به گزارش خبرگزاری ایمنا، امروز در بسته خبری پنجره امید به سراغ درخشش کودکان ایرانی در مسابقات جهانی محاسبات ذهنی میرویم، در ادامه نیز فراخوان حمایت از طرحهای فناورانه و نوآورانه شناختی مطرح شده است، همچنین استفاده از هوش مصنوعی در مدارس برای یادگیری شخصیسازیشده، پرداخت بخشی از مطالبات دارویی در هفتههای پیشرو و نقش هوش مصنوعی در شناسایی زودهنگام و بهینهسازی درمان سرطان نیز از جمله موضوعاتی است که در ادامه جزئیات بیشتر آن بیان شده است.
درخشش کودکان ایرانی در مسابقات جهانی محاسبات ذهنی
این دانشآموزان کم سن و سال در بین رقبای جهانی، نام ایران را بر سر زبانها انداختهاند؛ یک دختر و پسر یزدی به عنوان نمایندگان ایران در دهلینو راهی مسابقاتی شدهاند تا در رقابتهای جهانی محاسبات ذهنی و چرتکه ۲۰۲۴ به رقابت با نمایندگان کل دنیا بپردازند؛ کودکانی که در بین برگزیدگان ۶ هزار نفر از ۸۰ کشور جهان، حسابی خوشدرخشیدند و عناوین ارزشمندی برای کشورمان به ارمغان آوردند.
فراخوان حمایت از طرحهای فناورانه و نوآورانه شناختی
ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی، فناوری و دانشبنیان ریاست جمهوری، فراخوان اعلام حمایت از طرحهای فناورانه را در حوزه علوم شناختی منتشر کرد.
توسعه ابزارها و فناوریهای پیشرفته شناختی شامل ارتباط مغز با مغز و مغز با ماشین، فناوریهای تحریک نواحی عمیق مغز، طراحی ابزارهای شناختی قابل حمل و ارزان برای تشخیص و درمان فناوریهای نوین برای ارزیابی و توانبخشی شناختی تولید ابزارها و پلتفرمهای آموزشی و بازیهای شناختی پیشرفته مانند واقعیت مجازی، سامانههای هوش مصنوعی برای غربالگری شناختی، مدیریت منابع انسانی و تحلیل دادگان رفتاری تولید نرمافزارها و بستههای آموزشی با رویکرد شناختی از اولویتهای این فراخوان حمایتی است.
محققان، پژوهشگران، متخصصان، اساتید و نوآوران علاقهمند به فعالیت در حوزههای اعلام شده میتوانند برای اطلاع از دیگر اولویتهای فراخوان به تارنمای ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی به نشانی www.cogc.ir مراجعه کنند؛ در این فراخوان به طرحهای برگزیده، کمکهزینه تحقیق و توسعه به مبلغ پنج میلیارد ریال به صورت بلاعوض اختصاص پیدا میکند و ایدههای کاربردی، خلاقانه و منتج به نمونه از حمایتهای حوزه زیستبوم کسبوکار ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی بهرهمند خواهد شد. مهلت ارسال طرحها تا پنجم بهمن ۱۴۰۳ تعیین شده است.
استفاده از هوش مصنوعی در مدارس برای یادگیری شخصیسازیشده
محمدرضا نظریان، مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان در گفتوگو با برنامه تلویزیونی «مثبت مدرسه» با اشاره به اهمیت ارتقای نظام آموزشی اظهار کرد: یکی از اصلیترین موضوعاتی که باید به آن توجه کنیم، این است که اگر به دنبال ایران قوی هستیم، باید مدرسه را قوی کنیم؛ قویتر کردن مدارس به طور مستقیم با توسعه آموزشی و در نهایت توسعه کشور مرتبط است و در این مسیر باید روشهای آموزشی، محتوای درسی، فناوریهای نوین آموزشی و کیفیت کلی آموزش مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه به دنبال ارتقای کیفیت یادگیری در مدارس هستیم و برای این هدف باید محیطهای آموزشی امن و آرامشبخشی ایجاد کنیم که در آن دانشآموزان بتوانند به بهترین شکل ممکن یاد بگیرند و رشد کنند، افزود: این بهبود کیفیت یادگیری نیازمند این است که معلمان در کارگاهها و سمینارهای تخصصی شرکت کنند و همواره در حال رشد و یادگیری باشند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان به استفاده از فناوریهای نوین در آموزش اشاره کرد و گفت: دنیای امروز دنیای انفجار اطلاعات است و باید هر روز با اطلاعات جدید و روشهای نوین آموزشی همگام شویم و در این راستا استفاده از هوش مصنوعی در مدارس، بهویژه در شیوههای یادگیری شخصیسازیشده میتواند به طور قابلتوجهی کیفیت آموزش را ارتقا دهد.
