سید محسن موسوی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: ایده شهر ۱۵ دقیقهای توسط کارلوس مورنو و با هدف بهبود کیفیت زندگی شهری ارائه شده است.
وی افزود: شهر ۱۵ دقیقهای نشان میدهد که با فراهم کردن دسترسی نزدیک به امکانات رفاهی و شغلی، خدمات دولتی، پارکهای عمومی، مراکز خرید و سرگرمیهای متنوع توسط دوچرخه یا پیاده، میتوان طراحی شهرها را برای تأمین نیازهای اساسی ساکنان بهبود بخشید.
عضو شورای اسلامی شهر بجنورد ادامه داد: ساکنان میتوانند در شعاع کوچکی از خانههایشان، جوامع قویتری را شکل دهند و سرمایه گذاری بیشتری در مشاغل و خدمات خود داشته باشند.
وی با بیان اینکه در شهرهای ۱۵ دقیقهای وظایف و نقشهای مهم بر عهده شهروندان است، تصریح کرد: در این ایده به جای توسعه زیرساختهای حمل و نقل به تمام نقاط شهر یا استفاده از انرژیهای جایگزین یا خودروهای برقی، تلاش میشود زیرساختهای حیاتی در بخشهای مختلف به صورت یکسان توزیع شود.
موسوی خاطرنشان کرد: ایده شهر ۱۵ دقیقهای ممکن است در ابتدا غیرقابل اجرا به نظر برسد. با این حال یکی از شهرهای پیشگام در اجرای این استراتژی شهر پاریس است. هدف این شهر ربع ساعتی، تبدیل پایتخت به محلههایی کارآمدتر برای کاهش آلودگی و ایجاد تنوع اجتماعی و اقتصادی است.
عضو شورای اسلامی شهر بجنورد گفت: امروزه به کمک تکنولوژی موجود، نقشهای تعاملی طراحی شده است که نشان میدهد هر شهر تا چه اندازه با اهداف شهر ۱۵ دقیقهای هم سویی دارد. بر اساس این نقشهها، برخی از محلات هم اکنون قابلیت پیاده روی بالایی دارند و برخی شهرها با اتخاذ این رویکردها در مسیر توسعههای آتی خود گام برمیدارند.
وی تصریح کرد: میتوانیم با توزیع خدمات، بستر ایجاد چنین شهرهایی را در کشور فراهم کرد و یقیناً این اتفاق به کاهش آلودگیها و توسعه اقتصادی منجر میشود.
نظر شما