به گزارش خبرنگار ایمنا، امام علی در نامه اخلاقی، توحیدی خود به فرزندش امام حسن مجتبی (ع) به برخی مسائل مهم ازجمله: مطالعه، تقوا، دعا، و پند گرفتن از تاریخ پرداخته است. بنابراین مطالعه و کتابخوانی جز سیره اهل بیت و ائمه معصوم (ع) است که باید سرمشق شیعیان قرار گیرد.
در سالروز شهادت حضرت امام حسن مجتبی (ع) به معرفی چند کتاب که در خصوص ایشان منتشر شده است، میپردازیم:
«مسند الامام المجتبی ابی محمد الحسن بن علی (ع)»
این کتاب که در سال ۱۳۷۳ توسط عزیزالله عطاردی نویسنده، محقق، فهرست نگار و لغتشناس تألیف شده است به معرفی ویژگیهای شخصتی حضرت امام حسن مجتبی (ع)، زندگینامه، فضائل، احادیث و اتفاقات منوط به صلح و جنگ ایشان پرداخته است.
نویسنده در این اثر، تلاش کرده است تا اطلاعاتی درباره شخصیت امام حسن و ابعاد وجودی آن حضرت و گفتارها و رفتارهای ایشان برای خوانندگان فراهم کند. وی، روایات امام حسن (ع) را با سند نقل کرده و کتاب را در سه بخش سامان داده است.
«کهکشان غریب: زندگی امام حسن مجتبی (ع) از ولادت تا شهادت»
کهکشان غریب، اثر دیگری درباره این امام است که با وجه متفاوتی تألیف شده است، در واقع این کتاب کودکان را مخاطب خود قرار داده است. کهکشان غریب درباره زندگی امام حسن مجتبی (ع) از ولادت تا شهادت ایشان است که به شعرهای روشن سلیمانی اختصاص یافته است.
«صلح امام حسن؛ پرشکوهترین نرمش قهرمانانه تاریخ»
کتاب «صلح امام حسن؛ پرشکوهترین نرمش قهرمانانه تاریخ» از سوی انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شده است. اصل این کتاب با عنوان «صلح الحسن» تألیف "شیخ راضی آلیاسین" از علمای حوزهی نجف بوده است که در سال ۱۳۴۸ شمسی توسط حضرت آیتالله خامنهای در سن سی سالگی ترجمه و در سال ۱۳۹۷ به چاپ رسیده است. ایشان در مقدمه کتاب نوشته اند:
«اینک که با فراهمآمدن ترجمه این کتاب پرارزش و نامی، جامعترین و مستدلترین کتاب دربارهی «صلح امام حسن» در اختیار فارسیزبانان قرار میگیرد، اینجانب یکی از آرزوهای دیرین خود را برآورده مییابم و جبهه سپاس و شکر بر آستان لطف و توفیق پروردگار میسایم. پیش از اینکه به ترجمه این کتاب بپردازم، مدتها در فکر تهیه نوشتهای در تحلیل موضوع صلح امام حسن (ع) بودم و حتی پارهای یادداشتهای لازم نیز گرد آورده بودم؛ ولی امتیازات فراوان این کتاب، مرا از فکر نخستین بازداشت و به ترجمه این اثر ارزشمند وادار کرد؛ مگر که جامعه فارسیزبان نیز چون من از مطالعه آن بهره گیرد و هم برای اولینبار درباره این موضوع بسی با اهمیت، کتابی از همهرو جامع، در معرض افکار جویندگان و محققان قرار گیرد.»
«امیر کرامت، امام حسن مجتبی (ع)»
این کتاب نیز به قلم حجتالاسلام اسدالله محمدینیا نوشته شده است که دارای هفت فصل، نگاهی به زندگی امام حسن مجتبی (ع)، منزلت امام حسن مجتبی (ع) در نزد رسول خدا (ص)، فضائل اخلاقی امام حسن مجتبی (ع)، معجزات و کرامات از امام حسن مجتبی، سخنان عرشی (چهل حدیث)، پاسخ و پرسشها و وصایا، مصائب و اشعار است.
مؤلف کوشیده است به سوالاتی همچون: علت صلح تحمیلی امام حسن (ع)، آیا نوشیدن سم توسط امام حسن (ع) یک نوع خودکشی نبود؟، آیا میتوان امام حسن و امام حسین (ع) را فرزندان رسول خدا (ص) نامید؟، چرا امام حسن مجتبی (ع) همسر قاتلش را از خود دور نکرد؟ علت ازدواج آن حضرت با دختر اشعث بن قیس پاسخ داده است.
«زندگانی امام حسن مجتبی (ع)»
این کتاب اثر سید هاشم رسولی محلاتی است که در سال ۱۳۹۰ منتشر شد و با نثری روان و با استناد به منابع کهن و قدیمی، در دوازده فصل همه جنبههای زندگیِ امام حسن (ع) را نوشته است. در واقع این کتاب شامل دوران کودکی و نوجوانی، دوران پس از رحلت رسول خدا (ص) تا پایان خلافت عثمان، دوره حکومت امام علی (ع)، دوران امامت تا صلح و پس از ماجرای صلح تا شهادت است. همچنین در این کتاب به شمهای از فضائل و مکارم اخلاقی ایشان و نیز به بخشی از سخنان حضرت اشاره شده است.
نظر شما