به گزارش ایمنا، در رتبهبندی موضوعی ۲۰۲۰ نظام رتبه بندی ISC تعداد ۳۹ دانشگاه ایرانی حضور داشتند که دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزههای مختلف موضوعی حائز رتبه شده است.
بر اساس این رتبهبندی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزه مهندسی بیوتکنولوژی صنعتی رتبه ۳۵، حوزه مهندسی مکانیک رتبه ۶۹، حوزه مهندسی شیمی رتبه ۱۳۳ و حوزه مهندسی عمران رتبه ۱۴۹ را کسب کرد.
همچنین این دانشگاه در حوزه مهندسی پزشکی رتبه ۲۲۴، حوزه علوم ریاضیات رتبه ۲۴۶، حوزه مهندسی و فناوری رتبه ۲۵۱ تا ۳۰۰، حوزه علوم کامپیوتر و اطلاعات رتبه ۳۰۱ تا ۳۵۰ را کسب کرده است.
دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزه مهندسی محیط زیست رتبه ۲۲۹ و در سایر رشتههای مهندسی و فناوری رتبه ۳۰۱ تا ۳۵۰ را کسب کرده است.
این دانشگاه در حوزه مهندسی مواد رتبه ۲۵۱ تا ۳۰۰، حوزه علوم شیمی رتبه ۴۰۱ تا ۴۵۰ و حوزه زمین و علوم محیطی رتبه ۵۰۱ تا ۶۰۰ را کسب کرده است.
در حوزه علوم طبیعی (ریاضیات، علوم کامپیوتر و اطلاعات، علوم فیزیکی و نجوم، علوم شیمی، زمین، علوم محیطی مرتبط، علوم زیستی و سایر علوم طبیعی) رتبه ۶۰۱ تا ۷۰۰ را کسب کرده است.
در رتبه بندی جهانی ISC بر اساس موضوع، از طرح تقسیم بندی سلسله مراتبی OECD استفاده شده است. در این طرح، تمامی حوزههای موضوعی در شش رده اصلی و ۴۲ زیر رده قرار میگیرد (در نهایت سه زیر رده کنار گذاشته میشود). شش رده اصلی علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی هستند.
در رتبه بندی موضوعی ISC، دانشگاههای هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاههایی است که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جز ۷۰۰ دانشگاه اول جهان باشد و در بازه زمانی سه ساله، حداقل ۱۵۰ مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر کرده و در پایگاه InCite ثبت شده باشند.
دانشگاههای اعلام شده در رتبه بندی در هر حوزه موضوعی در نهایت به صورت درهمکرد و نیز بر اساس قاره، کشور و سایر شاخصها اعلام خواهد شد. رتبه بندی موضوعی ISC، بر اساس سه معیار کلی پژوهش، فعالیت بینالمللی و نوآوری انجام میگیرد که معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران
نظر شما