به گزارش ایمنا، اسماعیل نجار در حاشیه بازدید از مناطق زلزله اندیکا به خوزستان، اظهار کرد: در تاریخ ۱۲ مهرماه بود که زلزلهای به بزرگی ۵.۷ ریشتر در مرز استانهای خوزستان و چهارمحال و بختیاری رخ داد که بیشترین تأثیر آن در منطقه اندیکا بود.
وی با بیان اینکه این زلزله مورد فوتی در پی نداشت، افزود: اما بررسیها نشان داد که با توجه به وضعیت اقتصادی منطقه و بافت سست ساختمانهای منطقه خساراتی به بخشهای مسکونی و برخی از تأسیسات زیربنایی وارد شده است. همچنین با توجه به حضور جمعیت عشایر در این مناطق و صعبالعبور بودن برخی از مسیرها لازم بود که تصمیمات درست برای جبران خسارات و بازسازیها انجام شود که بازدید امروز نیز به همین دلیل انجام شد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه تعدادی از دامهای ساکنان این مناطق در پی زلزله تلف شده است، گفت: همچنین با توجه به اینکه نوع سازهها خشکه چینی شده بود، زلزله منجر به تخریب این بناها نیز شده بود.
نجار با بیان اینکه لازم است که نحوه بازسازی و جبران خسارات متناسب با بافت و شرایط منطقه انجام شود، اظهار کرد: درصد قابل توجهی از ساکنان این منطقه را عشایر تشکیل میدهد که با توجه به شرایطشان امکان جبران خسارات به شیوه رایج وجود ندارد و از این رو بنا شد تا کارگروهی این موضوع را بررسی کرده و در نهایت راهحلی مناسب برای نحوه و چگونگی جبران خسارات جمعیت عشایر اتخاذ شود. این موضوع در حال بررسی است و احتمالاً از طریق وام بلاعوض، خسارات جبران خواهد شد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: در مورد دیگر مناطق خسارت دیده در اندیکا نیز خسارات از طریق پرداخت وام جبران خواهد شد. ضمن اینکه لازم است در بازسازیها از مشارکت خود مردم نیز بهره گرفته شده است و این اقدامات با فرهنگ و شرایط منطقه و رعایت استانداردها انجام شود.
نجار در مورد اقدامات اضطراری برای امدادرسانی به مردم اندیکا نیز گفت: اقداماتی نظیر اسکان موقت، تحویل چادر و توزیع بستههای خوراکی و غذایی در همان روزهای نخست انجام شده است.
وی همچنین درباره آخرین وضعیت این مناطق نیز گفت: در حال حاضر اقدامات اولیه انجام شده و به زودی روند جبران خسارات و بازسازی آغاز خواهد شد. اقدامات لازم برای تأمین بهداشتی و رعایت الزامات بهداشتی نیز انجام شده و مواد غذایی سالم به مقدار کافی در این خصوص در نظر گرفته شده است.
وی درباره میزان خسارات وارد شده به این مناطق نیز اظهار کرد: رقم و تعداد دقیق را پس از بازدیدها و انجام جمع بندی اعلام خواهیم کرد، اما بنا بر گزارش اولیهای که از سوی استاندارد اعلام شد، زلزلههای اخیر پنج هزار میلیارد ریال به بخشهای مختلف شهرستان اندیکا خسارت وارده کرده و حدود ۱۳۰ روستای شهرستان اندیکا بر اثر زلزله دچار خسارت شدند.
منبع: ایسنا
نظر شما