خرفه؛ اکسیر جهانی برای تمامی بیماری‌ها

امروزه اکتشافات مهمی در مورد این گیاه صورت گرفته که باعث لقب گرفتن اکسیر جهانی توسط سازمان بهداشت جهانی شده است و در جهان از خواص خرفه به عنوان یک دارو برای انوع بیماری نام برده می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا و براساس یادداشتی که حمیدرضا یوسفی، دکتری شیمی آلی در رابطه با خواص گیاه خرفه در اختیار ایمنا قرار داد است:

خرفه یک گیاه علفی است که بیشتر در نواحی مدیترانه‌ای کشت و به صورت گسترده در اروپا، آسیا، خاورمیانه و آفریقا مصرف می‌شود. این گیاه یک ساله آبدار، با طعمی ترش و شکری است که آن را به یک افزودنی مورد علاقه غذا تبدیل کرده است. خرفه شامل برگ، ساقه، گل و دانه‌های خوراکی است که به مدت هزاران سال در انواع مختلف استفاده می‌شود.

سبزی خرفه حاوی مقدار بسیار بالایی اسید چرب امگا سه و مقدار قابل توجهی فیبر، ویتامین‌های خانواده ب، ث، آ، آهن، منیزیم، منگنز، پتاسیم، کلسیم و مس است؛ علاوه بر آن دانه‌های بتالایین ترکیبی آنتی اکسیدان قوی و کاروتنوئید این گنجینه حقیقی مواد مغذی را به همراه دیگر ترکیبات ارگانیک مفید، تکمیل کرده است.

بعضی افراد از جایگزینی درمان‌های بالینی برای درمان بیماری‌ها دریغ می‌ورزند، اما در طب سنتی چینی از خرفه برای درمان اسهال و خونریزی دستگاه گوارش گرفته تا بواسیر و اسهال خونی استفاده می‌شده است. این فواید عمدتاً در ترکیبات ارگانیک خرفه وجود دارد که شامل دوپامین، مالیک اسید، سیتریک اسید، آلانین، گلوکز و دیگر مواد می‌شود.

در ایام همه گیری ویروس کرونا ناخواسته وضعیت سلامت جسمانی افراد جامعه به ویژه کودکان و نوجوانان به واسطه عدم حضور در محیط‌های عمومی و برای کاهش شیوع بیماری ایجاد شده است؛ این تغییرات ممکن است تا سال‌ها تأثیر خود را داشته‌باشد مانند چاقی در کودکان و نوجوان به علت عدم تحرک مناسب، استفاده از غذاهای آماده، مشکلات گوارشی از جمله یبوست، مشکلات چربی کبد و دیابت.

یکی از بیماری‌های بسیار دردناک و شایع در جامعه یبوست است که به گفته پزشکان و متخصصان تغذیه برای درمان یا کاهش دردهای ناشی از یبوست باید منابع دارای فیبر و روان کننده را استفاده کرد. خرفه نیز سرشار از فیبر و غنی از ویتامین‌های دیگر است؛ از طرفی می‌توان عصاره یا ماده مؤثر این گیاه را در قالب منابع خوشمزه و جذاب به رژیم غذایی افراد مختلف وارد کرد.

این گیاه می‌تواند به یکی از اصلی‌ترین گیاهان در سفره جامعه تبدیل شود؛ همچنین خرفه به صورت خودرو در کنار جوی‌ها و باغچه منازل می‌روید و ممکن است زیاد مورد توجه شما قرار نگیرد. امروزه اکتشافات مهمی در مورد این گیاه صورت گرفته که باعث لقب گرفتن اکسیر جهانی توسط سازمان بهداشت جهانی شده است و در جهان از خواص خرفه به عنوان یک دارو برای انواع بیماری نام برده می‌شود. فاصله طبیعی حرکات روده در افراد متفاوت است و گاهی اوقات افراد سه‌بار در روز و برخی فقط چند بار در هفته اجابت مزاج می‌کنند؛ البته ناگفته نماند که اگر به مدت سه روز یا بیشتر اجابت مزاج به وجود نیاید مدت طولانی به حساب می‌آید زیرا پس از سه روز، مدفوع به شدت سفت شده و عبور آن از روده رفته رفته سخت‌تر می‌شود. حرکات کم روده، مشکل در حرکت روده (تلاش برای دفع)، مدفوع سفت یا با قطعات کوچک، این حس که کاملاً راحت نشده‌اید، نفخ شکم و علاوه بر علائم فوق ممکن است احساس کنید که برای خالی کردن روده خود نیاز به کمک جانبی دارید به عنوان مثال ممکن است احساس کنید که نیاز دارید به شکم خود فشار بیاورید یا از انگشتتان برای بیرون آوردن مدفوع کمک بگیرید.

یبوست ممکن است به دلایل مختلفی بروز کند که در ادامه لیستی از این دلایل را مشاهده می‌کنید:

تغییر در غذا یا فعالیت، عدم استفاده از مقدار کافی آب یا فیبر در رژیم غذایی، مصرف مقادیر زیاد از محصولات لبنی، فعال نبودن، مقاومت در برابر احساس دفع مدفوع
استرس، استفاده بیش از حد مسهل‌ها و برخی داروها به ویژه داروهای ضد درد مانند مواد مخدر، داروهای ضد افسردگی، قرص آهن و داروهای ضد اسید که کلسیم یا آلومینیم دارد، اختلالات اشتها، سندروم روده تحریک پذیر، بارداری، مشکل در اعصاب یا ماهیچه‌های دستگاه گوارش، سرطان کولون، بیماری‌های عصبی مانند پارکینسون یا MS، کم کاری تیروئید یا هیپوتیروئیدی.

هرچند یبوست مشکل خاصی نیست، اما در صورت عدم درمان می‌تواند مشکلات متعددی را برای شما ایجاد کند. یبوست ممکن است بر اثر کمبود تراوش‌های کبدی، لوزالمعده و روده نیز به وجود بیاید. برای رفع این عامل، غذاهای سلولزدار مثل آرد سبوس‌دار و سبزی‌های تازه مفید است. ساعات خوردن غذا و منظم خوردن نیز در رفع یبوست مؤثر است. پرخوری، نامرتب خوردن و پر نمودن معده بسیار زیان آور است. استراحت دادن به معده و نخوردن به مدت کوتاه باعث می‌شود که دستگاه گوارش استراحت کرده و کار خود را خوب انجام دهد. سبزیجات و داروهای گیاهی علاوه بر فعال نمودن معده، در هضم غذا بسیار مفید است. غذاهای پرچرب و شیرینی‌ها و موادی مثل سوسیس و کالباس در هضم غذا مشکل ایجاد می‌کنند. غذایی که مدتی می‌ماند و خوراکی‌هایی که در آن مواد نگه‌دارنده زده باشد، یبوست را تشدید نموده و معده را ضعیف می‌کند.

در این تحقیق گزینه طبیعی گیاه خرفه یا ماده مؤثر آن جهت درمان و یا کاهش درد یبوست پیشنهاد می‌شود؛ امید است با کاهش بیماری در سطح جامعه به جامعه‌ای شاداب، باطراوت و به دور از افسردگی دست یابیم.

کد خبر 533122

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.