به گزارش ایمنا، آنتونی بلینکن در این بیانیه گفت: ما به یاد او، بار دیگر به آزادی بیان، حمایت از روزنامهنگاران، فعالان و دگراندیشان در سرتاسر جهان متعهد میشویم. آمریکا همواره از این اصل که افراد در هرکجا که هستند باید بتوانند بدون ترس از آزار یا تنبیه، از حقوق انسانی خود بهرهمند شوند، دفاع کرده و از آن حمایت میکند.
جمال خاشقجی، روزنامهنگار و ستوننویس عربستانی واشنگتنپست، در سال ۲۰۱۸ به فریب مقامات عربستان، به کنسولگری این کشور در ترکیه کشانده شد و در آنجا به طرز فجیعی به قتل رسیده و -احتمالا- قطعه قطعه شد. اگرچه ریاض در ابتدا هرگونه نقشی در این اتفاق را انکار کرد، اما بعدها اعلام کرد که این کار توسط عواملی خود سر اتفاق افتاده است؛ گزارهای که به شکلی گسترده در جهان رد شده است.
بلینکن در این بیانیه گفت: آمریکا تلاشی هماهنگ در جهت پیشگیری و پاسخ به دولتهایی که خبرنگاران، فعالان و دگراندیشان را در خارج از مرزهای کشورشان مورد هدف قرار دادهاند، در دستور کار خود قرار داده است و با این کار، با کمک ابزارهای دیپلماتیک، وضع قوانین و سرویسهای اطلاعاتی، دولتهای سرکوبگر را از انجام چنین اقداماتی برحذر داشته و از افراد یا گروههای مورد هدف این دولتها، از جمله در خاک آمریکا محافظت میکند.
وی همچنین از طرح محدودیت روادیدی با نام شخص "جمال خاشقجی" سخن گفت که طی آن "روادید افرادی که در هدف قرار دادن خبرنگاران، فعالان و دگراندیشان در هر جای دنیا دخیل بوده یا هستند، لغو خواهد شد."
بلینکن در سومین سالگرد این روزنامهنگار مقتول، با بیان اینکه جو بایدن به وضوح تصریح کرده است که آمریکا حقوق بشر را نقطه مرکزی سیاست خارجی خود میداند، افزود: من به دیپلماتهایمان تاکید کردهام که حمایت از حقوق بشر، مستقیماً با منافع ملی آمریکا در ارتباط است و امنیت ملی ما را تحکیم میکند.
منبع: ایسنا
نظر شما