به گزارش ایمنا به نقل پایگاه اطلاعرسانی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، حمیدرضا نجاری، اظهار کرد: این میزان واکسن برای توزیع و پوشش گروههای پرخطر شامل کارکنان سیستم بهداشت و درمان به صورت رایگان در اختیار این دانشگاهها قرار گرفته و زمان تزریق آنها نیز تا انتهای فصل سرماست.
وی افزود: در سال ۹۹ با توجه به پاندمی کرونا و رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک و استفاده عمومی از محلولهای شستشوی دستها موارد قابل توجهی از آنفلوانزای فصلی گزارش نشد.
نجاری ادامه داد: در حال حاضر ضمن ابلاغ توصیههای لازم برای مراقبت از بیماری به دانشگاهها، بروز قابل ملاحظه آنفلوانزای فصلی گزارش نشده است ولی با توجه به کاهش رعایت دستورالعملهای بهداشتی در جمعیت عمومی، احتمال شیوع آنفلوآنزای فصلی دور از انتظار نیست.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: چالش اصلی در ابتلاء به آنفلوانزا، ایجاد عوارض و افزایش احتمال مرگ و میر در افراد پرخطر شامل اطفال زیر پنج سال یا افراد مسن بالای ۶۵ سال و ساکنین مراکز مراقبت اعم از خانه سالمندان، بهزیستی و مانند آن است.
نجاری اضافه کرد: دو نوع آنفلوانزا A و B عامل ایجاد بیماری در انسان هستند که عمدتاً از طریق قطرات تنفسی، آلودگی دستها و یا وسایل آلوده منتقل میشوند. لذا بهترین راهنمایی پیشگیری از ابتلاء در جمعیت عمومی رعایت فاصله در صورت وجود علائم و شستن دستهاست.
وی افزود: آنفلوانزا یک بیماری حاد و تبدار تنفسی است که توسط ویروسی به همین نام ایجاد میشود و طیفی از علائم را ایجاد میکند که با علائم ناشی از ویروس کووید ۱۹ همپوشانی دارد.
نجاری ادامه داد: بنابراین در شرایط حاضر افتراق آن از ابتلاء به کرونا بسیار مهم است. آنفلوانزای ۱۹۱۸ اسپانیا و پاندمی حاصل از آن یک چالش بشر در قرن گذشته بوده است.
نظر شما