به گزارش ایمنا به نقل از وبدا، عباس عبادی با اشاره به برخی اظهارات در خصوص کمبود پرستار در کشور، اظهار کرد: سرانه پرستار در کشور بر اساس سه مدل نسبت پرستار به تخت، نسبت پرستار به جمعیت و نسبت پرستار به پزشک، بررسی میشود. آنچه تاکنون در ایران به عنوان شاخص اصلی در نظر گرفته شده، نسبت پرستار به تخت بوده است.
نسبت پرستار حرفهای به تخت به ازای هر تخت ۱.۸ است
وی تصریح کرد: بر اساس آنچه وزارت بهداشت اعلام کرده، نسبت پرستار حرفهای به تخت به ازای هر تخت ۱.۸ است؛ لذا ضرورت افزایش افراد جذب شده در نظام سلامت وجود دارد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از نقدهایی که وجود دارد این است که تاکنون عملکرد پرستار و عرصه خدمتی آنها را تنها در چارچوب بیمارستانها دیدهایم در حالی که در دورهها و برنامههای آموزشی دانشگاهی این گروه علاوه بر عرصه خدمات در بیمارستانها، عرصههای بزرگتری همچون حضور در سطوح مختلف پیشگیری و ارائه خدمات در جامعه هم قابل تسری است.
عبادی افزود: بنابراین اگر نگاه کارآفرینی و توسعه عدالت در سلامت داشته باشیم حتماً فضاهایی را برای کسب و کار و ارائه خدمات سلامت توسط پرستاران در سطح جامعه برنامهریزی خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه حضور پرستاران در عرصه مراقبت در منزل و سایر عرصههای اجتماعی همچون پرستار مدرسه، کارخانه و نظایر آن میتواند فضای بیشتری را برای نقش آفرینی این عزیزان فراهم کند، تصریح کرد: باید علاوه بر گسترش کمی تربیت پرستار در برنامههای درسی آنها هم بازنگری صورت گیرد و یا آنکه برنامههای درسی جدیدی مبتنی بر تربیت پرستار جامعهنگر یا بهداشت طراحی شود که این موضوع در دست بررسی است و امیدواریم تا چند ماه آینده کارهای کارشناسی آن به اتمام برسد و قابل ارائه باشد.
عبادی در پایان اظهار کرد: در دوره جدید، توسعه نقش پرستاری در جامعه از برنامههای اصلی وزارت بهداشت خواهد بود تا به این وسیله به اقتصاد سلامت و بهبود شاخصهای سلامت و نقش آفرینی پرستاران در عرصههای اجتماعی کمک کنیم.
نظر شما