به گزارش ایمنا، دهمین رزمایش سراسری قطع برق و ارزیابی آماده به کاری مولدهای برق اضطراری مراکز حیاتی، حساس و مهم با حضور سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور و محمدحسن متولی زاده مدیرعامل توانیر و جمعی از مسئولان و مدیران دو نهاد با نام مبارک «یا امام رضا (ع)» برگزار شد.
در این برنامه بیش از سه هزار و ۲۰۰ مولد اضطراری برق کشور بر اساس میزان اهمیت، ارزیابی شدند. فرایند این رزمایش به نحوی بود که برق برخی زیرساختها در سراسر کشور به صورت تصادفی قطع و عملکرد مولدهای تولید برق اضطراری ارزیابی شد.
این ارزیابی به صورت پیوسته در طول سال نیز ادامهدار خواهد بود. طبق اعلام توانیر این برنامه به منظور کسب اطمینان از آمادگی این مولدها جهت به کارگیری آن در مواقع حساس و به ویژه در پیک تابستان ۱۴۰۱ اجرا میشود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه پیام پدافند غیرعامل آرامش، آسایش و پایداری خدمات برای مردم است، اظهار کرد: موضوع تداوم کارکردهای اساسی ارتباط مستقیمی با سطح رفاه و کیفیت زیست مردم دارد و چون مردم به صورت محسوس آن را درک میکنند میزان ارتقای امنیت و تداوم کارکرد زیرساختهای اساسی بسیار مهم است.
وی با اشاره به اینکه هفته پدافند غیرعامل را با یک برنامه عملیاتی شروع کردیم، گفت: البته این رزمایش در طول سال نیز پیوسته برگزار میشود.
جلالی با بیان اینکه در فصل تابستان کشور از یک ناهمترازی در تولید برق رنج برد، تصریح کرد: زمانی که به هر دلیلی با یک ناهمترازی مواجه هستیم دو راهکار وجود دارد نخست افزایش تولید و دوم تناسب مصرف با میزان تولید.
وی ادامه داد: چون افزایش تولید زمانبر است لازم است اصلاح الگوی مصرف ترویج شود تا نیازهای معقول تأمین گردد به عبارتی در این شرایط نیازمند مصرف منطقی و اقتصادی هستیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: خوشبختانه دولت سیزدهم الگوی ساماندهی تولید و مصرف برق را در دستور کار قرار داده است.
وی با بیان اینکه در شرایط کمبود برق اولویت تأمین برق مردم و بعد صنعت است گفت: پس رمزارزها باید با نرخ خاص فعالیتهای خودشان هزینه برق مصرفی را پرداخت نمایند و نباید به گونهای باشد که مردم احساس کنند از برق خانگی برای مصرف یک کار غیراقتصادی استفاده میشود.
جلالی با بیان اینکه تابستان گذشته تجربه تلخی را که حاصل قطع مکرر و بیبرنامه برق بود شاهد بودیم، افزود: این اتفاقات سبب شد مسئولان به فکر راه حلهایی برای حل این موضوع بیفتند که درسهای خوبی برای صنعت برق کشور داشت مانورها بخش مهمی از این درسها است که باید به صورت اصولی با برنامه و توجه به بازخوردها انجام شود، باید در مانورها، خلاءها و کاستیها احصا شده و رفع شود. مدیریت بحران باید بتواند در شرایط ناهمتراز مانند گرما و سرما، تولید و مصرف برق را مدیریت کند.
وی توجه استفاده از مولدهای اضطراری در مراکز و زیرساختهای حساس، حیاتی و مهم را یک کارکرد مهم عنوان کرد و افزود: باید به دنبال این باشیم که این دستگاهها به یک سطح الزام کفایت در تولید برق برسند که این از طریق ابزارهای نظارتی و قانونی باید انجام شود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تصریح کرد: این قابل قبول نیست که یک بیمارستان فاقد مولد اضطراری باشد و راهبرد درست این است که هر مجموعه متناسب با کارکردهای خود تأمین برق خود را دنبال کند.
جلالی افزود: تلاش کردیم با وزارت بهداشت یک مانور در زمینه قطع برق بیمارستانها داشته باشیم که وزارت بهداشت به علت درگیریهای ناشی از کرونا این امر را به وقت دیگری موکول کرد اما ما حتماً این موضوع را تا حصول نتیجه و برگزاری رزمایش پیگیری خواهیم کرد.
اختلال در خدماترسانی به مردم خط قرمز سازمان پدافند غیرعامل کشور است
وی همچنین بر اهمیت تأمین برق اضطراری از سوی اپراتورهای ارتباطی و ارائه دهندگان خدمات سایبری تاکید کرد و گفت: همه بخشهای زیرساختی الزام جدی برای تأمین برق اضطراری خواهند داشت و این یک اقدام جدی است چراکه اختلال در خدماترسانی به مردم خط قرمز سازمان پدافند غیرعامل کشور است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور خاطرنشان کرد: تضمین کارکردهای اساسی هدف اصلی سازمان پدافند غیرعامل است و برق به عنوان مادر صنعتها در این میان نقش اساسی دارد.
جلالی با بیان اینکه تجربه چهل سال گذشته نشان داده هر جا دشمن به ما آسیب بزند و زخمی وارد کند، آن موضع را تبدیل به نقطه قوت میکنیم، تصریح کرد: در هفته گذشته با مشکل اختلال در سامانه هوشمند سوخت مواجه شدیم که این حادثه در کنار همه تهدیداتی که داشت به یک نقطه قوت تبدیل خواهد شد.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته آمادگی واحدهای پدافند غیرعامل دستگاههای اجرایی را با دست خالی حفظ کردهایم، گفت: دولت گذشته اعتبارات پدافند غیرعامل را حذف کرد و بهلحاظ اعتباری نتوانستیم به دستگاههای زیرساختی کمکهای لازم را انجام دهیم البته امیدواریم در سال ۱۴۰۱ در بودجه اعتبارات لازم برای ارتقا پایداری و رعایت الزامات پدافند غیرعامل در زیرساختها تأمین شود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور از مدیران خواست دقیق و سختگیرانه ضعفها را بررسی و جهت رفع آن اقدام کنند. موضوع مولدهای برق اضطراری یک امر لازم و واجب است که ما در صورتی که دستگاهی در این امر کوتاهی کند از طریق قانون این کاستیها را پیگیری قانونی خواهیم کرد.
منبع: مهر
نظر شما