پیدایش پارکلت‌ها و محبوبیت روزافزون آن‌ها در میان مردم

مدیران شهرهای مختلف استرالیایی در تلاش برای افزایش زیست‌پذیری مناطق هستند و هم‌سو با اعمال اقدامات آن‌ها، شهرنشینان نیز برای ایجاد پارکلت‌های هر چه بیشتر در محل سکونت خود می‌کوشند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، سان‌فرانسیسکوی آمریکا پیشرو ایجاد پارکلت در جهان به شمار می‌رود که برای اولین بار در سال ۲۰۰۵ فضای پارک یک خودرو در آن به مدت دو ساعت جای خود را به پارکی کوچک داد. از آن زمان به بعد، توجه ساکنان هر منطقه به این سازه‌های مفید بیشتر شد به طوری که در سال ۲۰۰۶، تعداد پارکلت‌های سراسر شهر به ۴۰ مورد رسید. در پی استقبال باور نکردنی شهروندان سان‌فرانسیسکو از این فضاهای عمومی کوچک، مقامات شهر در سال ۲۰۱۰ دستورالعمل‌هایی ارائه دادند که به مردم کمک می‌کرد متناسب با محل نصب پارکلت‌ها، بهترین طراحی ممکن را برای آن‌ها پیاده کنند.

پیدایش پارکلت‌ها و محبوبیت روزافزون آن‌ها در میان مردم

استرالیا از جمله کشورهایی بود که پس از سان‌فرانسیسکو به سرعت ایجاد پارکلت را در مناطق شهری ترویج داد و در مدت زمانی کوتاه از این پارک‌های جیبی سرشار شد. گروهی متشکل از ۳۰۰ نفر از ساکنان کلانشهر پرت، مرکز ایالت استرالیای غربی، پس از برگزاری جلسات پی در پی، وجود پارکلت‌ها در شهر را مولفه‌ای مهم برای افزایش پویایی و نشاط مردم دانستند و با سرعت زیاد، پرت را با پارک‌های جیبی سبز و زیبا مزین کردند.

بدیهی است در شهرهایی که مردم حق نصب پارکلت در فضاهای خالی نزدیک محل سکونت خود را دارند، دموکراسی به وضوح احساس می‌شود حال آنکه در بعضی از نقاط دنیا، شهردارها با هر گونه تغییر و تحول در مناطق توسط خود مردم خودداری به عمل می‌آورند. امروزه در بسیاری از نقاط دنیا، نهادهای غیر دولتی، مراکز تجاری و گروه‌های محلی به ایجاد پارکلت‌ها در شهرها با سرمایه‌گذاری شخصی خود و بدون نیاز به حمایت دولت می‌پردازند که البته پس از نصب به مزایای بیشماری نیز دست می‌یابند.

پیدایش پارکلت‌ها و محبوبیت روزافزون آن‌ها در میان مردم

نقش مراکز تجاری در پیدایش پارکلت‌ها

شاید با شنیدن کلمه پارکلت، بیش از همه مشارکت مردم عادی به ذهن آدمی برسد اما واقعیت این است که صاحبان مراکز تجاری نظیر کافه‌ها، نانوایی‌ها، قهوه‌خانه‌ها و فروشگاه‌های مواد غذایی کوچک اولین کسانی بودند که در سان‌فرانسیسکو اقدام به ایجاد پارک‌های جیبی کوچک در مقابل محل فعالیت خود کردند و از این طریق، رونق را برای کسب و کار خود به ارمغان آوردند.

اگرچه پیدایش پارکلت در جهان به سان‌فرانسیسکو نسبت داده شده است با این حال از سال‌ها پیش نیز بسیاری از صاحبان کافه‌ها و رستوران‌های کوچک، میز و صندلی‌ها را در مقابل مراکز خود می‌گستراندند و در آنجا به پذیرایی از مشتریان می‌پرداختند. بدیهی است که این کار، به جذب هر چه بیشتر عابران پیاده کمک کرده است چرا که بسیاری از این افراد، پس از ساعت‌ها پیاده‌روی در خیابان‌ها و بازارهای شهر با دیدن میز و صندلی‌ها به استراحت در آن‌ها و خوردن و نوشیدن جذب شده‌اند.

