به گزارش خبرنگار ایمنا، ایمان کرمی، تحلیلگر بازار سرمایه، بورس امروز _ سهشنبه ۱۹ مردادماه_ را اینگونه تحلیل میکند:
نمای کلی بازار بورس اوراق بهادار تهران
نماگر بازار بورس تهران در روزی جاری با رشد ۲۰ هزار و ۵۹۵ واحدی به سطح یک میلیون و ۴۵۳ هزار واحد رسید و شاخص کل هم وزن با رشد پنج هزار و ۴۲۱ واحدی در سطح ۴۱۲ هزار و ۷۴۸ واحد قرار گرفت.
شاخص کل بازار رشد ۱.۴۴ درصدی و شاخص هم وزن رشد ۱.۳۱ درصدی را تجربه کردند.
نمای کلی فرابورس ایران
شاخص کل فرابورس با رشد ۳۴۰ واحدی به سطح ۲۰ هزار و ۷۸۹ واحد رسید.
ارزش و حجم معاملات
ارزش معاملات: (حاصل ضرب حجم معاملات انجام شده در قیمتها) بازار بورس و فرابورس به ترتیب ۷۷ هزار و ۸۴ و ۸۷ هزار و ۱۷۱ میلیارد ریال بود.
حجم معاملات: (تعداد سهام معامله شده حجم گفته میشود) بازار بورس و فرابورس به ترتیب ۹ میلیارد ۸۸۶ میلیون و ۳ میلیارد ۳۷۹ میلیون برگه سهم بود.
تأثیر در شاخص کل
تأثیر بر روی شاخص فرابورس
شرکت پتروشیمی مارون
نگاهی به عملکرد شرکت
(تمامی عددها در صورت مالی به میلیون ریال است)
بررسی گزارش سه ماهه منتهی به ۱۴۰۰.۰۳.۳۱
درآمد عملیاتی: (درآمدی که از محل فعالیت یا خدمت اصلی شرکت است) شرکت رشد ۱۸۴ درصدی داشته است و به ۷۷ هزار و ۱۷۷ میلیارد ریال رسیده است.
سود ناخالص: (سودی که از کسر هزینههای عملیاتی از درآمدهای عملیاتی حاصل میشود) شرکت رشد ۲۸۳ درصدی داشته است و به ۳۷ هزار و ۶۷۷ میلیارد ریال رسیده است.
سود خالص: (حاصل کسر تمامی هزینهها از تمامی درآمدها است، مالیات نیز کسر شده است) شرکت رشد ۳۳۹ درصدی داشته است و به ۳۸ هزار و ۶۷ میلیارد ریال رسیده است.
سود خالص هر سهم: (تقسیم سود خالص بر تعداد سهام شرکت) هر سهم معادل با چهار هزار و ۴۵۹ ریال میباشد.(سه ماهه)
سرمایه ثبت شده شرکت هشت هزار میلیارد ریال است.
تغییرات حقوق مالکانه، تغییرات سود انباشته
سود انباشته: (سودی که در سالهای گذشته در بین سهامداران توزیع نشده و در حساب شرکت باقی مانده است) شرکت با رشد ۲۸ درصدی به ۱۷۲ هزار و ۷۲۹ میلیارد ریال رسیده است.
حقوق مالکانه: (حاصل کسر تمامی بدهیها از تمامی داراییهای شرکت) شرکت رشد ۲۷ درصدی داشته است و به ۱۸۱ هزار و ۴۴۹ میلیارد ریال رسیده است.
تابلوی معاملات
سهام این شرکت با پی بر ای ۹.۵۱ واحدی پتانسیل رشد قیمتی بر مبنای p/e را دارد، وضعیت سودآوری و عملکرد مالی شرکت مناسب است.
p/s شرکت برابر با ۵.۲۸ است. ( این نسبت بیانگر قیمت به ازای فروش به ازای هر برگه سهم است، مانند p/e هرچه کمتر باشد بهتر است، یعنی شرکت به ازای این ارزش بازاری که گرفته توان فروش بالاتری دارد).
(هیچ سیگنالی در خصوص خرید یا فروش نبوده و صرفاً بررسی صورتهای مالی شرکت است)
اخبار مهم
صنعت پتروشیمی
درآمد ۲۱.۵ میلیارد دلاری صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۰
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه امسال برای نخستین بار درآمد صنعت پتروشیمی به ۲۱.۵ میلیارد دلار خواهد رسید، گفت: ۴۳ میلیون تن محصول نهایی پتروشیمی در سال ۱۴۰۰ تولید میشود که ۳۳ میلیون تن از این محصولات صادر خواهد شد.
محمدی افزود: گام چهارم صنعت پتروشیمی در سه طبقهبندی طرحهای خوراک ترکیبی، طرحهای جدید تولید پروپیلن و طرحهای پیشران تعریف شده است که در مجموع ۴۷ پروژه را شامل میشود تا در سال ۱۴۰۶ درآمد صنعت پتروشیمی به ۵۰ میلیارد دلار برسد.
