راما قلمبر دزفولی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: از مهمترین ملزومات هوشمندسازی یک شهر، مدیران آن هستند و چنانچه آنان در فرآیند هوشمند کردن شهر به واقع حضور داشته باشند، پیاده سازی برنامهها و طرحهایی در این راستا به آسانی امکان پذیر خواهد بود.
وی افزود: هوشمندسازی فرآیند تولید، تحلیل و انتقال اطلاعات یکی از مهمترین مراحلی است که باید در تمامی ابعاد شهر از جمله سازمانهای دولتی و خصوصی اتفاق بیفتد.
این دکترای شهرسازی خاطرنشان کرد: ایجاد زیرساختها و بسترسازی به منظور هوشمندسازی فرآیندها و روندهای شهری از جمله ملزومات اساسی است اما چنانچه مدیران شهر رویکردی هوشمندانه نسبت به مسائل نداشته باشد، عملاً تحقق شهر هوشمند ممکن نخواهد بود.
قلمبر دزفولی اضافه کرد: یکی از مولفههایی که در شهر هوشمند حتماً باید مورد توجه قرار بگیرد، سبک متفاوت زندگی شهروندان است، این تفاوت سبک زندگی میتواند الهام بخش طراحیها و ایجاد زیرساختها باشد و شهروندان را به استفاده از ظرفیتهای شهر هوشمند ترغیب کند.
وی ادامه داد: همراهی و مشارکت شهروندان در فرآیند هوشمندسازی یک شهر هم به این روند سرعت میبخشد و هم موجب شده تا ایرادات و نواقص زودتر شناسایی و رفع شود.
این دکترای شهرسازی تصریح کرد: مشارکت و نقش آفرینی شهروندان در تمامی امور شهر از جمله هوشمندسازی یک ضرورت است زیرا آنان هستند که مزایا و معایب هوشمند شدن یا نشدن شهر را دریافت میکنند و این روند بر کیفیت زندگی آنها اثرگذار است.
قلمبر دزفولی تاکید کرد: آگاهی مهمترین مولفهای است که باید در یک شهر هوشمند مورد توجه باشد، آگاهی نسبت به ضرورت وجود زیرساختهای هوشمند و نحوه استفاده از این زیرساختها یک ضرورت است و در صورتی که هوشمندسازی نظام درست و منظم، و اصولی نداشته باشد، ممکن است مردم از آن دل زده شوند.
وی افزود: هوشمندسازی ابعاد مختلفی دارد که باید حتماً مورد توجه قرار بگیرد، در غیر این صورت فرآیند هوشمند کردن یک شهر ناقص بوده و با شکست مواجه خواهد شد.
یک دکترای شهرسازی گفت: ابعاد فیزیکی، اجتماعی، اقتصادی و حتی فرهنگی باید در طراحی ساختارها و نرم افزارهای هوشمند شهری مورد توجه باشد و تمامی مؤلفههای مرتبط با این ابعاد در فرآیند هوشمندسازی لحاظ شود تا بتوان در بازه زمانی مشخص به یک شهر هوشمند دست پیدا کرد.
نظر شما