمت کالاها در بازار آتی در چین

قیمت سنگ آهن و زغال سنگ در بازار آتی چین با افزایش قیمت همراه شد. علی رغم اینکه تقاضا در بازار نقدی ضعیف بود و خریداران منتظر روشن‌تر شدن جهت بازار بودند، قیمت این دو محصول در بازار آتی با رشد قیمتی همراه بود. فلزات پایه هم با رشد اندکی همراه شدند. فضای کلی حاکم بر بازار محصولات پتروشیمی با توجه به افزایش قیمت نفت در هفته گذشته مثبت بود و برخی محصولات این گروه با رشد قیمتی مطلوبی همراه شدند.

افزایش حاشیه سود فولادسازان

حاشیه سود فولاد سازان چینی در هفته گذشته کاهش پیدا کرد. هزینه تولید میلگرد با ۴۰ واحد افزایش به ۴,۲۶۹ واحد رسیده و سود تولید کنندگان با کاهش ۷۰ واحدی به ۴۶۱ واحد کاهش پیدا کرده است. حاشیه سود تولید میلگرد از ۱۱.۲ درصد به ۹.۷ درصد رسیده است. حاشیه سود ورق گرم نیز در هفته گذشته از ۸.۹ درصد به ۷.۵ درصد کاهش پیدا کرده است. هزینه تولید با افزایش ۳۹ واحدی همراه بوده و به ۴,۴۹۰ واحد رسیده است. سود تولید این محصول با کاهش ۶۹ واحدی به ۳۶۱ واحد رسیده است.

موجودی انبار سنگ آهن و فولاد در بنادر چین

موجودی انبار سنگ آهن بعد از چندین هفته افزایش با شیب تند در این هفته تنها ۰.۲ میلیون تن افزایش پیدا کرد و به ۱۵.۶ میلیون تن رسید. موجودی انبار فولاد با ۸۰۰ هزار تن کاهش به ۱۰.۹ میلیون تن رسید. تولید فولاد با توجه به محدودیت‌های زیست محیطی کاهش پیدا کرده که منجر به افت موجودی انبار محصولات فولادی شده است.

چشم انداز نشست دو روزه فدرال رزرو در هفته جاری و تأثیر احتمالی بر بازارها

نشست دو روزه فدرال رزرو امشب به وقت تهران به پایان می‌رسد. بیانیه این نشست در ساعت ۱۰:۳۰ دقیقه منتشر می‌شود و کنفرانس خبری در ساعت ۱۱ برگزار می‌شود. بازارهای سهام و فارکس بعد از نوسانات شدید دیروز در واکنش به خبر نرخ تورم تولیدکننده، آرام گرفته اند و منتظر نشست امشب فدرال رزرو هستند. داده‌های تورم اقتصاد آمریکا حاکی از آن است که تورم از حالت گذار بودن خارج شده و می‌تواند تا مدت زمان زیادی بالا بماند.

با توجه به داده‌های تورمی، فعالین بازارها انتظار حرکت فدرال رزرو به سمت سیاست‌های انقباضی را دارند. با انتخاب پاول، تمایل فدرال رزرو به سیاست‌های انقباضی تا حدی در قیمت‌ها لحاظ شده است. انتظار می‌رود که فدرال رزرو بین ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار از حجم خرید اوراق قرضه کاهش دهد. در صورتی که مقدار کاهش حجم خرید از این عدد کوچک‌تر باشد، دلار آمریکا تضعیف خواهد شد و در صورتی که بیشتر باشد دلار آمریکا تقویت خواهد شد. همچنین بازار انتظار دو مرحله افزایش نرخ بهره در سال آینده را دارد. در صورتی که افزایش نرخ بهره بیش از ۲ بار باشد، دلار آمریکا قوی خواهد شد. در صورتی که فدرال رزرو بیش از انتظارات بازار، متمایل به سیاست‌های انقباضی باشد، بازار سهام و کالاها با افت قیمت مواجه خواهند شد و بالعکس.

کد خبر 542133

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.