به گزارش ایمنا، فرزاد پیلتن در مورد جایگاه کشورهای عربی در میان کشورهای هدف صادراتی و همسایگان ایران اظهار کرد: طی ۴ ماهه اول سال ۱۴۰۰ به طور کلی صادرات ایران به جهان حدود ۱۴ میلیارد و ۳۳۸ میلیون دلار بوده که به نسبت مدت مشابه سال قبل ۶۵ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: در میان ۲۰ کشور اول هدف صادراتی ایران که میزان صادرات به آنها در حدود ۱۳ میلیارد و ۲۹۶ میلیون دلار و حدود ۸۵.۷ درصد از کل صادرات کشور را شامل میشود، کشورهای عربی شامل عراق با ۲ میلیارد و ۸۱۷ میلیون دلار و سهم ۱۹.۶ درصدی که ۴۳ درصد رشد نسبت مدت مشابه در سال ۱۳۹۹ دارد و امارات متحده عربی با ۱ میلیارد و ۶۲۷ میلیون دلار و سهم ۱۱.۳ درصدی با ۳۳ درصد رشد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، بعد از چین در رتبههای دوم و سوم بازارهای هدف صادراتی محصولات ایرانی قرار داشتهاند.
مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت در ادامه تصریح کرد: همچنین عمان با ۱۷۷ میلیون دلار و ۱.۲ درصدی سهم از کل صادرات ایران طی این مدت و با وجود افزایش ۵۰ درصدی صادرات نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، با یک رتبه تنزل نسبت به خرداد ماه سال ۱۴۰۰ در رتبه یازدهم کشورهای هدف صادراتی ایران قرار گرفته است.
پیلتن خاطرنشان کرد: کشور سوریه نیز با حدود ۶۶ میلیون دلار و سهم ۰.۵ درصدی از مجموع صادرات ایران و علیرغم افزایش ۳۶ درصدی صادرات به این کشور نسبت به سال قبل، با ۳ رتبه تنزل نسبت به ماه گذشته رتبه ۲۰ بازارهای هدف صادرات کشورمان را طی مدت فوق به خود اختصاص داده است.
وی اضافه کرد: سهم این کشورها از میزان کل صادرات کشورمان به ۲۰ کشور اول هدف صادراتی حدود ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار برآورد شده است.
مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت با اشاره به جایگاه کشورهای عربی در میان همسایگان ایران از نظر میزان صادرات ایران به این کشورها گفت: در میان فهرست ۱۵ کشور همسایه ایران که با ۷ میلیارد و ۲۲۷ میلیون دلار سهم ۵۰.۴ درصدی از کل صادرات کشور را در ۴ ماهه امسال به خود اختصاص دادهاند؛ کشورهای عربی شامل عراق و امارات به ترتیب با کسب سهم ۱۹.۶ و ۱۱.۳ درصدی همچنان رتبههای اول و دوم طرفهای صادراتی ایران را به خود اختصاص دادهاند.
پیلتن افزود: عمان نیز پس از کشورهای ترکیه، افغانستان، پاکستان و روسیه کماکان با کسب سهم ۱.۲ درصدی از مجموع صادرات ایران به همسایگان در رتبه ۷ طرفهای صادراتی ایران قرار داشته است.
وی تصریح کرد: قطر، کویت و بحرین پس از کشورهای آذربایجان، ترکمنستان، ارمنستان و قزاقستان به ترتیب در رتبههای ۱۲، ۱۳ و ۱۴ طرفهای صادراتی ایران در میان ۱۵ کشور همسایه طی این مدت قرار گرفتهاند. قطر با ۴۵ میلیون دلار و کسب سهم ۰.۳ درصدی ۲۴ درصد افزایش، کویت با ۴۳ میلیون دلار و سهم ۰.۳ درصد ۵ درصد کاهش و بحرین با ۲ میلیون دلار و سهم ۰.۰۱ درصدی، ۲ درصد کاهش در مقایسه به مدت مشابه طی سال گذشته داشتهاند.
مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت متذکر شد: عربستان نیز کماکان بدون کسب سهمی قابل توجه از صادرات ایران در رتبه آخر طرفهای صادراتی ایران در میان همسایگان قرار داشته است.
منبع: ایلنا
نظر شما