رفع تنگناهای اقتصادی مردم با بودجه‌ریزی برنامه محور

رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: مردم از جهت اقتصادی در تنگنا قرار گرفته‌اند، بنابراین همه برنامه‌ها باید برای رفع این تنگناها بوده و الگوی بودجه‌ریزی اقتصادی مبتنی بر برنامه و با محوریت رشد اقتصادی باشد تا اثربخشی لازم را در زندگی مردم و کشور پیدا کند.

به گزارش ایمنا و به نقل از سازمان برنامه و بودجه "مسعود میرکاظمی" با بیان اینکه هدف ما این است که سطح رفاه تمامی مردم بالا رود، اظهار کرد: مردم از جهت اقتصادی در تنگنا قرار گرفته‌اند، بنابراین همه برنامه‌ها باید برای رفع این تنگناها باشد. باید الگوی بودجه‌ریزی اقتصادی مبتنی بر برنامه و با محوریت رشد اقتصادی باشد و از پروژه محوری به سمت اقتصاد محوری حرکت کرد تا اثربخشی لازم را در زندگی مردم و کشور پیدا کند.

وی با تأکید بر اینکه هر چه سریع‌تر باید با مشارکت همه استان‌ها و دستگاه‌های ذیربط ساختار جدید بودجه ترسیم و نهایی شود، ادامه داد: باید جایگاه توسعه استان در تمامی بخش‌ها با توجه به نتایج پروژه آمایش سرزمین مشخص شود. سپس با تعیین این نقش و جایگاه، شاخص‌های اقتصادی هدف‌گذاری و محقق شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه لازم است راهبردهای توسعه‌ای را اصلاح کرد اظهار داشت: راهبردهای توسعه مبتنی بر توزیع درآمدهای نفتی که میراث بجای مانده از آغاز دولت‌های سازندگی در کشور است بدون انجام مطالعات عمیق رویکردهای توسعه‌ای وضعیت اقتصادی را روز به روز پیچیده‌تر و سخت‌تر کرده است که عزم دولت سیزدهم در اصلاح این راهبردها خواهد بود.

میرکاظمی افزود: در کشور، از نظر زیرساخت‌ها اقدامات ماندگاری شده و یا در حوزه علم و فناوری پیشرفت‌های خوبی به وجود آمده، اما این اثر بخشی لازم را در افزایش رشد اقتصادی به ارمغان نیاورده است. برای اثربخش کردن زیرساخت‌های موجود لازم است در «سیاست‌های کلان راهبردی توسعه» بازنگری شود.

میرکاظمی ادامه داد: اساس کار این است که در جهت‌گیری‌های توسعه بازنگری شود و بتوان با روش‌های علمی، رشد اقتصادی را در هر استان محاسبه و سپس روی سهم هر بخش تولید و خدمات به تفکیک حوزه‌های مختلف تا سطح شهرستان با تعیین وظایف هر بخش تمرکز کرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با تأکید بر اینکه در بودجه سال ۱۴۰۱ باید شاخص‌های کلان اقتصادی هدف‌گیری شود، تصریح کرد: در بخش صنعت، خیلی از استان‌ها ظرفیت بالایی دارند که باید مورد استفاده قرار گیرد. باید به نحوی از این ظرفیت‌ها و تبدیل بسیاری از دارایی‌های غیر مولد برای پشتیبانی این برنامه‌ها استفاده کرد که با کنترل ماهانه مؤلفه‌های جزئی، نحوه شکل گیری شاخص‌های کلان تحت نظارت و کنترل درآید تا اطمینان حاصل شود که به تحقق شاخص‌های کلان نزدیک شویم.

کد خبر 521430

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.