به گزارش خبرنگار ایمنا، پس از برگزاری مراسم تحلیف اعضای شورای اسلامی شهر کرج در روز ۱۴ مرداد ماه، اعضای این شورا با ابقای علیاصغر کمالی زاده موافقت نکرده و مصطفی سعیدی سیرایی را به عنوان سرپرست شهرداری تعیین کردند.
جلسه انتخاب شهردار کرج، مجدداً در این شورا برگزار و اعضای شورا نسبت به بررسی گزینههای تصدی این شهرداری اقدام کردند.
کاوه حدادپور، سید علی آقازاده، مجید رمضانی، سید علی اکبر میروکیلی، مصطفی سعیدی سیرایی و امیر یزدی شش گزینه تصدی شهرداری بودند که در صحن علنی برنامههای خود را تقدیم اعضای شورا کرده و به پرسشهای اعضای شورا پاسخ دادند.
استفاده از جامعه مذهبی معضلات فرهنگی و اجتماعی
کاوه حدادپور در جلسه علنی شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه کرج، ایران کوچک است و مردم از تمام اقوام و فرهنگها در این شهر ساکن هستند، اظهار کرد: نبود هویت شهری در کرج موجب شده انجام کارهای خلاف شئونات و فرهنگ هزینه کمتری داشته باشد. شاید در شهر یزد اگر کسی کار خلاف فرهنگی انجام دهد به سرعت شناسایی شده و مورد برخورد قرار میگیرد.
وی ادامه داد: معضلات فرهنگی و اجتماعی کرج مختص به این شهر نیست و گریبان دیگر شهرها را نیز گرفته است که استفاده از جامعه مذهبی در شهر و نشر هویت ساختاری پایگاههای بسیج راهکاری برای بهبود این اوضاع خواهد بود.
حدادپور اضافه کرد: انتخاب مشاوران فرهنگی و استفاده از ظرفیت و تخصص اعضای شورای شهر در زمینههای اجتماعی و فرهنگی معضلات را احصا کرده و در راستای رفع آنها اقدام خواهیم کرد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برای مشارکت جوانان و نخبگان و مراکز پژوهشی در مشارکت در تصمیم گیریها چه برنامهای دارید؟ گفت: با ایجاد حلقههای شهروندی و ایجاد علاقهمندی مردم در زمینههای مشارکت شهروندی و ارتباط مراکز دانشگاهی و پژوهشی و حق انتفای درصدی از حق بهره برداری به کسانی که طرح پروژه ارائه دادهاند، ما را در این زمینه کمک خواهد کرد.
حدادپور در خصوص برنامههای خود در حوزه کمیسیون و آرا ماده ۱۰۰ شهرداری خاطرنشان کرد: زمانی که معاون استاندار بودم، توانستم با هماهنگی وزیر دادگستری در جلسات مختلف با دیوان محاسبات کشور نظر مثبت اداره کل دادگستری را برای تشکیل کارگروه تسهیل آرا ماده ۱۰۰ دریافت کنم؛ رأی این کارگروه لازم الاجرا بود اما بکارگیری نشد.
بدهی شهرداری را در ۲ تا ۳ سال میتوان پرداخت کرد
همچنین آقازاده دیگر کاندیدای تصدی شهرداری کرج که هشت سال متوالی تصدی این شهرداری را در رزومه دارد در خصوص برنامههای خود در حوزه فرهنگی، اظهار کرد: به هیچ وجه در حوزه فرهنگی نباید با نگاه سیاسی و یا شخصی اقدام کرد، فعالان فرهنگی هم اصول گرا هستند و هم اصلاح طلب، باید به همه فعالان فرهنگی که در چارچوب نظام اسلامی فعالیت دارند در راستای سند ملی و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی حمایت کنیم. در شرایط کرونا اگر مساجد و امامان جماعت نبودند حتماً وضعمان بدتر از این بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: باید کمیتهای تشکیل دهیم و در زمینه بهرهوری بیشتر نیروهای شهرداری اقدام کنیم.
آقازاده در خصوص معاونین و مدیران انتصابی خود، افزود: در سوابق پیشینم انتصاب مدیران جوان، گمنام اما با سواد وجود دارد. اینجانب در راستای رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی و تأیید اعضای شورای شهر قطعاً نیروهای جوان و کاردان و انقلابی را انتخاب خواهم کرد.
وی بدهیهای شهرداری کرج را حدود هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: با تأمین منابع و افزایش بودجهها میتوان در دو تا سه سال این بدهی را تأمین کرد.
