به گزارش خبرنگار ایمنا، در این آئین که پیش از ظهر امروز _سه شنبه پنجم مرداد ماه_ برگزار شد، علمای حوزه علمیه، قاریان برجسته، برخی نمایندگان مجلس و اعضای منتخب ششمین دوره شورای اسلامی، قرآن دوستان و خادمان قرآن حضور داشتند. آیت الله نظری منفرد از اساتید حوزه علمیه قم در این مراسم سخنرانی کرد همچنین از چندین تن از قاریان برجسته استان توسط نماینده ولی فقیه در استان تجلیل شد.
گفتنی است، مراحل تولید این کار نزدیک به ۴۴۰ ساعت ضبط استودیویی با میانگین دو تا چهار ساعت در روز بدون وقفه طی سه ماه انجام شده و با احتساب زمان ویرایش، کارشناسی و تنظیم، حدود هزار و ۱۰۰ ساعت زمان صرف شده است همچنین قرار است اپلیکیشن کاربردی آوای معرفت به زودی با خدمات ارزنده دیگری از جمله داستانها و قصههای قرآنی، تفسیرهای کوچک قرآنی، ادعیه قرآنی و زیارات به صورت رایگان برای عامه مردم عرضه شود.
" آوای معرفت" رایگان در اختیار مخاطب قرار میگیرد
سید احمد سجادی، مدیرعامل مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان در این برنامه، گفت: علیرغم این که اصفهان به عنوان پایتخت فرهنگی کشور معرفی میشود اما بسیاری از اقدامات فرهنگی اساسی در این شهر مغفول مانده است.
وی افزود: متأسفانه در شهر اصفهان هیچ ترتیل کامل قرآن خوانده نشده است، چراکه از این شهر قرآنی بعید بود که چنین غفلتی در آن صورت بگیرد، لذا تصمیم گرفته شد با استفاده از تجهیزات مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان ضبط و ترتیل کامل قرآن توسط علیرضا حق شناس قاری بینالمللی و با همکاری مؤسسه معرفت صورت بگیرد.
مدیرعامل مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان خاطرنشان کرد: تفاوت این تلاوت با سایر تلاوتهای قرآن در این است که هنگام ضبط این تلاوت به معنای آیات قرآن توجه ویژهای شده است.
سجادی خاطرنشان کرد: با همت قاری محترم برخی از آیاتی که دارای وقفهای مجاز، واجب و لازم است دقیقاً رعایت شده است همچنین تحریرهای قاری در قسمتهای مختلف این تلاوت قابل تحسین است.
وی تصریح کرد: شهر اصفهان امروز مفتخر است که چنین ترتیلی در ایران اسلامی و شهر شهیدان اصفهان رونمایی میشود و به بهانه عید غدیر خم به صورت رایگان و از باب هدیه در اختیار عامه مردم قرار خواهد گرفت.
سجادی اضافه کرد: این نخستین گام برای تولید آثار فاخر قرآنی بود، اما از قرآن دوستان و خادمان قرآن استدعا دارم که با همت و تلاش خود نگذارند آخرین گام باشد.
شیوهای جدید در ترتیل قرآن
محمدرضا حق شناس، قاری بینالمللی و قاری پروژه بزرگ قرآنی آوای معرفت، اظهار کرد: شروع این کار با تشکیل یک کارگروه و بررسی دلایل دوری مخاطب عام از استماع آیات الهی علی رغم وجود ترتیلهای زیبا بود، که در این بررسی به چند نکته دست پیدا کردیم.
وی افزود: مخاطبین خاص یک درصد محدودی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند و درصد بالاتر، مردم و مخاطب عام هستند، لذا به این نتیجه رسیدیم که سرعت تلاوت ترتیل و فاصله بین آیات، ملودیها و نغمههایی که استفاده شده، انگیزه و ترغیب لازم را برای مخاطب عام ایجاد نمیکند.
این قاری بینالمللی با بیان لزوم ترغیب و تشویق مخاطبین عام برای استماع بیشتر آیات الهی، بهرهگیری از نغمههای فارسی و شرقی در تولید این اثر قرآنی، گفت: سرعت تلاوت و گام خواندن را در تولید این اثر فاخر مقداری بالا بردیم و سپس یک قطعه ضبط شد بین مردم عام و برخی اساتید توزیع شد که بیشتر افراد پسندیدند.
حق شناس تصریح کرد: اکنون کل قرآن کریم به این شیوه در استودیوی مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان ضبط شده، البته هرگز ادعای نبود اشکال در این اثر را نداریم، به ویژه در بحثهای تجوید و فصاحت، اشکالاتی وجود داشته و مردم نیز به این نکته اشاره کردند، اما این کار شیوهای جدید است و الحان و نغمات آن خاص بوده است.
وی به سرعت مناسب تلاوت در این اثر برای شنونده اشاره کرد و افزود: در استماع این نوع تلاوت، حوصله شنونده سر نمیرود و فرصت پرت شدن حواس کم بوده و شنونده دوست دارد دنباله آن را گوش دهد.
این قاری قرآن ادامه داد: این کار در قالب ترتیل خوانده شده، اما چون سرعت آن نسبت به ترتیل عادی زیاد و کمتر از تحدیر است، نام آن را ترتیل تند قرار دادیم و از آنجایی که چند سالی است شخصاً در نظر داشتم ترتیلی خوانده شود که نماد ایرانی داشته باشد این ترتیل به این شیوه تولید شد.
حق شناس تاکید کرد: سعی کردیم کاری تولید کنیم که هر جای دنیا شنیده شود آن را مختص ایران بدانند لذا این اثر قرآنی با ملودیهای ایرانی و فارسی شکل گرفت. هدف کلی تولید این اثر برای شرکت در مسابقات نیست بلکه این ترتیل برای استماع عموم خوانده شده تا جذب حداکثری مخاطب استماع کننده را برای قرآن داشته باشیم.
وی با اشاره به زمان شروع تولید این اثر قرآنی، در ایام فاطمیه سال ۹۹ و خاتمه آن در سالروز شهادت امیرمومنان (ع)، گفت: مراحل تولید این کار نزدیک به ۴۴۰ ساعت ضبط استودیویی با میانگین دو تا چهار ساعت در روز به صورت ایستاده و تماماً با وضو بدون وقفه انجام شده است، چرا که توکل و تمسک از اهل بیت در تحقق این هدف را لازم میدانستیم.
این قاری قرآن خاطر نشان کرد: مؤسسه معرفت و مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان در نظر دارد که این کار اهدایی باشد و هیچ گونه هزینهای از مردم گرفته نشود، چرا که نیتی پشت آن بوده و کار به نام حضرت زهرا (س) شروع شد و با نام حضرت علی (ع) تمام شد. سعی کردیم ارتباط قلبی و روحی با آیات برقرار کنیم و معنا محور و گوشنواز خوانده شود.
نظر شما