پرداخت بخشی از مطالبات دارویی در هفتههای پیشرو
محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت از تأمین نقدینگی به عنوان یکی از مهمترین مشکلات حوزه دارو یاد کرد و با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور، از پرداخت بخشی از مطالبات دارویی ظرف هفتههای پیش رو خبر داد.
نقش هوش مصنوعی در شناسایی زودهنگام و بهینهسازی درمان سرطان / چشمانداز روشن آینده تحقیقات سرطان در ایران
امروز هوش مصنوعی به بخشی جداییناپذیر از مراقبتهای بهداشتی و در حوزه پزشکی تبدیل شده است، بسیاری پزشکان متخصص در محیطهای بالینی یا آزمایشگاههای تحقیقاتی و پژوهشی از الگوریتمهای هوش مصنوعی و سایر برنامههای کاربردی مرتبط با آنها استفاده میکنند؛ هوش مصنوعی در پزشکی شامل الگوهایی است که با روشهای مبتنی بر یادگیری و پیشبینی به مدلهایی برای تحلیل دادههای پزشکی و کشف بینشها برای کمک به بهبود نتایج سلامت و تجربیات بیمار دست پیدا میکند.
مریم کدخدازاده، عضو هیئت علمی پژوهشکده سرطان معتمد در گروه توسعه فناوری درمانهای پیشرفته (ATMP) درباره چالشها و دستاوردهای تحقیقات سرطان در ایران گفت: کمبود بودجه، تحریمها، محدودیت در واردات مواد اولیه و تجهیزات و نبود ارتباط مؤثر بین صنعت و دانشگاه از مهمترین چالشها است و این موانع روند تحقیقات کاربردی و پیشرفته را کند کرده است.
وی افزود: با وجود اهمیت پیشگیری در کنترل سرطان به تحقیقات در این زمینه در ایران به اندازه کافی توجه نشده است، بنابراین آگاهیرسانی عمومی، تغییر سبک زندگی و توسعه راهکارهای پیشگیرانه از اقداماتی است که باید به آنها توجه شود.
فناور پروژه ویروسدرمانی در حوزه زیستفناوری پزشکی با تمرکز بر روشهای نوین درمان سرطان که تحقیقات گروه خود را بر توسعه روشهایی مانند ویروسدرمانی، استفاده از سلولهای کشنده طبیعی (NK cells) و بهرهگیری از اگزوزومهای مشتق از سلولهای بنیادی مزانشیمی برای حمل دارو متمرکز کرده، به نقش فناوریهای نوین در مقابله با سرطان پرداخت و گفت: فناوریهای نوین پزشکی از قبیل سلولدرمانی و ژندرمانی، نه تنها دقت درمان و کیفیت زندگی بیماران را بهبود میبخشد، بلکه امکان شخصیسازی درمان را فراهم میکند و افقهای جدیدی را در کنترل سرطان میگشاید.
کدخدازاده چشمانداز آینده تحقیقات سرطان در ایران را روشن دانست، اما بر لزوم حمایتهای هدفمند مالی، اصلاح سیاستهای پژوهشی و گسترش همکاریهای بینالمللی تأکید و عنوان کرد: از سیاستگذاران انتظار میرود زیرساختهای لازم را برای تسریع پیشرفت در این حوزه فراهم کنند.
نظر شما