به گزارش خبرنگار ایمنا، ولیالله نصراصفهانی امروز (پنجشنبه) در بازدید اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان از شیرخوارگاه نرجس اظهار کرد: زمان رژیم گذشته، یتیمخانهها توسط خیریههای وابسته به دربار اداره میشد و پس از انقلاب سازمان بهزیستی علاوه بر توانمندسازی معلولان، رسیدگی به کودکان بدون سرپرست را نیز در برنامههای خود قرار داد.
وی افزود: نگهداری از کودکان بیسرپرست در مراکز بهزیستی باعث شده بود برچسبهایی به این کودکان زده شود که در زندگی و کار آینده آنها تأثیرگذار بود.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان تصریح کرد: از سال ۶۳ خدمات شبه خانواده برای مقابله با برچسبهای اجتماعی به کودکان یتیم تحت پوشش بهزیستی ارائه شد.
وی ادامه داد: پس از آن مجتمعهای اردوگاهی تعطیل شدند و کودکان در گروههای حداکثر ۱۰ تا ۱۵ نفر به مؤسسات خیریه صاحب صلاحیت واگذار شد و اکنون تمام امور کودکان بیسرپرست توسط مؤسسات خیریه اداره میشود.
واگذاری ۷۰۰ کودک بدون سرپرست مؤثر به خانوادههای متقاضی فرزند
نصراصفهانی گفت: در استان اصفهان یک هزار و ۲۰۰ کودک فاقد سرپرست مؤثر وجود دارد که نزدیک به ۷۰۰ کودک به خانوادهها و سرپرستی که مرجع قانونی مشخص میکند سپرده شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: رویکرد بهزیستی بر این است که بدترین خانواده بهتر از بهترین مراکز است چون مهارتهای زندگی و مفاهیم مورد نیاز زندگی در خانواده به نحو بهتری ارتقا پیدا میکند.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان افزود: سایر کودکان که به خانوادهها سپرده نشدهاند، در ۴۰ خانه کودک و نوجوان که مراکز شبه خانواده هستند حضور دارند و در هر مرکز استان یک شیرخوارگاه دولتی نیز وجود دارد.
متقاضی فرزند دختر بودن دلیل تأخیر در فرزندخواندگی
وی ادامه داد: شیرخوارگاه نرجس ۱۰۰ نفر ظرفیت دارد اما روزانه حدود ۲۰ تا ۲۲ کودک در آن استقرار مییابند.
نصراصفهانی گفت: درصد بالایی از خانوادههای متقاضی فرزند در سراسر کشور خواهان کودک دختر زیر یک ماه هستند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از دلایل تأخیر در اعطای سرپرستی به خانواده همین موضوع بوده و دلیل دیگر این است که برخی کودکان بدسرپرست هستند و مرجع قضائی باید درباره آنها تصمیمگیری کند.
نظر شما