به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شهرداری رشت، سید امیر حسین علوی امروز _شنبه، ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۰ _در نخستین نشست شهرهای خلاق ایران که با حضور معاونان و مدیران یونسکو، رئیس و اعضای شورا، شهرداران و نمایندگان شهرهای خلاق ایران در رشت برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری چنین نشستهایی در بسط و گسترش عنصر خلاقیت در همه شهرهای ایران مفید فایده خواهد بود.
وی گسترش فعالیتهای مشترک بین شهرهای ایران و معاونت یونسکو را حول محور شهرهای خلاق خواستار شد و عنوان کرد: از شش سال گذشته که رشت به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی ثبت شد، شور و شوق خوبی در شهر رقم خورد و نوعی مشارکت اجتماعی مناسبی را در فعالیتها و رویدادهای پس از آن شاهد بودیم و تجربه کردیم.
شهردار رشت خاطرنشان کرد: تا پیش از شیوع ویروس کرونا رویدادهای موضوع محور با محوریت خوراک در شهر رشت اتفاق میافتاد و نمایندگان ما در بسیاری از رویدادهای ملی و بینالمللی مشارکت میکردند.
علوی اظهار کرد: آنچه که امروز میتواند به ما در پیوند شبکه شهرهای خلاق ایران کمک کند به اشتراک گذاشتن ظرفیتها، پتانسیلها و توانمندیهایی است که مختص هر کدام از این شهرهاست. بی شک هر شهری که موفق شده خود را به عنوان شهر خلاق در شبکه شهرهای بینالمللی یونسکو ثبت کند، ویژگیهای منحصر به فردی داشته که توانسته در آن هفت زمینه فعالیتهای مورد نظر یونسکو، اسم خود را به ثبت برساند.
وی ثبت شهر رشت و کرمانشاه در حوزه خوراک، اصفهان و بندرعباس در حوزه صنایع دستی و شهر سنندج در بخش فرهنگ موسیقی را مورد اشاره قرار داد و گفت: آنچه که به ما در به اشتراک گذاری ظرفیتها کمک میکند، برگزاری رویدادهای مشترک است که قصد داریم این کار را امروز در شهر رشت و با همکاری حوزه دبیرخانه یونسکو شروع کنیم.
شهردار رشت ادامه داد: به زودی در شهر رشت و مجموعه مدیریت شهری، مرکز خلاقیت و نوآوری ویژه مدیریت شهری را با کمک و هدایت شورای اسلامی شهر راه اندازی خواهیم کرد و این امر کمک میکند تا بتوانیم طبقه خلاق اجتماعی و نخبگان جامعه را با موضوعات مرتبط مدیریت شهری، مؤلفههای لازم برای جذب گردشگران و برند سازی شهر پیوند دهیم.
علوی خاطرنشان کرد: در دوره شورای پنجم ایجاد یک ستاد گردشگری مستقل را در مجموعه شهرداری مصوب کردیم که امیدواریم در این دوره مدیریت شهری و با هدایت کمیسیونهای تخصصی بتوانیم با کمک این ستاد و مرکز خلاقیت و نوآوری رویدادهای حوزه خلاقیت را بهتر از همیشه به پیش ببریم.
وی از انعقاد قرارداد راهاندازی خیابان غذا در شهر رشت در هفته جاری با مشارکت بخش خصوصی خبر داد و گفت: پس از انعقاد قرارداد تلاش میکنیم خیابان غذا در شهر رشت را در کوتاه مدت راه اندازی کنیم.
وی یکی دیگر از اتفاقات این دوره مجموعه مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر رشت را ایجاد کمیسیون تخصصی توسعه پایدار اعلام کرد و افزود: این کمیسیون میتواند سر منشأ برنامهریزیها و اتفاقات خوبی در آینده برنامهریزیهای شهر رشت باشد.
شهردار رشت خاطرنشان کرد: همچنین در راستای عمل به تعهداتمان به سازمان جهانی یونسکو با مشارکت بخش خصوصی تلاش داریم کار معطل مانده حوزه غذا و آکادمی خوراک که شهر رشت به آن نیاز دارد را تعیین تکلیف کنیم.
علوی راهاندازی پارکهای موضوعی نظیر پارک صبحانه تا سال ۱۴۰۱ با توجه به اقلیم مختص شهر رشت و عبور دو رودخانه از آن را پیشنهادی که در مجموعه مدیریت شهری مطرح است اعلام کرد و گفت: حاشیه رودخانههای گوهر رود و زرجوب با چنین پیشنهاداتی میتواند به خوبی مورد استفاده قرار گیرد.
وی هدف و شعار این دوره مدیریت شهری رشت را افزایش سهم مردم در تصمیمگیریها و تصمیمسازیها اعلام کرد و افزود: در تلاشیم تا چشمانداز مشارکتی شهرمان را با همراهی مردم فهیم شهر رشت و نخبگان در تمام طبقات و لایههای اجتماعی گسترش دهیم.
شهردار رشت سهم عمدهای از تأمین و ارائه خدمات در شهرهای بزرگ کشور را بر دوش شهرداریها دانست و اظهار کرد: در این راستا آنچه که باید در سرفصل کار و برنامههایمان قرار گیرد، این است که قابلیتهای خود را به رشد اقتصاد خلاق در شهر و اقتصاد خرد خانوارها تبدیل کنیم.
علوی اظهار امیدواری کرد: با اشتراک گذاشتن ظرفیتهایمان در بحث گسترش توانمندیها و توانمندسازی جوامع محلی بتوانیم کمک حال همدیگر باشیم.
نظر شما