به گزارش خبرنگار ایمنا، برگزیده اخبار و مرور تحولات خاص سیاسی بینالمللی طی هفت روز گذشته را میتوانید در بسته خبری پیش رو مطالعه کنید:
درخواست در کنگره آمریکا برای منع صادرات سلاح به اسرائیل و عربستان
قانونگذار آمریکایی طرح مربوط به ممنوعیت صادرات سلاح به رژیم صهیونیستی و عربستان را ارائه کرد.
اوکاسیو کورتز، قانونگذار آمریکایی در صفحه خود در توئیتر نوشت: اصلاحیهای در پیشنویس قانون بودجه دفاعی سال مالی ۲۰۲۲ ارائه کرده که منع صادرات برخی انواع سلاحها به عربستان به دلیل پرونده ترور جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد سعودی و نیز به اسرائیل به دلیل حملات علیه غیرنظامیان و مقرهای رسانهها در غزه و نیز کلمبیا به دلیل حمله سرکوبگرانه به تظاهرکنندگان را مطرح میکند.
این اصلاحیه مربوط به منع صادرات سلاحهای بسیار دقیق به اسرائیل است که در صورت تصویب، منجر به منع صادرات بسته "ذخایر حمله مستقیم مشترک" (JDAM) به ارزش ۷۳۵ میلیون دلار به دولت عبری میشود.
اعلام تحریمهای جدید آمریکا علیه حزب الله لبنان
وزارت خزانهداری آمریکا، امروز جمعه به وقت محلی اسامی چندین فرد و شرکت را به دلیل حمایت از حزبالله لبنان در فهرست تحریمها قرار داده است.
پایگاه اطلاع رسانی وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد اعضای یک شبکه مستقر در لبنان و کویت را که حزبالله لبنان را تأمین مالی میکنند، در فهرست تحریمها قرار داده است.
وزارت خزانه داری آمریکا مدعی است، شبکهای از تسهیلگران مالی و شرکتهای صوری حامی حزبالله را به فهرست SDN افزوده است.
"آندره ام گاکی" مدیر دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانه داری آمریکا (OFAC) مدعی شده است حزبالله و یک نهاد ایرانی همچنان از نظام مالی بینالملل برای تأمین مالی اقدامات تروریستی سو استفاده میکنند.
این مقام وزارت خزانه داری آمریکا گفته است واشنگتن برای اقدام در جهت مختل کردن شبکههای حامی حزبالله به خود تردید راه نخواهد داد.
پیمان آکوس، مسلح کردن استرالیا به زیردریایی اتمی
چهارشنبه ۱۵ سپتامبر، رهبران سه کشور انگلیس، آمریکا و استرالیا در یک کنفرانس خبری مجازی از شکل گیری یک پیمان نظامی جدید معروف به پیمان «آکوس»(AUKUS) خبر دادند. «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا در این کنفرانس گفت طبق این پیمان تدابیری برای مسلح کردن استرالیا به زیردریایی اتمی در نظر گرفته شده است. نخست وزیر استرالیا «اسکات موریس» هم در این کنفرانس اعلام کرد قصد دارد این زیردریاییهای اتمی را با کمک آمریکا و انگلیس در یکی از بنادر این کشور تولید کند.
گوترش: توزیع ناعادلانه واکسن به ظهور سویههای مقاوم میانجامد
آنتونیو گوترش ۲۸ شهریور به تارنمای سازمان ملل گفت: آن زمان، نه فقیر و نه غنی و حتی کشورهایی که تمام مردمشان واکسینه شدهاند، در امان نخواهند بود.
وی افزود: ما به برنامه جهانی واکسیناسیون نیاز داریم و باید بتوانیم تمامی تولیدکنندگان بالقوه و بالفعل واکسن را گردآورده و پس از دو برابر کردن تولید، واکسنها را به نحو عادلانه توزیع کنیم.
این دیپلمات پرتغالی تأکید کرد که اولویت باید واکسیناسیون همگانی تمامی نقاط جهان باشد بدان معنا که هفتاد درصد مردم تمامی کشورها واکسینه شوند، «نه یک درصد در یک مکان و ۲۰ درصد در مکان دیگر».
گوترش گفت: یک ویروس جهان را شکست داده است. با گذشت بیش از یک سال و نیم از شیوع کرونا، هنوز این ویروس در همه جا سرایت میکند. ما شاهد تأثیر شگرف شیوع این ویروس بر زندگی مردم، افزایش چشمگیر نابرابریها، نابسامانی شدید شرایط اقتصادی کشورها و البته نهایت مشقت برای آسیبپذیرترین طبقات هستیم.
دبیر کل سازمان ملل گفت: مشکل اینجاست که سازمان جهانی بهداشت حتی قدرت کسب اطلاعات در مورد اوضاع کنونی و بررسی ریشههای بیماری را ندارد.
گوترش پیشتر نیز گفته بود که کرونا شکنندگی جوامع را آشکار کرده و برای مقابله با آن به افزایش دستکم دو برابری میزان تولید واکسن نیازمندیم.
وی گفت: ما در دورهای قرار داریم که شکنندگی جوامع و سیاره ما آشکار شده است. یک ویروس میکروسکوپی تاکنون، حدود چهار میلیون قربانی گرفته و اقتصاد همه کشورهای جهان را ویران کرده است.
پمپئو: اعتبار دولت بایدن بخاطر خروج از افغانستان مخدوش شده است
مایک پمپئو روز گذشته مدعی شد: که اعتبار دولت جو بایدن به دلیل نحوه مدیریت خروج آمریکا از افغانستان به شدت آسیب دیده است.
پمپئو در مورد حمله پهپادی اخیر آمریکا علیه اهداف داعش در کابل که منجر به کشته شدن شماری غیرنظامی شد و پنتاگون نیز به آن اعتراف کرد، گفت: آشکارا این یک تراژدی بود که غیرنظامیان در این حمله کشته شدند.
نظر شما