جعفر قیصری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص نیازها و چالشهای شرکتهای نوپا، اظهار کرد: شرکتهای نوپا که شرکتهای جوانان هستند و کار جدیدی را شروع کردند، نیازهایشان نسبت به شرکتهای با سابقه متفاوت است؛ به طور مثال نیاز به فضای استقرار و آزمایشگاهی دارند و در حال حاضر هم تعداد شرکتها افزایش یافته و فضاهای مورد نیاز برای آنها محدود است.
وی ادامه داد: در سال ۹۲ حدود ۳۳۰ شرکت فعالیت میکردند، اما امسال حدود ۴۸۰ شرکت در حال فعالیت هستند؛ این در حالی است که فضا توسعه نیافته است و به شرکتها این فضاهای مورد نیاز را اجاره میدهیم و گاهی نیز به آنها کمک مالی کنیم.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۷۰ شرکت نوپا در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مشغول به کار هستند و فضای مناسبی برای استقرار آنها وجود ندارد، افزود: استاندار میتواند با اجاره دادن مکانهای خالی که در دسترس است به فعالیت بهتر شرکتهای نوپا کمک مؤثری داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه همکاری بخش خصوصی نیز در ادامه فعالیتهای شرکتهای نوپا مؤثر است، تصریح کرد: بخش خصوصی میتواند در راستای کمک به شرکتهای فناور شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، قراردادهای بلند مدتتری با آنها ببندد، چرا که این حوزه بسیار مهم است و هر چه به آن بها دهیم قطعاً به نفع تمام استان و حتی کشور خواهد بود؛ بنابراین بعد از تأسیس پارک علم و فناوری لازم است در تمام حوزهها به آن کمک و از آن حمایت شود، البته نباید فراموش کنیم که این شرکتها زمینه اشتغال افراد بسیاری را فراهم خواهد کرد.
توسعه فناوریهای نرم زمینهساز بهبود زندگی
قیصری با اشاره به اهمیت پرداختن به فناوریهای نرم، اضافه کرد: با توجه به اینکه شهر اصفهان مهد هنر و فرهنگ است و مردم فرهیختهای دارد، نیاز است تا توجه بیشتری به فناوریهای نرم از جمله ساخت فیلم و انیمیشن، بازیهای آموزشی و گردشگری داشته باشیم. لازم است بدانیم در حال حاضر شرکتهای فناور اصفهان در حوزه مهندسی پیشرفت کردند؛ در صورتی که در دنیا صنایع خلاق در حوزه فناوریهای نرم نیز پیشرفت کردهاند و نیاز است تا ما هم در این زمینه پیشرفت کنیم، فناوریهای نرم با IT آمیخته شده است و کمک زیادی به بهبود زندگی مردم میکند.
وی خاطرنشان کرد: در استان اصفهان یک مرکز رشد و هنر وجود دارد که ظرفیت خوبی برای رشد آن میتوان در نظر گرفت و بیشتر به حوزه فناوریهای نرم میپردازد. تهران و کشورهای اروپایی در این زمینه پیشرفت کردند، اصفهان نیز نباید از این حوزه غافل شود و قطعاً پرداختن به فناوریهای نرم و توسعه آن به تنهایی از عهده شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برنمیآید و نیاز به مشارکت و همکاری داریم. توان مالی این شرکتها کم است و باید حمایت شوند.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: شرکتهایی که در حوزه فناوریهای نرم فعال هستند باید در محلهایی مستقر شوند که محل رفتوآمد بیشتر مردم است؛ در خیابان انقلاب مکانی را اجاره کردیم که تا حدودی نیاز را برطرف کرده است، اما باز هم فضای کافی در دسترس نیست و با توجه به وجود مکانهای هنری و گردشگری در اصفهان ظرفیتهای فراوانی در این زمینه وجود دارد که برای پیشرفت باید به بهترین شکل ممکن از آن بهره گرفت. اگر استاندار حمایت کند، میتوان ظرفیت اشتغال در حوزه فناوریهای نرم را در استان اصفهان افزایش داد.
وی با اشاره به اینکه استان اصفهان در حوزه فناوری رشد یافته است و شرکتهای فناور به خوبی مشغول فعالیت هستند، اظهار کرد: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نماینده دولت است و لازم است بدانیم نقش اساسی در پیشرفت استان و کشور خواهد داشت، بنابراین لازم است نقش فناوری در شوراهای اساسی استان مطرح و جلساتی به حوزه فناوری اختصاص داده شود که استانداری میتواند در این زمینه نقش مؤثری داشته باشد.
نظر شما