دانشگاه‌ها باید باز شود/دانشجویان دستیاری و تحصیلات تکمیلی مشکلی برای حضور ندارند

وزیر بهداشت برگزاری کلاس‌های آموزشی دانشگاه‌ها به شکل مجازی را کافی ندانست و گفت: باید برای وضعیت بهتر تحصیلی و تربیتی دانشجویان برنامه‌ریزی کنیم در هر صورت باید دانشگاه‌ها باز شود. این احتمال را می‌دهیم تا اواسط مهرماه جاری بازگشایی دانشگاه‌ها را به شکل ترکیبی داشته باشیم.

‌به گزارش ایمنا به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، بهرام عین‌اللهی در نشست با مدیران معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت "بومی گزینی" را هدف اصلی خود در حوزه جذب دانشجو عنوان کرد و اظهار کرد: بومی گزینی در گذشته به نحو احسن انجام شد و باید بار دیگر دنبال شود. به عنوان مثال زمانی که در همه دانشگاه‌های علوم پزشکی، دانشکده پرستاری وجود دارد، لزومی ندارد دانشجوی آن شهر از یک دانشگاه در مکان زندگی خود به دانشگاهی دیگر برود. این کار کمک خواهد کرد تا بار حوزه رفاهی و دانشجویی دانشگاه‌ها در مواردی مانند خوابگاه و تغذیه کم شود و از طرفی دانشجو نیز در کنار خانواده خود تحصیل کند و نیازمند خوابگاه و دیگر مسائل نباشد. بودن دانشجو در کنار خانواده نیز حمایت خانواده و آرامش بیشتر او را به خصوص در مسائل فرهنگی به دنبال خواهد داشت.

وی به اهمیت وجود مساجد به عنوان اصلی‌ترین پایگاه فرهنگی در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: در واقع مسجد پایگاه اصلی فرهنگی در کشور به شمار می‌رود و اهمیت این پایگاه در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور باید مورد توجه قرار گیرد.

عین‌اللهی برگزاری کلاس‌های آموزشی دانشگاه‌ها به شکل مجازی را کافی ندانست و گفت: باید برای وضعیت بهتر تحصیلی و تربیتی دانشجویان برنامه ریزی کنیم، در هر صورت باید دانشگاه‌ها باز شود؛ این احتمال را می‌دهیم تا اواسط مهرماه جاری بازگشایی دانشگاه‌ها را به شکل ترکیبی و بر اساس وضعیت هر دانشگاه داشته باشیم.

وی با بیان این‌که کلاس‌های درس حتماً تشکیل خواهد شد اما تعداد فراگیران نسبت به وضعیت هر دانشگاه‌ها متفاوت است و به صورت ترکیبی خواهد بود، اظهار کرد: در دانشگاه‌های علوم پزشکی، در حوزه دستیاری و تحصیلات تکمیلی مشکلی برای حضور دانشجو وجود ندارد و تنها در حوزه دانشجویی باید برنامه ریزی لازم صورت بگیرد، بر این اساس می‌توان کلاس‌های ترکیبی را به شکل حداقلی آغاز کرد و بسته به شیوع کرونا و میزان واکسیناسیون این میزان را تغییر داد.

وزیر بهداشت به آغاز فعالیت‌های دانشجویی دانشجویان اشاره کرد و افزود: فعالیت‌های دانشجویی بسته به این که فرد دو دز واکسن را تزریق کرده و کارت واکسیناسیون را نیز دریافت کرده باشد، می‌تواند از سر گرفته شود. یعنی دانشجویانی که کارت واکسن مبنی بر تزریق دو دوز را دارند، می‌توانند به اردو بروند و از امکانات رشته‌های ورزشی استفاده کنند.

وزیر بهداشت از اجرای محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های هوشمند پس از واکسیناسیون خبر داد و گفت: این ممنوعیت از این پس هوشمند خواهد بود یعنی افرادی که دو دوز واکسن را تزریق کرده‌اند می‌توانند مسافرت بروند و محدودیت شامل حال آنان نخواهد شد.

وی با بیان این‌که باید آمادگی راه‌اندازی خوابگاه‌های دانشجویی را داشته باشیم، گفت: باید از مجموعه خزر آباد صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در خصوص فعالیت‌های دانشجویی استفاده لازم را ببریم و پس از واکسیناسیون دانشجویان، این فضا در اختیار برنامه‌های فرهنگی قرار گیرد.

عین‌اللهی از قرنطینه هوشمند نیز پس از واکسیناسیون عمومی مردم خبر داد و افزود: بعد از واکسیناسیون و دریافت کارت واکسن، به سمت قرنطینه هوشمند پیش خواهیم رفت به نحوی که در همین راستا تصمیم گیری‌هایی شده است.

وزیر بهداشت با اشاره به ورود حجم بالایی واکسن جهت انجام واکسیناسیون در کشور، گفت: حجم واکسنی که این هفته وارد کشور شده است در طول مدت شیوع کرونا بی‌سابقه بوده است. در حال حاضر تمامی مقدمات ورود ۱۹ میلیون دوز واکسن تا آخر این هفته انجام شده است و این تعداد در حال ورود به کشور است. تا انتهای این ماه نیز ۴۰ میلیون دز واکسن وارد کشور می‌شود.

عین اللهی با تاکید بر لزوم استفاده از همه توان و ظرفیت وزارت بهداشت برای انجام واکسیناسیون، گفت: تلاش داریم از همه امکانات وزارت بهداشت برای واکسیناسیون مردم استفاده کنیم. باید معاونت فرهنگی و دانشجویی نیز با تمام توان، امکانات و پرسنلی که در اختیار دارد در این حوزه وارد عمل شود. دانشجویان باید با همان روحیه جهادی و پر تلاش جهت کمک به انجام واکسیناسیون عمومی مردم بسیج شوند.

وزیر بهداشت یادآور شد: در حوزه واکسیناسیون، نیازمند حرکت مردمی هستیم و باید مردم عزیزمان در این حوزه وارد عمل شوند تا به تزریق مقدار مورد نیاز واکسن برسیم.

وی تاکید کرد: برای مواجه نشدن با موج ششم کرونا، شش هفته طلایی را از امروز تا اوایل آبان ماه در اختیار داریم که باید به سرعت واکسیناسیون را برای مراقبت از این موضوع انجام دهیم. امروز جهاد فی سبیل‌الله مقابله با این بیماری است و واکسیناسیون در این مسیر دارای اهمیت است.

کد خبر 519927

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.