حامد اخگر در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اهداف تهیه طرحهای شهری، اظهار کرد: دو هدف برای تهیه طرحهای شهری وجود دارد؛ اهداف کلی که با راهبردها و جهتگیری اصلی تحول و تغییر شهر و بهبود وضعیت سر و کار دارد و اهداف عملیاتی یا خرد که تحقق اهداف کلان یا کلی را در سطوح اجرایی و کاربردی عینیت میبخشد و اصولاً با تدابیر، سیاست یا راهکارهای عملیاتی سر و کار دارند.
وی با بیان اینکه اهداف طرحها همچنین شامل اهداف کلی طرح و اهداف عملیاتی است، افزود: تدوین راهبردها، شامل سطوح راهبردی، نکات مهم در تدوین راهبردهای طرحها، راهبردهای طرح ساختاری، راهبرد منتخب و راهبرد فضایی-کالبدی است.
این دکترای شهرسازی خاطرنشان کرد: راهبردهای طرح ساختاری همچنین شامل، راهبرد به عنوان بیان اصول راهنما و اهداف عملیاتی است و راهبرد منتخب نیز شامل، ارزیابی راهبردهای گزینه، تشریح و تبیین راهبرد منتخب، توضیح سیاستهای کوتاه مدت موضوعات بغرنج، تبیین اولویتها و ارتباطات موجود در زمانبندی میشود.
اخگر اضافه کرد: هماهنگی میان عوامل اجرایی، ارتباطات طرحهای پیشنهادی با طرحهای همجوار و نواحی مداخله موضعی نیز از دیگر شاکلههای تشکیل دهنده طرحهای راهبردی ساختاری است.
وی با بیان اینکه یکی از ویژگیهای بارز برنامهریزی راهبردی-ساختاری، وجود سلسله مراتب و سطوح تصمیمگیری در آن است، تصریح کرد: سلسله مراتب تصمیمگیری، برنامه ریز را قادر خواهد کرد تا بر نبود قطعیت موجود در دنیای واقعی چیره شود بدین معنا که به طور همزمان، هم برای بلندمدت خطوط کلی برنامهریزی را ترسیم کند و هم در کوتاه مدت و در برخورد با تصمیمات روزانه، چارچوب و راهنمایی برای تصمیمات ارائه دهد.
این دکترای شهرسازی تاکید کرد: مزایای این چارچوب سلسله مراتبی در این است که، ابتدا یک بررسی کلی به صورت جامع درباره موضوعات و سیاستهای کلی ارائه میشود، سپس در سطوح بعد، این موضوعات و سیاستها بهصورت تفصیلی درآمده و در نهایت راهنمایی برای اقدامات اجرایی عرضه خواهد شد.
نظر شما