به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، احمد وحیدی در نشست بررسی روند نظارت بر قیمت کالاها و مایحتاج عمومی با محوریت آرد و نان که با حضور نمایندگان وزارت صمت، کشاورزی، اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی، دادگستری، مجلس شورای اسلامی، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دادستانی کل کشور، اتاق اصناف و اتحادیه خبازان در محل وزارت کشور برگزار شد با تاکید بر این موضوع که باید روند نظارت بر قیمت کالاهای اساسی در کشور تقویت شود؛ گفت: نان از جمله کالاهای پر مصرف و استراتژیک در کشور است که باید در این باره تدابیر لازم برای کنترل قیمت آن صورت گیرد.
وی با تشریح این موضوع که باید توجه داشته باشیم که بخش عمده مصرف نان در دهکهای پایین جامعه است؛ گفت: باید با تمام ظرفیتها و مکانیسمهای نظارتی جلوی افزایش غیر متعارف را در حوزه کالاهای استراتژیک و اساسی در کشور بگیریم.
وی با اشاره به این موضوع که باید میانگین سرانه مصرف نان در کشور با دقت کامل مشخص شود، گفت: با مشخص شدن میانگین دقیق مصرف نان بهتر میتوانیم برنامهریزیهای لازم را در تأمین آرد کشور با در نظر گرفتن میزان تولید داخلی و واردات آن داشته باشیم.
وزیر کشور با اشاره به موضوع تفاوت قیمت نان در برخی از استانهای کشور گفت: باید کف و سقف قیمت در کشور مشخص تا امکان نظارت دقیق بر روند قیمت گذاری ها و فروش نان فراهم شود.
وی گفت: در حوزه تعیین قیمت نان اختیاراتی به استانداران سراسر کشور داده شده است و با توجه به وضعیت هر استان به لحاظ میزان تأمین گندم، نرخ دستمزدها و دیگر هزینههای جاری، کرایههای حمل آرد از کارخانه تولید آرد تا نانواییها، تفاوت قیمت نان در حد معقول و منطقی قابل قبول و مورد انتظار است؛ اما باید این تفاوت قیمت در کل کشور تابع ضابطه مشخصی باشد.
وحیدی افزود: مساله مهم دیگر کنترل فرایند و زنجیره تولید نان از درب کارخانه آردسازی تا توزیع و پخش آن در سطح نانواییها و نظارت دقیق بر مصرف آن است که باید متولی اصلی این بخش هم مشخص گردد تا بتواند با قدرت و اختیارات لازم، نظارت دقیقتر و مؤثرتری بر این چرخه اعمال کند.
وی همچنین با اشاره به این واقعیت که با توجه به تورم و افزایش هزینهها، باید متوجه نیازها و خواستههای متعارف نانوایان هم باشیم، گفت: روی هم رفته هزینه نانواها به تأسی از وضعیت اقتصادی کلی کشور و به تبع از افزایش نرخ دستمزدها، بیمه و مالیات و هزینههای حاملهای انرژی بالا رفته است و باید اقدامات حمایتی لازم از این بخش هم صورت گیرد.
وزیر کشور خاطر نشان کرد: باید همه تلاش ما به عنوان دستگاههای اجرایی، تسهیلگر شرایط اقتصادی کشور و کمک به حل مشکلات معیشتی مردم باشد و در این باره نیازمند به ارتقای بیشتر هماهنگیها در سطوح تصمیم گیری و اجرا هستیم.
وحیدی با بیان اینکه برای تقویت هماهنگیها در این موضوعات و مشخصاً حوزه آرد و نان نیاز به تشکیل کارگروهی با عضویت همه دستگاههای ذیربط است، خاطرنشان کرد: شکل گیری این کارگروه با مسؤولیت معاون اقتصادی وزارت کشور، میتواند باعث همافزایی ظرفیت، نزدیکی دیدگاهها و راه حلها برای مدیریت موفق و مطلوب تأمین کالاهای اساسی در کشور شود.
نظر شما