حامد دستمزد در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: شهر به عنوان مهمترین سکونتگاه بشر امروزی همواره از دیدگاههای مختلف مورد توجه و بررسی بوده است.
وی با تاکید بر اینکه حفظ محیط زیست شهری از جمله دیدگاههایی است که در زمینه مدیریت شهری، به ویژه در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است، افزود: شهر سالم بنا به تعریف سازمان بهداشت جهانی، شهری است که در آن با بهبود شرایط اجتماعی، فیزیکی و زیستمحیطی و استفاده از منابع و امکانات موجود موقعیتی فراهم شود که در اثر آن مردم ضمن حمایت از یکدیگر و مشارکت گروهی، در انجام کلیه امور زندگی قابلیتهای خود را به حداکثر ممکن برسانند.
شهردار ویست ادامه داد: برای رسیدن به یک جامعه سالم و شهری پویا استفاده منطقی از محیط زیست امری ضروری و اجتناب ناپذیر است، از این رو باید این امانت را به درستی حفظ کرده و به نسلهای آینده تحویل دهیم.
وی با بیان اینکه مدیریت پسماند در راستای حفظ محیط زیست به عنوان مواردی که عدم برنامهریزی در کنترل آن به محیط زیست خدشه وارد میکند، گفت: این موضوع مهم مدتی است که در شهر با جدیت پیگیری و مشکلات رصد شده که با برنامهریزی و تکمیل تجهیزات در آینده مرتفع خواهد شد.
دستمزد بر ضرورت همراهی و مشارکت مردم در حفظ محیط زیست تاکید کرد و افزود: بخش عمده فعالیتهای زیست محیطی در شهرها که تاکنون مدیریت آن به گونهای تقریباً کامل در اختیار شهرداریها بوده، امور زائد جامد یا زبالهها است و توجه به این امر مهم و جدی نیاز به مشارکت همه جانبه مردم است.
وی افزود: بین محیط زیست و زندگی سالم یک رابطه مستقیم و متقابل وجود دارد و توجه به حفظ محیط زیست با هدف سالم ماندن محل زندگی انسان و سایر جانداران باید به یک فرهنگ تبدیل شود.
شهردار ویست از شهروندان این شهر خواست جهت توازن و تعادل محیط زیست شهری از غذا رسانی و غذادهی به حیوانات در شهر جلوگیری کنند تا مشکلات ولگردی حیوانات را در قلمرو زیستی انسان شاهد نباشیم.
وی، برنامهریزی و مدیریت در راستای حفظ محیط زیست را یک امر فرابخشی دانست و گفت: حفظ محیط زیست به یک دستگاه خاص مربوط نمیشود و مشارکت تمامی دستگاههای دولتی و مردمی را میطلبد، البته در شهر ویست برای هر اقدام توسعهای و اجرای پروژههای عمرانی یک پیوست محیط زیست تدوین میشود زیرا معتقدیم زندگی شهری و فعالیتهای شهرنشینی برای زندگی بشری همواره سبب ایجاد آلودگی روزانه و مستمر میشود.
دستمزد تاکید کرد: با توجه به اینکه ارتقای سطح دانش و آگاهی افراد جامعه در زمینه مسائل زیست محیطی از ضروریات رسیدن به توسعه پایدار تلقی میشود، ارائه آموزشهای زیست محیطی مستمر و هدفمند میتواند حساسیت آنان را نسبت به مسائل زیست محیطی و در نتیجه مشارکت آنها در ارائه راه حلها را افزایش دهد.
نظر شما