به گزارش ایمنا، محمدرضا جوادی یگانه، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در حاشیه مراسم رونمایی دستور العملها، اسناد ارزیابی و اطلس، برنامههای عملیاتی محلههای دوستدار کودک شهر تهران، اظهار کرد: موضوع حائز اهمیت این است که شهر خوب زمانی شکل میگیرد که شهروندان با کودکان مهربان باشند. شهر دوستدار کودک به صورت شعار گونه محقق نمیشود بلکه لازم است در تمام بخشنامهها و آئین نامههای فعلی، جاری و ساری شود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی در پایان گفت: امید است که تدوین و جمع آوری دستورالعملها و همچنین اسناد ارزیابی و اطلس منجر به دست یابی شهر مناسب و امن برای کودکان شود.
ضرورت تدوین اطلس جامع برای شناخت شهر دوستدار کودک
مجتبی دانشور، مدیر کل آموزشهای شهروندی شهرداری تهران با بیان اینکه رشد کودک در شهر وابسته به حضور او در محیط بیرون از خانه، یعنی مهد کودک و مدرسه، محله خیابان، پارک و به طور کلی فضاهای همگانی شهر است، اضافه کرد: نحوه ارتباط کودک با محیط و ارتقای گستره تواناییهای او، بر لزوم توجه به نیازهایش در محیط شهری و مناسب سازی فضا بر او تاکید دارد. اقدامات مؤثر اجتماعی جز لاینفک تحقق شهر دوستدار کودک است. در کنار آن، شهر دوستدار کودک در بستر بهبود محیط کالبدی شهر از حیث بهداشت، امنیت محیطی، ایمنی، دسترسی، تنوع و … شکل میگیرد.
وی درباره شهر دوستدار کودک گفت: نکات حائز اهمیتی که ما در دبیرخانه شهر دوستدار کودک به آن توجه کردیم، ورود اصناف بالا دستی و تولید دانش بود و میتوان گفت حلقه مفقود شده شهر دوستدار کودک پایین بودن تولید محتوا است که امروز در ۱۳ محله برنامه عملیاتی شهر دوستدار کودک با مشارکت و همکاری مناطق اتفاق افتاده است.
بر اساس گزارش پایگاه خبری «شهر»، دانشور در ادامه بیان کرد: بخش دوم فعالیت ما تدوین استانداردها و شاخصهای همکاری با معاونت معماری و شهر سازی، دستورالعمل احداث پارکها و زمینهای بازی است. تاییدات لازم گرفته شده است. یکی از اتفاقات خوب در کمیسیون ماده ۵ و حمایت ما از الزام به ساخت خانههای مادر کودک و ساخت پارکهای دوستدار کودک در شورای عالی معماری تصویب شد. لازمه شهر دوستدار کودک، تدوین اطلس جامع برای شناخت شهر و مکانهای مناسب کودکان است.
نظر شما