چند درصد تهرانی‌ها اصلاً واکسن نزده‌اند؟  

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به وضعیت اثربخشی واکسیناسیون در کاهش ابتلاء و مرگ ناشی از کرونا، گفت: طبق مطالعات تقریباً میزان افرادی که فاقد دریافت واکسن بودند، نسبت به افرادی که واکسن را دریافت کردند، حدود ۹ برابر شانس‌شان برای مرگ و میر و بستری در ICU بیشتر بوده است.

به گزارش ایمنا علیرضا زالی درباره وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در تهران، اظهار کرد: یکی از مهمترین شاخص‌هایی که همیشه مانند اکثر مراکز استان، در تهران هم نقش مهمی دارد، این است که یک ارتباط مستقیم و پیوسته‌ای بین کاهش میزان رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و شکل‌گیری امواج بیماری وجود دارد. تقریباً در هر پنج موج قبلی کرونا در تهران، به اثبات رسیده شده که کاملاً این مساله وجود دارد. مهمترین بخش‌های صحبت‌های دکتر زالی را در ادامه می‌خوانیم:

* میزان رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در تهران ۴۸ درصد است و در برخی مناطق در مطالعات میدانی حتی این رعایت تا ۶۶ درصد هم افزایش نشان داده است.

* مهمترین آفتی که در این زمینه وجود دارد، بحث ساده‌انگاری است که افراد فکر کنند، مساله منتفی شده است. این بسیار خطرناک است. زیرا در رفتار اجتماعی و مدنی و عمومی افراد می‌تواند تأثیرات منفی ایجاد کند.

* شانس ۹ برابری واکسن‌نزده‌ها در بستری و مرگ ناشی از کرونا؛ مطالعات حاکی از این است که به صورت چشمگیر درصد فوتی، درصد بستری در بخش مراقبت‌های ویژه و درصد ابتلای شدید، در تهران در بین افرادی که واکسینه نشده بودند، نسبت به افرادی که هر دو دز واکسن را دریافت کردند، به صورت چشمگیر تغییر نشان داده که نشان می‌دهد اثربخشی واکسن در کاهش مرگ و میر قطعی است.

* در تهران به پوشش ۷۸ درصدی واکسیناسیون علیه کرونا رسیدیم و تقریباً حدود ۵۱ درصد هم به واکسیناسیون دو دز در تهران رسیده‌ایم.

* بازگشایی‌ها باید به صورت تدریجی و انعطاف‌پذیر باشد. طبیعتاً بهترین مدل این است که بازگشایی‌ها متناسب با شرایط بیماری، به خصوص عدد مولد پایه که در اکثر شهرها قابلیت پیگیری دارد و میزان حدت بیماری را نشان می‌دهد و شاخص خوبی است، انجام شود.

* وی درباره احتمال بروز پیک ششم در شرایط فعلی نیز گفت: پارامترهای مختلفی در بروز پیک ششم موثرند؛ مهمترین پارامتر در شکل‌گیری یا عدم شکل‌گیری یا بروز و عدم و ظهور موج ششم، بحث مسائل مربوط به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی است که بسیار مؤثر است. دوم در زمینه رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی است که مؤثر است. همچنین میزان پوشش واکسیناسیون به ویژه کسانی که هر دو دز واکسن را دریافت کردند، مهم است؛ بنابراین عوامل مختلفی می‌تواند در بروز یا عدم بروز موج ششم اثر داشته باشد.

منبع: ایسنا

کد خبر 532302

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.