به گزارش خبرنگار ایمنا، علیرضا تابش، امروز (جمعه ۱۶ مهرماه) در آئین افتتاحیه این رویداد، ضمن تبریک روز جهانی کودک بیانیه این دوره از جشنواره را قرائت کرد:
«این دوره از جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان و المپیاد فیلم سازی نوجوانان را در روزهایی آغاز میکنیم که بهترین نام برای آن، دوران آغازها و پایان هاست، جشنواره امسال به یک روایت آخرین جشنواره قرن و به روایت دیگر، اولین جشنواره قرن جدید محسوب میشود. قرنی که در آن ایستاده ایم، سرشار از فرصتها، تهدیدها و واقعیتهای نوین برای کودکانی است که قرن پیش رو را برای کشور ما خواهند ساخت.
نسل آینده باید کشور را در دنیایی نو تعریف کند و از قدرت، فرهنگ، غرور و هویت ایران اسلامی پاسداری کند. این دوره از جشنواره را میتوان عرضه محصولات سینمایی برای نسل آینده دانست. کشور ما و جهان این قرن نو را با بیماری همه گیر و سوگواری آغاز کرده اند.
بحران کرونا نخستین خاطره نسلی است که مخاطبان اصلی جشنواره هستند؛ اگرچه دوران پاندمی، دوران سختی بود اما دست کم این تصمیم را برای ما دارد که نسل آینده توانایی برخورد با مشکلات و ارزش کار گروهی را آموخته است. این نسل، نسلی متفاوت خواهد بود که به محصولات هنری جدید و متفاوتی را نیز نیاز خواهد داشت.
امید بر آنست که هنرمندان منطبق بر نیازهای نسل نو، آثار خود را طراحی و تولید کرده باشند. آنچه برعهده ما بود، طراحی نسل جدیدی از جشنواره بود که با توجه به امکانات فضای مجازی به جشنواره هویتی جدید ببخشیم تا در تمامی کشور دسترس پذیرتر باشد.
امید بر آنست که این جشنواره با قدرت در دورههای بعد ادامه داشته باشد و نام اصفهان بر تارک این جشنواره بدرخشد. در سالهایی که به عنوان دبیر در خدمت کودکان و نوجوانان بودم، جز پویایی، امید و توان دریافت دیگری از این نسل نداشتم و می دانم که آینده خلق شده توسط این نسل، جذاب و دوست داشتنی خواهد بود.
امیدوارم زحمات خالصانه همکاران من در این جشنواره به مذاق کودکان و نوجوانان خوش آید. سی و چهارمین دوره جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در شرایطی برگزار میشود که ۵۱ هزار کودک ایرانی در غم از دست دادن عزیزانشان بر اثر کرونا سوگوارند و بی سرپرست شده اند. جامعه هنری ایران در برابر آینده این کودکان خود را مسئول می دانم و جشنواره امسال را با یاد کودک قهرمان، علی لندی افتتاح خواهیم کرد.»
نظر شما