نامیار سکوتی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: محل دفن زباله شهر تالش در منطقه گردشگری و ساحلی قروق واقع شده است که مساحت آنها ۱۵ هزار مترمربع است. روزانه به طور میانگین ۸۰ تن زباله در شهر تالش تولید و در این سایت دفن میشود.
وی با بیان اینکه در حال تعیین مشاور واجد شرایط برای ساماندهی، مهار شیرابهها و دفن اصولی و بهداشتی زبالهها در سایت دفن زباله قروق هستیم، اظهار امیدواری کرد: جهت رفع مشکلات زیستی منطقه ساحلی قروق، در آینده نزدیک بتوانیم با تعامل و همکاری دستگاههای اجرایی و دریافت مجوز از ادارات مرتبط، زمین مناسبی را به عنوان جایگزین سایت دفن زباله قروق انتخاب کنیم.
سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری تالش تصریح کرد: احداث کارخانه کمپوست غرب گیلان در تالش حدود یک سال است که به دلیل اعتراضات مردمی توسط مقامات قضائی بخش کرگانرود متوقف شده است، اما ازسرگیری احداث کارخانه توسط مدیریت شهری در حال پیگیری است که با اجرای آن مشکلات زیستی محیطی منطقه ساحلی قروق و بسیاری از دفنگاههای غرب گیلان مرتفع میشود.
وی با بیان اینکه برای اجرای موفق طرح تفکیک زباله از مبدا در تالش، باید علاوه بر فرهنگ سازی، آموزشهای لازم به شهروندان داده شود، افزود: مدیریت شهری تالش در پنج سال گذشته برای تفکیک زباله از مبدا با دو شرکت بخش خصوصی قرارداد همکاری امضا کرده است، اما به دلیل حضور دورهگردهای جمعآوری پسماند خشک غیرمجاز، این شرکتها در کار خود موفق نشدهاند.
سکوتی با بیان اینکه در حال حاضر در تالش کار تفکیک زباله از مبدا انجام نمیشود، اما طبق قرارداد پیمانکار احداث کارخانه کمپوست، باید اجرای طرح تفکیک را در این شهر انجام دهد، افزود: در صورت متعهد نشدن پیمانکار به قرارداد خود، شهرداری با شرکت واجد شرایط دیگری وارد مذاکره خواهد شد.
وی با بیان اینکه به دلیل حضور تعدادی زیادی دورهگرد جمعآوری زباله در تالش، در حال حاضر هیچگونه پسماند خشکی به سایت دفن زباله قروق حمل نمیشود. ادامه داد: پس از آغاز طرح تفکیک زباله از مبدا در تالش، شناسایی و ساماندهی افراد دورهگرد و کارگاههای غیرمجاز جمعآوری پسماند خشک در دستور کار شهرداری قرار دارد.
به گزارش ایمنا، شهرستان تالش با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و چهار بخش مرکزی، اسالم، حویق و کرگانرود است که در ۱۱۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان قرار دارد.
نظر شما