آهنگران: حاج قاسم از من خواست برای شهادتش سنگ تمام بگذارم

مداح هشت سال دفاع مقدس در آیین گرامیداشت هنرمندان حاضر در جبهه‌های هشت سال دفاع مقدس گفت: حاج قاسم سلیمانی از من خواسته بود برای شهادتش سنگ تمام بگذارم.

به گزارش ایمنا، آئین سازهای خاکی (گرامیداشت هنرمندان ارکستر سمفونیک در هشت سال دفاع مقدس) شامگاه دیشب (جمعه پنج آذرماه) با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت برگزار شد.

در این برنامه حاج صادق آهنگران مداح پرآوازه دوران آتش و خون ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان دفاع مقدس به ویژه شهید سردار حاج قاسم سلیمانی گفت: ما هرچه تاکنون داشتیم و داریم از نفس امام راحل و شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است. ما خودمان هیچ نداریم و هرچه داریم از این شهیدان عزیز است.

حاج قاسم کانون توجه بسیجیان بود

وی افزود: اگر بخواهیم همه خصوصیات و رفتارهای شایسته بسیجیان عزیز را با هم در یک جا جمع کنیم بدون تردید یکی از این کانون‌های تجمیع حاج قاسم سلیمانی است. او از جمله سرداران سرافراز اسلام بود که همواره شوق شهادت داشت. او همواره برای شهادت بی قرار بود و این بی قراری هم بعد از شهادت شهید احمد کاظمی بیشتر و بیشتر شد.

حاج قاسم ویژگی‌های زیادی داشت و می‌توان گفت آنچه خوبان همه داشتند او تنها داشت. شهید سلیمانی شجاعت، فروتنی، هوش، ارادت به اهل بیت و انقلاب اسلامی، دلسوزی، ارادت به مردم را همیشه داشت. اما او یک ویژگی مهم داشت، او همواره طالب وصل بود و این وصل را با اشک می‌خواست. اشکی که ویژگی بارز حاج قاسم بود.

وی با ذکر خاطراتی از همراهی‌هایی که با شهید سلیمانی در دوران دفاع مقدس و بعد از آن داشت، توضیح داد: من همیشه می‌دیدم هربار که دوستان حاج قاسم یک به یک شهید می‌شدند این بی‌تابی و شوق به وصل در او بیشتر می‌شد.

وی افزود: من به خوبی خاطرم هست وقتی برای یادواره شهدا همراه ایشان به شهر همدان سفر کرده بودیم و وقتی بر سر مزار شهید همدانی دور هم گرد آمدیم و حال خوبی هم برقرار شد، حاج قاسم بازهم به من گفت: «برای من هم آرزوی شهادت کن». حتی در زمانی دیگر که به تهران بازمی گشتیم یکی از سرداران عزیز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مشغول ارائه گزارشی بود و من می‌دیدم که حاج قاسم گرچه مشغول شنیدن گزارش بود اما هراز چندگاهی هم به من نگاه تیزی می‌کرد و بعد دوباره به آن عزیز نگاه می‌کرد. تا اینکه به من دوباره نگاه کرد و گفت: «صادق اگر شهید شدم برای من سنگ تمام بگذار».

آهنگران با اشاره به آخرین دیداری که با حاج قاسم داشت، اظهار کرد: آخرین دیداری که با حاج قاسم داشتم، مربوط به شب بیست و یکم یک ماه رمضان در جوار حرم ملکوتی حضرت رقیه (س) بود. من در آنجا به همین مناسب برنامه‌ای داشتیم که خوشبختانه برنامه خوبی هم شد. در این زمان بود که به من اطلاع دادند حاج قاسم هم در حرم حضور دارد. این توضیح را هم بدهم که در آن زمان درهای حرم را ساعت ۱۰ شب می‌بستند اما آن شب به مناسبت شب بیست و یک ماه رمضان قرار شد تا ساعت ۱۲ درها را ببندند. و درها ساعت ۱۲ بسته شد و من هم برای صرف سحری به مکانی که در آن خدام حرم حضور داشتند رفتم تا اینکه به من گفتند حاج قاسم از ابتدای برنامه شما تا الان در اتاق هست اما به جهت مسائل امنیتی نتوانسته در برنامه حضور داشته باشد.