پارکلتی که در فضای بیرونی کافه ونس، واقع در محله اعیانی کاتسلو در استرالیای غربی نصب شده از نمونه‌های بسیار موفق پارک‌های جیبی به شمار می‌رود. این فضای سبز کوچک روزانه میزبان بازدیدکنندگان زیادی است که برای تماشای آب‌های زیبای ساحل کاتسلو در آنجا گرد هم می‌آیند و با صرف نوشیدنی‌های کافه، لذت سفر خود را دو چندان می‌کنند.

جالب است بدانید که بسیاری از سیاست‌گذاران و طراحان شهری با نصب پارک‌های جیبی در مقابل فروشگاه‌ها و مراکز تجاری مخالف هستند چرا که این اقدام را تجاری‌سازی شهری فرض می‌کنند. این در حالی است که در بسیاری از شهرها نیز مدیران به صاحبان چنین مراکزی اجازه می‌دهند پارکلت‌هایی شخصی نصب کنند و از این طریق کسب و کار خود را رونق بخشند. در این راستا، اگرچه صاحبان فروشگاه‌ها شخصاً به ایجاد پارکلت‌ها با هزینه خود می‌پردازند، اما همچنان این فضاهای عمومی در مالکیت آن‌ها قرار ندارد و عابران پیاده می‌توانند حتی بدون خرید از مرکز مربوطه در پارکلت‌های نصب شده مقابل آن به استراحت بپردازند.

پیدایش پارکلت‌ها و محبوبیت روزافزون آن‌ها در میان مردم

علت محبوبیت پارکلت‌ها در میان مردم

اغلب افرادی که پارکلت‌ها را در شهرها نصب می‌کنند از پوشش سبز نیز برای زیباسازی آن‌ها بهره می‌گیرند. بدیهی است که امروزه در پی ساخت و سازهای مناطق دوستدار جمعیت در بسیاری از شهرهای جهان، وجود فضاهای سبز به طور قابل توجهی رو به کاهش نهاده است، بنابراین، پارکلت‌ها می‌تواند تا حد زیادی حس بودن در فضای سبز را میان شهرنشینان به وجود آورد. علاوه بر این، مردم پس از خستگی زیاد به هنگام خرید یا انجام امور روزمره خود در داخل شهر با دیدن پارکلت‌ها با اشتیاق تمام به استراحت در آن‌ها می‌پردازند که این امر به سهم خود در افزایش محبوبیت پارک‌های جیبی نقش مهمی ایفا می‌کند.

جین جیکوبز، نویسنده و طراح شهری کانادایی-آمریکایی بر این باور بود که شهرها نباید تنها با فضاهای سبز و عمومی سرشار شود بلکه فعالیت تجاری نیز در آن‌ها باید با دقت مورد توجه قرار گیرد. از نظر بسیاری از مدیران شهری امروز نیز از آنجا که در عصر حاضر وجود بسیاری از مکان‌های عمومی نظیر بانک‌ها و دفاتر پستی به واسطه پیشرفت تکنولوژی در حال کمرنگ شدن میان مردم است، کافه‌ها می‌تواند به بهترین شکل ممکن تعامل بین شهرنشینان را احیا کند که در این راستا، پارکلت‌ها نیز نقش مهمی ایفا می‌کند. علاوه بر این در خیابان‌هایی که پارکلت‌ها نصب می‌شود، امکان پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری بسیار بیشتر از تردد از طریق وسایل نقلیه است که این امر به سهم خود نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا و افزایش نشاط شهروندی ایفا می‌کند.

پیدایش پارکلت‌ها و محبوبیت روزافزون آن‌ها در میان مردم

کد خبر 523587

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.