به گزارش ایمنا، روزنامه «خراسان» در ادامه نوشت: پروفسور سجادی در حالی این موضوع را مطرح میکند که سازمان جهانی بهداشت تا به حال چیزی به صراحت و مشابه آن نگفته و محققان اروپایی، کانادایی و ژاپنی پرونده ۴۰۰ هزار بیمار را بررسی کردهاند و معتقدند که مدرک قابل تأملی در تأیید این فرضیه که میزان بالاتر ویتامین D، باعث مبتلا نشدن به کرونا میشود، ندارند.
اما مقالهای در مجله پزشکی لنست هم حاکی از آن است که مکملهای ویتامین D میتواند احتمال ایجاد عفونتهای تنفسی، به ویژه در گروههای دچار کمبود این ویتامین را کاهش دهد، اما آزمایشهای تصادفی نتایجی قطعی در اثبات این فرضیه به دست نداده است. این ویتامین محلول در چربی و جزو ویتامینهایی است که دریافت بیش از حد آن(سطح بالای ۱۵۰ نانوگرم بر میلی لیتر)، منجر به مسمومیت و عوارض خطرناک برای فرد میشود.
در دسترسترین منابع گیاهی و حیوانی ویتامین D
از منابع حیوانی این ویتامین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
زرده تخم مرغ: زرده یک تخم مرغ معمولی حاوی ۳۷ واحد ویتامین D یا پنج درصد میزان توصیه شده روزانه است.
شیر گاو: عموماً در یک فنجان (۲۳۷ میلی لیتر) حاوی ۱۱۵ تا ۱۳۰ واحد ویتامین D یا به عبارتی ۱۵ تا ۲۲ درصد میزان توصیه شده روزانه است.
ماهی تن: یک قوطی کنسرو ماهیتن سبک در هر ۱۰۰ گرم ۲۶۸ واحد ویتامین D دارد که ۳۴ درصد میزان توصیه شده روزانه است.
و از منابع گیاهی میتوان به دو مورد اشاره کرد:
قارچ: (در هر ۱۰۰ گرم قارچ حدود ۲۳۰۰ واحد ویتامین دی)
غلات و جو دوسر: نصف فنجان (۷۸ گرم) از این غذاها میتواند ۵۴ تا ۱۳۶ واحد ویتامین D تا ۱۷ درصد میزان توصیه شده روزانه را تأمین کند.
نظر شما