رهایی از آلرژیک‌های آزاردهنده با تلفست

قرص تلفست دارویی برای درمان واکنش‌های آلرژیک نظیر عطسه و آب‌ریزش بینی است. مصرف این دارو ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد که خواب آلودگی از جمله آن‌ها است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، حساسیت فصلی یکی از آزار دهنده‌ترین واکنش‌های بدن است که بیشتر در فصل‌های بهار و تابستان اتفاق می‌افتد علاوه‌بر آن واکنش‌های آلرژیک نظیر عطسه و آب‌ریزش بینی نیز از جمله موضوعات آزار دهنده است. این واکنش‌ها ممکن است در شب یا صبح شدت بگیرد که در این مواقع بهترین راه استفاده از داروهای ضد حساسیت است. یکی از این داروهای ضد حساسیت قرص تلفست است که در درمان این واکنش کاربرد بسیاری دارد. در ادامه به بررسی بیشتر این دارو می‌پردازیم.

تلفست چیست؟

قرص تلفست دارویی برای درمان واکنش‌های آلرژیک نظیر عطسه و آب‌ریزش بینی است. مصرف این دارو ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد که خواب آلودگی یکی از اصلی‌ترین عوارض آن است. از ترکیبات مؤثر این دارو می‌توان فکسوفنادین را نام برد که در کاهش و یا رفع آلرژی کمک زیادی می‌کند و نسل دوم داروهای آنتی‌هیستامین است.

مشخصات ظاهری داروی تلفست

این قرص در دو نوع ۱۲۰ و ۱۸۰ میلی‌گرمی روکش‌دار به صورت کپسول مانند و به رنگ صورتی عرضه می‌شود. بر یک روی نوع ۱۸۰ میلی‌گرمی قرص حرف e نوشته شده و بر روی دیگر ۰۱۸ حک شده است. نوع ۱۲۰ میلی‌گرمی نیز همانند نوع ۱۸۰ میلی‌گرمی یک رو حرف e و روی دیگر به جای ۰۱۸، ۰۱۲ حک شده است.

مقدار مصرف برای هر مورد حساسیت

رنیت آلرژیک فصلی: بزرگسالان و کودکان بالاتر از ۱۲ سال، دو بار در روز باید مقدار ۶۰ میلی‌گرم خوراکی یا یک‌بار مقدار ۱۸۰ میلی‌گرم مصرف کنند. کودکان دو تا ۱۱ سال دو بار در روز مقدار ۳۰ میلی‌گرم خوراکی مصرف کنند.

کهیر ایدیوپاتیک مزمن: بزرگسالان و کودکان بالاتر از ۱۲ سال در روز دو بار مقدار ۶۰ میلی‌گرم خوراکی یا یک‌بار مقدار ۱۸۰ میلی‌گرم، کودکان دو تا ۱۱ سال در روز دو بار مقدار ۳۰ میلی‌گرم خوراکی و کودکان ۶ ماه تا دو ساله نیز دو بار در روز مقدار ۱۵ میلی‌گرم خوراکی مصرف کنند.

تنظیم دز در بیماران مبتلا به اختلال عملکرد کلیه یا افراد نیازمند به دیالیز

  • بزرگسالان و کودکان بالاتر از ۱۲ سال ۶۰ میلی‌گرم روزانه.
  • کودکان دو تا ۱۱ سال ۳۰ میلی‌گرم روزانه.
  • کودکان ۶ ماه تا دو ساله ۱۵ میلی‌گرم روزانه.

توصیه می‌شود دارو در زمان معین شده مصرف شود. در صورتی که فرد فراموش کرد دارو را در زمان معین مصرف کند باید بلافاصله بعد از به یاد آوردن آن دارو را مصرف کند؛ البته این تنها در صورتی است که زمان خوردن قرص بعدی فرا نرسیده باشد و اگر زمان قرص بعدی فرارسید و قرص قبلی را فراموش کرده بودید به هیچ عنوان هر دو بار را در یک‌بار نخورید.

لازم به ذکر است دارو باید تا بهبود و رفع علائم حساسیت مصرف شود و اگر زودتر از زمان ذکر شده قطع شود علائم باقی مانده و حتی شدت پیدا می‌کند.

تداخلات این دارو با داروهای دیگر

اگر دارویی را از قبل یا به تازگی شروع به مصرف کرده‌اید حتماً قبل از مصرف تلفست با پزشک خود مشورت کنید. داروهای گوارشی حاوی آلومینیوم و منیزیم هستند که ممکن است با کاهش میزان جذب دارو، بر اثربخشی تلفست تأثیر بگذارد، به همین دلیل توصیه می‌شود بین مصرف تلفست و داروهای گوارشی حداقل دو ساعت فاصله قرار دهید.

مصرف تلفست در دوران بارداری و شیردهی

مصرف تلفست در دوران بارداری و دوران شیردهی توصیه نمی‌شود و اگر باردار هستید یا به نوزاد خود شیر می‌دهید و یا اگر قصد باردار شدن دارید حتماً قبل از شروع مصرف تلفست با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض داروی تلفست

عوارض این دارو را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد که این سه دسته عبارتند از:

  • عوارض جانبی: سردرد، خواب آلودگی، تهوع، سرگیجه.
  • عوارض کمتر مشاهده شده: خواب آلودگی، خستگی.
  • دیگر عوارض: بی‌خوابی، اختلالات خواب، دیدن رویاهای بد، عصبی بودن، نامنظم شدن یا سریع شدن ضربان قلب، اسهال، بثورات پوستی و خارش، کهیر.

قطعاً تمامی افرادی که این دارو و داروهای دیگر را مصرف می‌کنند دچار این عوارض نمی‌شوند و در صورتی که هرگونه از عوارض را مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید.

مصرف بیش از حد مجاز تلفست

در صورتی که فرد بیش از حد مجاز این دارو را مصرف کرد، دچار سرگیجه، خواب آلودگی، خستگی و خشکی دهان خواهد شد و باید فوراً به پزشک یا بیمارستان مراجعه کنند.

توقف مصرف تلفست

در صورتی که خواستید مصرف دارو را پیش از اتمام دوره قطع کنید به پزشک اطلاع دهید، زیرا توقف دارو زودتر از زمان مورد نظر می‌تواند فرد را دچار عود علائم کند.

نکاتی برای نگهداری تلفست

  • دارو از دسترس کودکان خارج نگه داشته شود.
  • به تاریخ انقضای روی بسته توجه شود.
  • از مصرف داروی منقضی خودداری کنید.
  • دارو را دور از گرما، نور مستقیم و حرارت مرطوب نگهداری کنید.
کد خبر 536539

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.