وی افزود: جالب اینکه هیچکس هم در حرم نبود و من بعد از اینکه با این شهید بزرگوار احوالپرسی کردم به من گفت: «صادق امشب به من نچسبید» من گفتم: «چرا؟ من احساس کردم حال خوبی در برنامه حاکم بود» به هر حال بعد از چند دقیقه بود که به من گفت: «اگر خسته نیستی می‌توانی ۱۰ دقیقه بخوانی؟» من هم با کمال میل پذیرفتم و هر دو به پای ضریح رفتیم، در همین حین شهید پورجعفری هم همراه ما بود و از این لحظات فیلم می‌گرفت.

حاج قاسم همیشه سری پر از شور شهادت داشت

این ذاکر اهل بیت در بخش پایانی صحبت‌های خود که با اجرای قطعاتی از نوحه‌های دوران دفاع مقدس همراه بود، توضیح داد: آن شب حاج قاسم سرش را روی ضریح گذاشته بود و من به مدت زمان ۴۰ دقیقه علاوه بر قرائت زیارت عاشورا و مراسم مربوط به شب قدر در خدمت حاج قاسم بودم. اما حتی بعد از پایان برنامه هم می‌دیدیم که حاج قاسم همچنان گریه می‌کند تا اینکه بعد از مدتی آرام شد، گویی برای من خاطرات مربوط به سفر ملایر دوباره تداعی شده بود و من همچنان شور شهادت را در حاج قاسم می‌دیدم. بنابراین چنین خصلتی در این حد در حاج قاسم بالا بود، چنان که به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی همین اشک‌ها حاجتش را برآورد کرده و او را پیش دوستان شهیدش برد.

در کنار رزمندگان جان بر کف، هنرمندان متعهد هم بودند

محمود شالویی سرپرست معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش بعدی این مراسم گفت: هفته بسیج یادآور خاطرات به یاد ماندنی و فراموش نشدنی از دلیر مردان و حماسه سازانی است که برای همیشه تاریخ ما ماندگار و جاویدان هستند.

وی افزود: در کنار آن رزمندگان پرتلاش و جهادگر، هنرمندانی متعهد و متدین و آرمان طلب و آرمان خواه هم بودند و هستند که پا به پای رزمندگان آنها را یاری می‌نمودند. فضای جبهه و جنگ را چنان نشاط‌انگیز می‌کردند و با سرودها و موسیقی معنوی خویش آنگونه فضایی را طنین‌انداز می‌نمودند که خستگی را همواره از همه دور می‌کردند و موجب می‌شدند تا قوت و قدرت بیشتری برای رزمندگان ما حاصل بشوند.

شالویی افزود: این قدرت که در حقیقت ناشی از همان نگاه معنوی بود و هست و این همان موهبتی است که در موسیقی متصل به آسمان، موسیقی برگرفته از معنویت وجود دارد. من با عرض ادب و احترام به همه هنرمندان عزیز از آن دسته از هنرمندان که درآن روزگار سخت در آن روزگاری که همه جا را سختی و دشواری فراگرفته بود اما شور و هیجان و عشق در میان مردم چنان ولوله‌ای برانداخته بود که حاضر نبودند که رزمندگان را تنها بگذارند به همه آن هنرمندان عزیز درود می‌فرستم. امروز هم که جمعی از آنها در میان ما هستند ابراز خرسندی و خوشحالی می‌کنیم همان هنرمندانی که امروز هم شما با ساز و آوای آنها آشنا هستید و دراین برنامه هم از آنها بیشتر خواهید دید و شنید.

در این برنامه همچنین دست‌اندرکاران یادواره سازهای خاکی از هنرمندان پیشکسوت عرصع دفاع مقدس در حضور محمد مهدی اسماعیلی و محمود شالویی با اهدای لوح سپاس تقدیر شد.
صادق آهنگران، اسفندیار قره باغی، محمدعلی گلریز، محمدرضا جعفری بهنام، کریم کریمی، محمدرضا پناهی نژاد، بابک میردادیان، علی ضرابی، سیامک کریم پور، ناصر رحیمی، رضا صنعتی نژاد، محمدرضا صفی، حسن زهری، جهانگیر زمانی، احمد عزیز، مسعود عالی، شاهرخ شیردوست، بهروز اسلامی، همایون رحیمیان، از جمله افرادی بودند که در این مراسم از آنها قدردانی شد.

کد خبر 538166

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.