راما قلمبر دزفولی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: از مهمترین بخشهای هوشمندسازی شهرها، جریان آزاد اطلاعات است تا شهروندان به نحوی شفاف و آسان اطلاعات حوزهها و بخشهای مختلف مورد نیاز خود را در هر زمان به صورت آنلاین و لحظهای دریافت کنند.
وی خاطرنشان کرد: این اطلاعات در صورتی که تخصصی باشد باید توسط مدیران هر بخش مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرد و نتایج حاصل از این بررسی در فرآیند کیفی بخشی به خدمات و زیرساختها استفاده شود.
این دکترای شهرسازی تاکید کرد: برقراری ارتباط میان بانکهای اطلاعاتی سازمانها و نهادهای مختلف شهر نیز نقش مهمی در هوشمندسازی و الکترونیکی کردن فرآیندهای شهری دارد تا مراجعه حضوری شهروندان و مشکلات مربوط به آن کمتر شود.
وی با تاکید بر اینکه هوشمندسازی فرایندی همه جانبه است، تصریح کرد: فراهم آوردن بسترها و زیرساختهای مورد نیاز مدیریت شهری از یک طرف و اهتمام مدیران شهر به استفاده از این ساختارها از طرف دیگر زمینه را برای هوشمندسازی شهر فراهم میکند و در این راستا اعتمادسازی میان بدنه مدیریت شهری و شهروندان نیز اهمیت زیادی دارد تا شهروندان برای مشارکت در پیشبرد اهداف هوشمندسازی تمایل داشته باشند.
دزفولی اضافه کرد: بسیاری از شهرهای ما زیرساختهای خوبی برای هوشمند کردن فرآیندهای شهری و تبادل هوشمندانه اطلاعات دارد اما این ساختارها مورد استفاده قرار نمیگیرد.
وی گفت: صرف فراهم آوردن بسترهای فناورانه نمیتوان به هوشمندسازی فرآیندهای شهری امیدوار بود بلکه نیاز است بسترهای اجتماعی، امنیتی و فرهنگی نیز فراهم شود تا کاربرانی که قرار است از این فناوریهای نوین استفاده کنند آگاهی و اطلاعات کافی داشته باشند.
این دکترای شهرسازی افزود: پس از فراهم آوردن بسترهای لازم نیاز است نحوه پیشبرد اهداف در هر بازه زمانی مورد توجه و بازبینی قرار بگیرد تا بهرهوری زیرساختهای فناورانه و هوشمند شهری افزایش پیدا کند زیرا هوشمندسازی صرفاً ارائه خدمات آنلاین نیست بلکه هوشمند کردن یک شهر در گرو ارتقا سامانههای مرتبط با تصمیم گیری است.
نظر شما