به گزارش خبرنگار ایمنا، حجت الله غلامی امروز _جمعه دوم مهرماه ۱۴۰۰_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سال گذشته حدود چهار هزار و ۱۶۷ میلیارد تومان اعتبار عمرانی در سطح استان در بخشهای مختلف هزینه شد.
وی افزود: بیشتر پروژههای اجرا شده به صورت زیربنایی در بخشهای آب، راه، راهآهن و کشاورزی بود که برای بخشی از پروژهها نیز از محل تبصره ۱۹ استفاده شد.
معاون فنی و عمرانی استاندار اصفهان تصریح کرد: ۱۱۳ شهرداری در سطح استان با اعتبار ۹,۵۰۰ میلیارد تومان پروژههای خود را در سال گذشته اجرا کردند که ۷۰ درصد پروژهها عمرانی بود.
غلامی ادامه داد: سال گذشته بیش از پنج هزار پروژه با اعتبار شش هزار میلیارد تومان فقط در دهه فجر و هفته دولت اجرا شد که در سال جاری شاهد رشد ۲۰ درصدی اعتبارات بودیم.
وی خاطرنشان کرد: در سال جاری بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی در بخشهای مختلف در استان خواهیم داشت.
وی با اشاره به موضوع انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس، اظهار کرد: میزان بارش برف در زاگرس کاملاً مشخص است و تغییر اقلیم را به سمت و سوی تأمین منابع آب از مناطق دیگر سوق میدهد؛ باید در استان برای تأمین منابع آب تلاش کنیم که به همین منظور مطالعاتی در این راستا انجام شده است.
معاون استاندار اصفهان با اشاره به پروژه انتقال آب از خلیج فارس گفت: در این ارتباط باید دو تفاهم نامه کلی تدوین میشد تا بتوانیم از برق نیروگاه استفاده و آب را منتقل کنیم که این تفاهمنامه با وزارت نیرو امضا شد؛ البته استان یزد نیز در کنار اصفهان قرار گرفت.
غلامی ادامه داد: برای اینکه آب را وارد سیستم دستگاه آبشیرینکن کنیم، باید دمای آب را افزایش میدادیم که خوشبختانه فرایند انتقال آب نهایی شده و امیدواریم ۹۳۰ کیلومتر مسیر را به خوبی پیش ببریم.
وی با بیان اینکه امور مربوط به زمین ۱۰۰ هکتاری بندر سیریک مجاور نیروگاه ۱۴۰۰ مگاواتی برای اجرای پروژه آب شیرینکن انجام و نهایی شده است، تصریح کرد: برای بخش اول مسیر انتقال آب که باید از بندرعباس عبور کند، تفاهمنامه سه جانبهای بین استانداران اصفهان، یزد و هرمزگان امضا شده است.
معاون استاندار اصفهان افزود: با توجه به اینکه بخشی از سرمایهگذاران این طرح فولاد مبارکه، ذوب آهن، پالایشگاه و نیروگاه هستند، برای تأمین حدود ۳۰۰ هزار تن ورق اقدامات لازم انجام شده و بی شک انتقال ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب از خلیج فارس به اصفهان اتفاق میافتد.
غلامی اظهار کرد: با تحقق طرح انتقال آب، تمام صنایع استان بی نیاز از آب حوضه زایندهرود خواهند شد و حقابه کشاورزان نیز به آنها داده خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه برای نخستین بار حقابه کشاورزان و خسارت خشکسالی را پرداخت خواهیم کرد، گفت: پیشنهاد یک هزار و ۳۰۰ میلیاردی حقابه کشاورزان به دلیل محدودیت تأمین بودجه به ۶۰۰ میلیارد تومان کاهش یافته که در صورت تصویب این رقم در دولت، بخش اول پرداخت حقآبهها محقق خواهد شد.
معاون استاندار اصفهان با اشاره به پروژه بهشت آباد، گفت: عملیات اجرایی پروژه بهشتآباد سال ۹۰ با انتخاب پیمانکار آغاز و ۶۰۰ متر اولیه تونل حفاری شد؛ پس از آن بنا به دلایل سیاسی کار تعطیل شد و تا سه سال پیش موضوعات فقط پیرامون اختلافات مطرح بود تا اینکه موضوع به وزارت نیرو کشیده شد و دستور قاطع ریاست جمهوری وقت در این باره صادر شد.
وی با بیان اینکه برای این تونل سیستم پیشرفته سگمنت گذاری بدون اینکه قطره آب از حفاری وارد تونل شود، در حال اجرا است، گفت: تی. بی. امهای پیشرفته بدون اینکه خطری متوجه چشمهها و قنوات شود حفاری را ادامه میدهد و در حال حاضر همه چیز برای بهشتآباد آماده است؛ البته بهانه مجوزهای زیست محیطی مطرح شد که با جلسات پیدرپی در سازمان حفاظت محیط زیست تونل ۶۵ کیلومتری به سه قسمت شامل ۱۵ کیلومتر در اصفهان، ۴۰ کیلومتر قسمت میانی که مطالعات آن باید تکمیل شود و ۱۳ تا ۱۵ کیلومتر قسمت انتهایی تقسیم شد.
معاون فنی و عمرانی استاندار اصفهان تاکید کرد: اگر اجازه کار تونل صادر شود، ظرف مدت سه سال با سه تی بی ام و تکنولوژیهای به روز میتوان این پروژه را به اتمام رساند زیرا با اجرا نشدن این پروژه ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب طی ۱۰ سال گذشته را در استان از دست دادیم.
نظر شما