میرشهرام صفری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در خصوص واریانت اومیکرون، اظهار کرد: بر اساس تحقیقات در آفریقای جنوبی، واکسنهای کرونا هنوز هم مؤثر است و واریانت جدید کرونا را میتوان با یک تست PCR خاص تشخیص داد. همچنین نظر برخی از متخصصان بیماریهای عفونی این کشور درباره جهش جدیدی کرونا این است که واریانت جدید کرونا ویروس قابلیت سرایت بیشتری دارد و با اینکه در آفریقای جنوبی نیز ابتلاء به کرونا در برخی از افرادی که واکسن زدند، دیده شده است، اما هنوز هم واکسنها مؤثر خواهد بود.
وی ادامه داد: محققان آفریقای جنوبی بر این باورند که واریانت جدید ویروس کرونا از سایر واریانتها کاملاً متمایز است، چرا که تعداد جهشهای آن بسیار بیشتر است و بیش از ۳۰ جهش در پروتئین اسپایک دارد و این موضوع باعث نگرانی از فرار احتمالی ویروس از پاسخ ایمنی و انتقال بیشتر آن شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران افزود: خبر خوب در خصوص جهش جدید کرونا ویروس این است که این واریانت را با یک نوع خاص تست PCR میتوان تشخیص داد و آزمایشگاههای تشخیصی میتواند به جای توالییابی کل ژنوم، واریانت جدید را سریعتر شناسایی کنند.
وی تصریح کرد: بر اساس بررسیها اومیکرون تاکنون حدود ۵۰۰ درصد قدرت سرایت بیشتری نسبت به سویه ووهان دارد که این عدد برای دلتا ۷۰ درصد بوده است، همچنین با توجه به ظاهر نشدن پیک شدید بستری در آفریقای جنوبی جای امیدواری دارد که واکسنها حداقل در پیشگیری از بستری شدن با این سویه تأثیر قابل توجهی داشته باشد.
صفری با تاکید بر اینکه در مورد قضاوت درباره بیماریزایی واریانت جدید کرونا باید چند هفته صبر کنیم تا تغییرات بستری در آفریقای جنوبی را ببینیم، خاطرنشان کرد: درباره سرایتپذیری بیشتر واریانت اومیکرون نسبت به دلتا شکی نیست و ظهور ناگهانی این سویه در فاصله حدود ۱۰ روز در تمام استانهای آفریقای جنوبی نشان از قدرت سرایت بسیار بالای آن دارد و همه را شگفتزده کرده است.
وی گفت: لازم است بدانیم سه کمپانی مدرنا، نوواکس و بیونتک اعلام کردند که توان ساخت واکسن جدید علیه این سویه جدید کرونا را در حدود شش هفته دارند. از آنجایی که اومیکرون منجر به عفونت خفیف کرونایی میشود، برخی محققان امیدوار هستند این نوع کرونا پایانی بر تاخت و تازهای وحشیانه کرونا باشد و پایان همهگیری را سرعت بخشد.
نظر شما