آیا موانع پلاستیکی مانع انتقال ویروس کرونا می‌شود؟

محققان معتقد هستند که موانع پلاستیکی مورد استفاده در مغازه‌ها، رستوران‌ها و کلاس‌های درس مانع انتقال ویروس کرونا نمی‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، استفاده از مانع پلاستیکی در محیط‌هایی مانند رستوران‌ها، مغازه‌ها و کلاس‌های درس نه تنها خطر انتقال ویروس کرونا را کاهش نمی‌دهد، بلکه با مسدود کردن جریان هوای طبیعی شرایط را وخیم‌تر خواهد کرد. زمانی که در محیط بسته از موانع پلاستیکی استفاده شود، قطرات تنفسی ناشی از حرف زدن و نفس کشیدن افراد در محیط بسته محبوس می‌شود و تجمع پیدا می‌کند.

به گفته محققان، چندین متغیر بر میزان کارآیی موانع پلاستیکی تأثیر دارد برای نمونه، این پوشش‌ها می‌تواند مانع نفوذ خطرات بزرگ تنفسی ناشی از عطسه و سرفه شود اما نمی‌تواند از گسترش ذرات کوچک آئروسل حاوی ویروس کرونا جلوگیری کند.

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که قطرات کوچک تنفسی حاوی ویروس کرونا می‌توانند در عرض پنج دقیقه در هوای یک محیط بسته گسترش پیدا کنند بنابراین اگر افراد بیش از چند دقیقه در این محیط با یکدیگر در ارتباط باشند در معرض ویروس کرونا قرار خواهند گرفت.

میزان تأثیرگذاری موانع پلاستیکی به عواملی مانند مکان و نحوه نصب آن‌ها بستگی دارد برای نمونه استفاده از یک پوشش پلاستیکی بزرگ در قسمت صندلی راننده اتوبوس مانع نفوذ قطرات تنفسی مسافران به دهان و بینی راننده می‌شود. به طور مشابه، یک کارمند بانک یا فروشنده می‌تواند با استفاده از این موانع پلاستیکی تا حدودی در برابر ویروس کرونا در امان باشد.

به نظر می‌رسد که استفاده از موانع بلندتر خطر گسترش ویروس کرونا را کاهش می‌دهد البته وجود تعداد زیادی از این موانع در یک محیط سربسته جریان هوای طبیعی را مسدود خواهد کرد. از جمله دیگر موارد اثرگذار بر کارآیی موانع پلاستیکی می‌توان به ارتفاع دیوارها و سقف و موقعیت مکانی پنجره‌ها و قفسه‌ها اشاره کرد.

کد خبر 516701

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.