وی تاکید کرد: تا سال ۱۴۰۶ روزانه معادل ۲.۳ میلیون بشکه نفت خام به عنوان خوراک در صنعت پتروشیمی مصرف خواهد شد و ظرفیت این صنعت به ۱۶۷ میلیون تن در سال میرسد.
افزایش ۱۵ درصدی قیمت تایر در راه است، تأثیر بر روی گروه تایر
سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان تایر با بیان اینکه پیشنهاد افزایش ۱۵ درصدی قیمت داده شده است، گفت: اینکه اجازه افزایش قیمت آیا از شهریورماه داده خواهد شد یا خیر هنوز مشخص نشده است.
مصطفی تنها از افزایش قیمت لاستیک خبر داد و اظهار کرد: نرخ گذاری لاستیک به این صنعت واگذار شده، اما سازمان حمایت بر آن نظارت خواهد داشت.
اخبار شرکتها
شغدیر: پتروشیمی غدیر روز گذشته ۱۵۰۰ تن پلی وینیل کلراید در بورس کالا با قیمت پایه ۳۰۵,۵۹۱ ریال عرضه کرد و تا قیمت ۳۰۶,۸۵۹ رقابت شد. ۱۵۰۰ تن از این محصول در قیمت ۳۰۶،۳۷۲ مچ شد که نشان دهنده ی این است که نسبت به هفتهی قبل رشد دو درصدی داشته است.
کرازی: کرازی سرمایه را ثبت کرد، با عنایت به مجوز افزایش سرمایه به شماره مجوز DPM-IOP-۰۰A-۰۴۰ مورخ ۱۴۰۰/۰۳/۱۰ بر اساس تصمیمات مجمع عمومی فوقالعاده مورخ ۱۴۰۰/۰۴/۲۲ افزایش سرمایه شرکت از مبلغ یک میلیون و ۲۰۰ هزار میلیون ریال بهمبلغ ۱۶ میلیون و ۸۸۰ هزار میلیون ریال (از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها مبلغ ۱۵ میلیون و ۶۸۰ هزار میلیون ریال) در تاریخ ۱۴۰۰/۰۵/۱۸ در مرجع ثبت شرکتها به ثبت رسیده است.
تیپیکو: پویا فرهت، مدیرعامل: اگر همین حالا قیمت دلار را آزاد کنند پیش بینی میشود حدود ۷۰ تا ۱۰۰ درصد بر قیمت دارو اثرگذار باشد خواهد.
علت زیان دهی شرکت فارابی در سال گذشته این بود که کاهش مصرف آنتی بیوتیک در کشور بود که باعث شد تمام شرکتهای تولیدکننده این محصول با افت فروش مواجه شوند. در هیچ شرکتی دپوی پخش بیش از سه ماه نداریم اما اطلاع داریم برخی شرکتها تا ۱۲ ماه دپوی پخش دارند.
با بهینه سازی خریدها قیمت تمام شده را کاهش دادیم و بخشی از رشد سودآوری از این محل حاصل شد. تا پیش از این به شرکتهای پخش با رویکرد تأمین نیاز حمل و نقل برای سایر شرکتهای زیرمجموعه نگاه میکردیم و توقع سودآوری نداشتیم اما حالا شرکتهای پخش زیرمجموعه تیپیکو نیز سهم خود را از بازار گرفتهاند. شرکت شهید قاضی به زودی مشکل کمبود سرم در کشور را حل خواهد کرد.
سفارس: عرضه اولیه سیمان آبیک نزدیک است.
بمیلا: پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوقالعاده در خصوص افزایش سرمایه ۷۸ درصدی از محل سود انباشته
پارس: افزایش سرمایه پارس از محل تجدید ارزیابی آریا صورت میگیرد.
ثبهساز: فروش ملک و شناسایی سود ۲۷ میلیارد تومانی
فخوز: پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوقالعاده در خصوص افزایش سرمایه ۲۸۰% از محل سود انباشته
خدیزل: افزایش سرمایه این شرکت از دستور کار خارج شد.
ثنوسا: انعقاد قرارداد در خصوص پروژه نوسا کیش در دستور کار است
شصدف: بهره برداری از پروژه ۲۰ هزار تنی تولید دوده سخت، شرکت انتظار دارد ۹۰ درصد محصول تولید شده به فروش برود.
ختراک: افزایش نرخ ۳۰ درصدی برخی از محصولات
والبر: پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوقالعاده در خصوص افزایش سرمایه ۳۰ درصدی از محل سود انباشته
دبالک و مدار: مجوز افزایش سرمایه این شرکتها صادر شده است.
دلر: پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوقالعاده در خصوص افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی از محل آورده نقدی با سلب حق تقدم
وکبهمن: فروش سهام فولاد کاوه و شناسایی سود ۹۳ میلیارد تومانی
بازارهای جهانی
بیلت: طی هفته اخیر قیمت بیلت CIS نسبت به هفته گذشته هفت دلار کاهش یافت و به ۶۴۳ دلار رسید. در هفته گذشته بازار فولاد چین شرایط مبهمی داشت و به دلیل افزایش موارد مبتلا به کووید -۱۹ و کاهش تولید کشور شرایط مناسبی نداشت.
نظر شما