به گفته آقازاده، بودجه شهرداری کرج را با نگاه ملی و ارتباط با دستگاههای کشوری میتوان به دو برابر رساند بنابراین میشود با استفاده از امکانات، استعدادها و ظرفیتهای شهر کرج در کمتر از دو سال مشکلات مالی را رفع کرد.
پیشنهاد تشکیل سه نهاد شهریاران، شهردانان و شهربانان
مجید رمضانی یکی از گزینههای تصدی شهرداری کرج با ارائه برنامه خود برای مدیریت شهر، دو بسته پیشنهادی اقتصادی و اجتماعی را به عنوان مهمترین اولویت اداره شهر، ارائه کرد.
وی در بسته پیشنهادی اقتصادی به تأمین مالی، مولدسازی و مدیریت داراییها، مشارکت و سرمایه گذاری، تعاملات بین بخشی و سایر ظرفیتها اشاره کرد و مهمترین آن را سرمایه گذاری با مشارکت بخش خصوصی دانست.
رمضانی تشکیل سه نهاد «شهریاران»، «شهردانان» و «شهربانان» را به عنوان برنامههای خود در بسته پیشنهادی اجتماعی ارائه داد و گفت: ایجاد شورای اجتماعی محلات و مشارکت مردم در اداره شهر امری مؤثر در ارائه خدمات مطلوبتر است.
گزینه شهرداری کرج همچنین توجه به بایدها و نبایدهای مورد تاکید مقام معظم رهبری را به عنوان منشور عملیاتی ارائه کرد.
تحول و نوآوری از دیگر برنامههای مجید رمضانی بود که به آن اشاره و از دسته بندی این برنامه با عناوین، مردم و اقتصاد شهر، مردم و سلامت شهر، مردم در ورزش شهر و مردم و زندگی شهری یاد کرد.
توجه به موضوعات حمل و نقل عمومی، وجود بافتهای فرسوده به ویژه در مناطق کم برخوردار، اهمیت ندادن به جوانان و آسیبهای اجتماعی، وضعیت رفت و روب و پسماند و ثبات افزایش درآمد و جذب درآمدهای پایدار نیز به عنوان سیاست شهرداری جهت توسعه خدمت رسانی از سوی رمضانی مطرح شد.
لزوم راه اندازی خط ۲ قطار شهری کرج
مجتبی میروکیلی نیز با اشاره به موضوع حمل و نقل و رفع مشکل ترافیک در کلانشهر کرج، اظهار کرد: پر مسافر ترین ابزار حمل و نقلی، متروست که لازمه آن وجود ابزارهای تکمیلی است.
وی در ادامه افزود: باور بنده این است که علاوه بر تکمیل مترو درون شهری کرج علی الخصوص خط ۲، به طور موازی سایر سامانههای حمل و نقلی برور رسانی و توسعه باید.
میروکیلی با بیان اینکه شهر کرج، شهری طولی است و تقاضای سفر بیشتر در امتداد شهید سلطانی تا حصارک وجود دارد، عنوان کرد: این شهر، شهری جهانی است و نیازمند ابزار روز جهانی.
وی همچنین گفت: اگر در تخلف ساختمانی منفعتی وجود نداشته باشد، هیچ سازندهای تخلف نخواهد کرد. همچنین باید برنامه ریزان اصلی شهر با مطالعه و برنامهریزی مجوز ساخت و ساز دهند. ۱۷ هزار پرونده تخریب ساخت و ساز غیر مجاز عدد کمی نیست.
میروکیلی با بیان اینکه مسئله رفاه و امنیت شهری به وضعیت و ساختار اجتماعی برمیگردد که باید به آن توجه داشته باشیم، خاطرنشان کرد: شهر کرج مخلوطی از اقوام است باید بتوانیم وجوه مشترک میان اقوام مختلف جامعه بیابیم که این موضوع نیازمند شناخت وسیع جامعه دارد.
وی رفاه شهری را لازمه کلانشهر کرج خواند و افزود: محقق شدن همه جانبه تمامی سرانههای خدماتی نیاز است که باید با محوریت محلات انجام برسد.
میروکیلی با بیان اینکه افزایش بی رویه عوارض صدور پروانه موجب افزایش درآمد نمیشود، خاطرنشان کرد: باید متناسب صرف شهر، استعداد مالی و بازگشت سرمایه، بنیه مالی را معقول و متناسب تصویب کنیم؛ تسهیل صدور پروانه نیز مهم است. افزایش سرمایه گذاران منوط به تسریع در سیر مراحل صدور پروانه است.
