به گزارش ایمنا، قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مهمان حضوری تیتر امشب با بیان اینکه هنوز وارد پیک ششم کرونا نشدهایم، اما باید مراقب باشیم، گفت: نگرانیهای مردم باید کاهش یابد، اما نباید بیتوجهی کنیم.
وی گفت: باید خود را برای سختترین شرایط آماده کنیم. آغاز پیکها با روابطهای اجتماعی و ارتباط با رعایت دستورالعملهای بهداشتی مردم رخ میدهد.
معاون درمان وزارت بهداشت افزود: در پیک چهارم و پنجم مربوط بیشترین جان باختگان مربوط به افراد بالای شصت سال بود.
جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت گفت: به دلیل روند واکسیناسیون، انتظار میرفت که پیک پنجم شدید نباشد، اما آمار بستریها ۲ تا ۳ برابر بیشتر از پیکهای قبل بود.
وی گفت: هم اکنون ۱۸ هزار بیمار بستری داریم که ۴ هزار تن از آنها در بخشهای ویژه هستند. از آغاز پیک پنجم تاکنون بیش از ۷۵۰ هزار بستری داشتهایم و حدود ۳۰۰ هزار نفر کاندید بستری داشتیم.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: نباید درباره احتمال شروع پیکها زودتر تصمیم بگیریم.
جان بابایی با بیان اینکه خوشبختانه واکسنهای ایرانی کرونا بسیار مطمئن هستند، افزود: از آنجایی که مسئول پیگیری عوارض واکسن هستم، چنانچه عارضهای رخ بدهد، پروندهها را تک تک بررسی میکنیم.
معاون درمان وزارت بهداشت، بر حفظ فاصله گذاری اجتماعی تاکید کرد و گفت: خطر ناکترین زمان برای مردم زمان بدون ماسک است.
وی گفت: هنوز درمان مؤثری برای بیماری کرونا در دسترس نیست و هیچ واکسنی اثر بخشی صد درصد ندارد.
جان بابایی گفت: هنوز سازمان بهداشت جهانی، سویه نگران کننده جدیدی معرفی نکرده است.
جلیلی، مدیر گروه تحقیقات تولید واکسن برکت هم گفت: تا امروز بیش از ۸ میلیون دُز واکسن را تحویل وزارت بهداشت دادهایم و ۱۷ میلیون دُز نیز تولید و آماده تحویل است.
جلیلی افزود: از یک ماه پیش دستورالعمل مطالعه بالینی برای واکسن سنین ۱۲ تا ۱۸ سال را تحویل وزارت بهداشت دادهایم و امیدواریم مجوز مطالعات بالینی این واکسن صادر شود. ما آمادگی کامل داریم و به محض صدور مجوز ثبت نام از داوطلبین آغاز میشود.
مدیر گروه تحقیقات تولید واکسن برکت افزود: واکسن کووبرکت بر سویه دلتا هم مؤثر بوده است و ما مقالهای هم در این خصوص آماده کردیم.
جلیلی گفت: برای سویههای جدید ما دو ماه وقت لازم داریم تا پلتفرمهای جدید را آماده و واکسن جدید را عرضه کنیم.
بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران درباره وضعیت تولید واکسن "پاستوکووک" گفت: یکی از ایمنترین و کاراترین واکسنهای جهان را تقدیم مردم عزیزمان میکنیم.
او افزود: پاستوکووک برای کودکان و نوجوانان ۲ تا ۱۸ سال نیز قابل استفاده است.
رئیس انستیتو پاستور ایران درباره تولید واکسن مشترک ایران و کوبا؛ پاستوکووک، تنها واکسنی است که دُز یادآور خود را تولید کرده است.
وی گفت: بین چهار تا پنج میلیون دُز را در ماه میتوانیم تولید کنیم. مردم به انستیتو پاستور ایران بر اساس سابقه نزدیک به دو قرن خود اعتماد دارند. بسیاری از مردم منتظر حضور این واکسن هستند.
قوسیان دبیرکل جمعیت هلال احمر با بیان اینکه در مهر ماه حدود سی میلیون دُز واکسن سینوفارم وارد کشور شده است، گفت: تا اوایل آبان، مجموع واکسنهای وارد شده به کشور ۷۲ میلیون دُز میرسد.
قوسیان گفت: جمعیت هلال احمر توان وارد کردن واکسنهای دیگری به غیر از سینوفارم را دارد. ظرف دو هفته آینده ۳۰ میلیون دُز واکسن دیگر وارد خواهیم کرد که آخرین محموله واکسن محسوب میشود.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش درباره تمهیدات وزارت آموزش و پرورش برای بازگشایی حضوری مدارس گفت: اگر مدرسهای مجوزهای لازم برای بازگشایی را کسب نکرده باشد، بازگشایی آن به نیمه دوم آبان موکول میشود.
کمرئی افزود: در فاز اول بازگشایی، حدود ۳۱ درصد مدارس روستایی و عشایری آغاز به کار کردند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: الگوی توافق شده با وزارت بهداشت بازگشایی مدارس در چهار مرحله است اما تصمیم نهایی با ستاد ملی مقابله با کرونا خواهد بود.
منبع: شبکه خبر
نظر شما