به گزارش ایمنا، اثرات مخرب بیماری کووید -۱۹ به چندین شکل خود را نشان میدهد و اکثریت افرادی که به کروناویروس آلوده شده و بهبود یافتهاند از احساس خستگی و نیز از دست دادن حس بویایی و چشایی شکایت دارند.
همچنین بسیاری از بهبود یافتگان کووید -۱۹ در حالی که مسیر بهبودی را طی میکنند به مشکلاتی همچون از دست دادن اشتها، قدرت و استقامت بدنی و همچنین بسیاری از ناراحتیهای گوارشی به دلیل ضعیف شدن سیستم گوارشی دچار میشوند.
توصیههای تغذیهای برای بهبودیافتگان کرونا
این اتفاق زمانی میافتد که ویروس وارد بدن شده، تمامی سلولهای سالم از جمله سلولهای موجود در دستگاه گوارش را آلوده میکند. حالت تهوع، از دست دادن انرژی و مشکلات تنفسی نیز باعث از بین رفتن اشتها میشود.
یک پزشک عمومی در هند گفت: حتی ممکن است فرد به دلیل استرس و اضطراب ناشی از نوع شدید بیماری کووید -۱۹ میل به غذا خوردن نداشته باشد.
برای بازیابی قدرت و استقامت بدنی متخصصان میگویند که حذف سموم ناشی از استروئیدها از بدن ضروری است. در این شرایط بر پاکسازی روده تمرکز کنید. همچنین مصرف مایعاتِ هیدراته کننده و تقویت کننده سیستم ایمنی برای بازیابی قدرت بدنی و طی کردن روند بهبودی بسیار مهم است. این امر نه تنها به دلیل خود ویروس بلکه برای دفع سموم باقی مانده در بدن ناشی از مصرف داروها و استروئیدها ضروری است.
به گفته متخصصان تغذیه برای تقویت اشتها بهتر است که با وعدههای غذایی کوچک در فواصل مکرر آغاز کنید. غذا مسیر بهبودی را آسان میکند، بنابراین داشتن رژیم غذایی متعادل ضروری است. باید روزانه یک حبه سیر و چربیهای مفید مانند دانههای چیا، گردو و غیره مصرف شود. دو گروه از مواد غذایی یعنی ویتامینها و مواد معدنی برای بهبودی سریعتر حائز اهمیت هستند.
ویتامین C در بحث تقویت سیستم ایمنی بسیار مهم است و ویتامین D در برابر عفونتهای دستگاه تنفسی مؤثر عمل میکند. در مورد مواد معدنی نیز عنصر روی یا همان زینک یک عنصر حیاتی برای گلبولهای سفید خون است که با عفونت مبارزه میکند. همچنین، پروبیوتیک ها برای جوانسازی باکتریهای روده ضروری هستند.
روزنامه هندوستان تایمز در گزارشی به مواد غذایی اشاره کرده که مصرف آنها در دوران بهبودی بیماری کووید -۱۹ ضروری است:
آووکادو
آووکادو سرشار از ویتامینهای A، C، D، K، B، E، منیزیم، مس و آهن است و به ایمنی بدن کمک میکند. این مواد التهاب را کاهش داده و به تنظیم عملکرد روده کمک میکنند.
اسموتیها
مصرف اسموتی انواع میوهها مانند پرتقال، انواع توتها، سیب و آووکادو که منبع غنی آنتی اکسیدانها و ویتامینها هستند به بازیابی قدرت بدنی، ایجاد ایمنی و افزایش اشتها کمک میکند.
خشکبار و دانهها
بادام منبع غنی از ویتامین E، روی و منیزیم است که از سلامت سیستم ایمنی بدن حمایت کرده و در مدت زمان طولانی انرژی میبخشد. گنجاندن بادام خیس خورده در برنامه غذایی صبحگاهی توصیه میشود.
اسفناج
اسفناج منبع غنی از ویتامینهای A، C، آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و غیره است که به تقویت بدن کمک میکند و عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد.
نخود
نخود منبع غنی پروتئین است. یک کاسه نخود پخته با کمی آب لیمو و نمک، میان وعدهای بسیار سالم است.
مایعات
حفظ آب و رطوبت بدن نکته کلیدی در روند بهبودی است. فرد باید آب نارگیل، آب لیمو و دمنوشهای آرام بخش (مانند بابونه، رازیانه) مصرف کند تا به طور مداوم آب بدن خود را حفظ کند.
غلات کامل و عدس
علاوه بر میوههای تازه و سبزیجات، مصرف روزانه غلات سبوس دار ضروری است. همچنین فرد باید پروتئین مصرفی خود را با تخم مرغ، گوشت ماهی، گوشت قرمز و همچنین شیر، پنیر یا سایر جایگزینهای لبنی افزایش دهد. یک کاسه فرنی عدس تهیه شده از عدس زرد پخته، برنج، سبزیجات فصلی و ادویهجات، گزینه غذایی عالی برای افزایش سریع انرژی است.
غذاهای تخمیر شده
به منظور بهبود سلامت روده خوراکیهایی مانند ماست باید مصرف شوند زیرا منبع اصلی پروبیوتیکها هستند.
منبع: ایسنا
نظر شما