به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، گروهی از محققان آمریکایی پس از افزایش تعداد افرادی که به دلیل ابتلاء به بیماری کووید -۱۹ حس بویایی یا چشایی خود را برای مدت زمان طولانی از دست میدهند، بررسی جدیدی انجام دادند. آنها به این نتیجه رسیدند که ۵۲.۷ درصد افراد مبتلا به بیماری کووید -۱۹ دچار اختلال بویایی حاد (OD) شدهاند و ۹۵.۳ درصد آنها نیز پس از گذشت زمان بهبود پیدا کردند.
نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که ۷۰۰ هزار نفر از میان ۱.۶ میلیون فرد آمریکایی مبتلا به بیماری کووید -۱۹ به اختلال بویایی مزمن دچار شدهاند. این افراد به پاروسمی یا اختلال حس بویایی مبتلا شده بودند، پاروسمی یا بویایی پریشی باعث میشود تا مغز از شناسایی درست رایحه طبیعی یک بو ناتوان شود و آن را بویی نامطلوب حس کند. بوهای معمولی در مشام بیمار مبتلا به بویایی پریشی به صورت بوی سوختگی، گندیدگی، مدفوع یا بویی شیمایی حس میشود.
به گفته محققان، شرایط دیگر به جز بیماری کووید -۱۹ میتواند باعث بروز اختلالات حس بویایی شود، اما هم اکنون ویروس کرونا یکی از دلایل اصلی بروز این اختلال در نظر گرفته شده است، به طوری که میزان ابتلاء به این اختلال در دو سال گذشته از ۵.۳ درصد به ۱۲ درصد افزایش پیدا کرده است. پژوهشگران با انجام بررسیهای لازم به این نتیجه رسیدند که جوانان بیشتر از دیگران تحت تأثیر از دست دادن حس بویایی برای مدت زمان طولانی قرار میگیرند.
نتایج این مطالعه در مجله JAMA Otolaryngology منتشر شده است.
نظر شما