مترو و بزرگراه شمالی ۲ معضل بزرگ کرج
همچنین مصطفی سعیدی سیرائی ضمن تاکید بر توزیع عادلانه خدمات در سطح شهر به دو مشکل اساسی مترو و بزرگراه شمالی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه تکمیل این دو پروژه ضرورت دارد، عنوان کرد: این در حالی است که منابع مالی شهرداری محدود بوده و رسیدگی به معضلات دیگری از جمله توجه به مناطق کم برخوردار و فراهم کردن آرامش همچنین توسعه خدمات در این مناطق نیز حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: بر همین اساس برای تکمیل پروژههای کلان شهری نیازمند تعامل عوامل استانی و کشوری هستیم که امید است این تعامل بیش از پیش تقویت شود.
گزینه تصدی شهرداری کرج از تشکیل کارگروه اقدام و عمل در زمان تصدی خود به عنوان سرپرست شهرداری کرج اشاره کرد و گفت: در این کارگروه که از برنامههای آتی شهری نیز است، به تعیین تکلیف پروندههای ماده ۵، پروندههای خاص قضائی، بدهی جرایم کمیسیون ماده ۱۰۰، رسیدگی به پروندههای کمیسیون توافقات و ارائه راهکار برای تسویه بدهی شهرداری بابت دریافت وام و اوراق مشارکت پرداخته میشود.
سعیدی سیرائی، اعتقاد به کار انقلابی و جهادی را لازمه اقدام و عمل دانست و اضافه کرد: شفافیت با مردم و مبارزه با فساد مدیریت شهری را در رسیدن به سیاست اصلی همان کار انقلابی و جهادی یاری میکند.
تسهیل امور مردم در کارهایی که به شهرداری مربوط است، رعایت دقیق قوانین و عدم تخطی از آن با حیلههای شبه قانونی، آلوده نشدن به اسراف و هدر ندادن بیت المال با تجملات زائد، آسان سازی خدمات رسانی و عدالت و فراگیری در خدمات شهری و توجه به نیازهای جانبازان و مصدومان جسمی از جمله برنامههایی بود که سعیدی سیرائی به آن اشاره کرد.
گزینه تصدی شهرداری کرج همچنین به نگاه عدالت گستر به محلهها و اشخاص محروم، توجه ویژه به بانوان و جوانان، اولویت دادن به مناطق مستضعف نشین و سالم سازی محسط زیست به عنوان دیگر برنامههای خود اشاره کرد.
لزوم کاهش هزینههای غیرضروری در شهرداری
امیر یزدی به عنوان ششمین کاندید تصدی شهرداری کرج به ارائه برنامههای خود پرداخت و گفت: ایجاد شورای راهبردی مدیریت شهری به منظور ارتقای جایگاه تعاملی اعضای شورای شهر با شهردار فراتر از نقش تقنینی و نظارتی برای هم افزایی هرچه بیشتر و ایجاد رویکرد هم آفرینی و همفکری بین شهرداری و شورای اسلامی شهر در دستور کار است.
وی به ایجاد و راه اندازی قرارگاه «مردمی پیشرفت» به منظور ساماندهی مشارکت نهادهای مردمی، گروههای جهادی، سمنها و غیره در پیشبرد اهداف مأموریتهای شهرداری اشاره کرد و گفت: افزایش نقش مردم در حل مسائل شهری با رویکرد شفاف سازی و افزایش اعتماد مورد توجه ویژه است.
گزینه تصدی شهرداری کرج گفت: راه اندازی نظام پیشنهادات، بانک خلاقیت و ایدههای کاربردی به منظور همبستگی بیشتر شهرداری با شهروندان، مراکز علمی و دانشگاهی، اصحاب رسانه و غیره در ارائه راهکارهای عملیاتی از جمله برنامههای است که در صورت انتخاب بنده اجرا خواهد شد.
یزدی به اهمیت تأسیس کانون ارزیابی مدیران حرفهای (پایه، میانی و ارشد) به منظور انتصاب مدیران شایسته و متناسب هر پُست اشاره کرد و گفت: راه اندازی قرارگاه محرومیت زدایی شهر کرج به منظور کمک گرفتن از گروههای جهادی و مردمی برای حل مشکلات مناطق کم برخوردار در دستور کار است.
به گفته وی اجرای طرح «قلب محله» با هدف تقویت جایگاه اجتماعی مساجد به منظور ایجاد پاتوق فرهنگی، تفریحی، علمی، عبادی و تربیتی جوانان از جمله برنامههایی است که اجرا میشود.
