به گزارش ایمنا به نقل از پژوهشگاه قوه قضائیه، این پژوهشگاه در اجرای مبحث هشتم سند تحول قوه قضائیه مبنی بر استقرار نظام نوآوری و پیشنهادها، نسبت به دریافت ایدههای صاحبنظران سراسر کشور با محوریت «اطاله در فرایند دادرسی» مستند به چالش دوم از فصل دوم سند تحول قضائی، اقدام کرد.
توسعه روشهای حل اختلاف جایگزین رسیدگی قضائی، ارتقا و توسعه جایگاه نهادهای شبه قضائی و غیر قضائی در نظام حقوقی ایران، روشهای کاستن از مراحل غیر ضرور دادرسی، قضازدایی و روشهای کاهش ورودی پرونده به قوه قضائیه، روشهای کاهش خطا در فرآیندهای رسیدگی، روشهای مواجهه با ادعاهای اعسار، روشهای اطمینان بخش در ابلاغ آرای قضائی، روشهای چابکسازی فرآیند کارشناسی، روشهای هوشمندسازی فرآیند رسیدگی و تسهیل پرداخت هزینه دادرسی از جمله محورهای این فراخوان به منظور دریافت ایدههای نوآورانه در کاهش اطاله دادرسی به شمار میرود.
بر این اساس، افرادی که ایدههای نو برای کاهش اطاله دادرسی دارند میتوانند تا ۱۰ مهر ماه امسال با مراجعه به سامانه ایده قوه قضائیه به آدرس http://Idea.adliran.ir نسبت به ارائه پیشنهادات و ایدههای نوآورانه خود اقدام کنند.
ایدههای برتر در رابطه با راهکارهای کاهش فرایندهای دادرسی، تا پایان مهر ماه اعلام و ایدههای منتخب پس از ارزیابی و اعلام نظر داوران به رویداد «دادنگار ایده» راه یافته و از ایدههای برتر در جشنواره شهید بهشتی تقدیر خواهد شد.
امکان ارسال ایدهها به صورت فردی و گروهی وجود دارد و هیچ گونه محدودیتی در تعداد ایدههای ارسالی وجود ندارد اما ضروری است پیش از ارسال ایدهها، در سامانه ثبت نام کنید.
ذبیحالله خدائیان سخنگوی قوه قضائیه ۹ شهریور در نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره کاهش اطاله دادرسی گفت: یکی از دغدغههای مسئولان قضائی در ادوار مختلف کاهش اطاله دادرسی بوده و در طرح تحول قوه قضائیه هم یکی از محورهای مهم این طرح به شمار میآید.
وی افزود: برای رفع عوامل اطاله دادرسی راهکارهایی اتخاذ شد از جمله روشهای دستگاههای قضائی برای کاهش اطاله دادرسی، اقدام به صلح و سازش، استفاده از نهاد داوری و میانجیگری همچنین الکترونیکی کردن همه مراحل از پذیرش تا ارجاع به شعبه و ابلاغ و اخطار و صدور حکم است به علاوه پیش بینی دسترسی دستگاه قضائی به بانکهای اطلاعات مالی اموال محکومان و توقیف آنها همچنین تدابیری برای دستگیری محکومان در این طرح پیش بینی شده است که اگر کسی محکوم و متواری است از یک سری حقوق مالی مانند افتتاح حساب و سایر قراردادهایی که با دستگاه دولتی داشته باشند، محروم شوند.
خدائیان اظهار کرد: با توجه به طرح تحول و دستور ریاست قوه قضائیه و با وجود قوانین کنونی میتوان بسیاری از اطالهها را کاهش داد و در ابتدای سال ۱۳۹۹ میانگین رسیدگی به هر پرونده ۱۱۰ روز بود که در پایان این سال به ۹۳ روز رسید و اکنون به ۸۳ روز کاهش پیدا کرده که نشان از کاهش اطاله دادرسی است.
نظر شما