گزینه تصدی شهرداری کرج در بخش دیگری به اهمیت اقتصاد شهری اشاره کرد و گفت: توجه جدی به معرفی کامل فرصتهای سرمایه گذاری توسط شهرداری برای جذب سرمایه گذار، ضرورت مطالعه دقیق و ارائه طرح و برنامههای انگیزشی برای جذب سرمایه گذار، ایجاد زیرساختهای لازم برای جذب سرمایه گذار، جلوگیری از ایجاد رانت به ویژه برای افراد خاص مثلاً شفاف سازی زمینههای سرمایه گذاری از جمله برنامههایی است که در دستور کار است.
یزدی در خصوص مبحث مدیریت مالی به احصاء و پیگیری دریافت سهم شهرداری از جرایم وصل شده ماده ۲۳ قانون نحوه رسیدگی به تخلفات جرایم رانندگی، احصاء و پیگیری دریافت سهم شهرداری از ماده ۳۸ و تبصره دو ماده ۳۹ قانون عوارض متمرکز فراوردههای نفتی، دخانیات و شماره گذاری و همچنین احصاء و پیگیری دریافت بدهیهای عوارض جرایم ساختمانی دستگاههای اجرایی اشاره کرد.
وی به مدیریت منابع نقدی و غیرنقدی اشاره کرد و گفت: کاهش هزینههای غیرضروری و تقویت نظارتهای مالی بر ارکان شهرداری و شرکتهای سرمایه گذار مدنظر است.
گزینه تصدی شهرداری کرج به حوزه شهرسازی و اقداماتی که باید انجام شود اشاره کرد و گفت: اجرای نماهای غیرمرتبط با فرهنگ و هویت معماری اصیل ایرانی و اسلامی، ساخت و ساز بدون رعایت اصول و ضوابط و مقررات ملی ساختمان در حاشیه شهر و عدم استحکام بناهای ساخته شده، ساخت و سازهای در مسیر گسل، مرتفع سازی صحیح و به موقع از جمله مسائلی است که در این حوزه مطرح است و باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد.
یزدی بر تقویت کمیته سیما و منظر شهری خصوصاً از حیث نماسازی و هویت معماری شهر تاکید کرد و گفت: رفع مشکلات شهرسازی از طریق کاهش بروکراسی اداری و حذف ضوابط و مقررات دست و پاگیر و تک نقشه کردن پروانههای ساختمانی به منظور جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز از جمله برنامههایی است که در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی در بخش دیگری به برنامههای خود در حوزه فنی و عمرانی اشاره کرد و گفت: در این حوزه نیازمند برنامهریزی و پیگیری برای تکمیل و اتمام پروژههای نیمه کاره، اجرای سیستم بهای تمام شده طرحها و پروژههای عمرانی، مطالعه و توجه به ابعاد و اثرات مثبت و منفی اجرای طرحها و پروژهها در زندگی مردم هستیم.
اهتمام و پایبندی به اجرای برنامهها با رویکرد توزیع مناسب فضای سبز و کاهش هزینههای اجرایی و نگهداری فضای سبز، ایجاد کمربند سبز حداقل از شرق شهر و نیز محدوده اتوبان و رودخانه کرج، تعیین تکلیف باغ سیب و کاخ شمس و اراضی پیرامونی از جمله برنامههای گزینه تصدی شهرداری کرج در حوزه محیط زیست ارائه شد.
یزدی در ادامه با تاکید بر اینکه مبارزه با فساد یکی از سختترین کارها در شهرداری است، گفت: زیرا گردش مالی بسیار زیادی در شهرداریها صورت میگیرد و عموماً نیز به علت ضوابط، مقررات و قوانین پیچیده و فراوان راههای دور زدن آنها بسیار زیاد است لذا با تمام توان و انرژی در جهت مبارزه با آن اقدام کنیم.
به گزارش ایمنا، در پایان این جلسه با نظر اکثر اعضای شورای اسلامی شهر کرج، هر عضو سه رأی داده و نامزد تصدی شهرداری کرج، از شش به سه نفر کاهش یافتند.
به این ترتیب مجتبی میروکیلی با ۷ رأی، مصطفی سعیدی سیرایی با ۸ رأی و امیر یزدی با ۱۰ رأی اعضای شورای اسلامی شهر به عنوان سه نامزد پایانی تصدی شهرداری کرج، معرفی شدند.
نظر شما