پیش‌نیازهای ورود به زندگی مشترک چیست؟

دکترای آموزش و ارتقای سلامت با تاکید بر زندگی سالم زوجی گفت: باید این واقعیت را بپذیریم که ازدواج به طور ناگهانی انجام نمی‌شود و عوامل متعددی مانند موقعیت اجتماعی، ژنتیک و تجربیات افراد باعث می‌شود که آنها برای وارد شدن به زندگی زوجی تصمیم بگیرند.

فاطمه زارعی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با تاکید بر الزامات پیش از ازدواج، اظهار کرد: سبک زندگی به اینکه فرد در چه مکانی زندگی کرده و نوع نگاه او چگونه است بستگی دارد، بارها دیدیم که افراد می‌گویند من با کسی ازدواج می‌کنم که از طبقه اجتماعی خاصی باشد، دارای تحصیلات و شأن اجتماعی باشد و در کل برای تصمیم گیری ازدواج در هر سنی وضعیت و موقعیت افراد بسیار مهم است.

عوامل متعددی در تصمیم ازدواج دخیل است

وی اضافه کرد: باید این واقعیت را پذیرفت که ازدواج به طور ناگهانی انجام نمی‌شود و عوامل متعددی مانند موقعیت اجتماعی، ژنتیک و تجربیات افراد باعث می‌شود که آنها برای وارد شدن به زندگی زوجی تصمیم بگیرند.

این دکترای آموزش و ارتقای سلامت، تصریح کرد: از بعد روانشناسی و رفتارشناسی چندین نظریه وجود دارد و نگاه افراد به زندگی تعیین کننده رفتارهای آنها در زندگی می‌شود و نظریه آلپورت (صفت غالب) تاکید دارد که همه انسان‌ها به یک ویژگی معروف هستند که این اتفاق به شخصیت افراد بستگی دارد، بعضی از افراد نگاه خدمت دهنده، مهربانی، پشتکار و رفتار خیرخواهانه دارند.

زارعی ادامه داد: این نظریه می‌گوید معمولاً افراد بر یک طیف و ویژگی خاص معروف هستند، از سوی دیگر نظریه "ریموند کتل" در رفتار شناسی ۱۶ عامل را مشخص کرده و اینکه افراد در چه طبقه‌ای از ویژگی‌ها قرار می‌گیرند.

وی خاطرنشان کرد: "هانس آیزنک" روانشناس دیگر در این زمینه اعتقاد دارد یک تیپ شخصیتی است که افراد به سه گونه روان پریش، روان رنجور و یا برون گرا هستند، نظریه دیگر پنج بزرگ است که در این نظریه پنج ویژگی را در شخصیت افراد تعیین می‌کند، صفات برون گرایی، صفات مرتبط با پذیرش تجربه‌های جدید، صفات مرتبط با وجدان و مسئولیت پذیری، صفات مرتبط با تجربه‌های جدید، صفات مرتبط با وجدان و مسئولیت پذیری، صفات مرتبط با سازگاری و موافق بودن و صفات مرتبط با نورتیک بودن ا. آن جمله است.

این متخصص آموزش و ارتقای سلامت، اظهار کرد: برون گراها علاقمند به حضور اجتماعی، زیاد حرف زدن، هیجان خواهی، لذت بردن از همراهی با دیگران، پر انرژی بودن و در جستجوی جلب توجه هستند، افرادی که پذیرش تجربه‌های جدید دارند معمولاً کنجکاو، علاقمند به هنر، دنبال ایده‌های جدید، تنوع طلبی، خلاق، نوآور بودن، تصویر برداری و فرار از تکرار را در ویژگی‌های خود دارند.

زارعی افزود: افرادی که وجدان و مسئولیت پذیری دارند دارای صفاتی همچون هدف گذاری، وظیفه شناسی، داشتن نظم شخصی، منظم بودن، کارایی بالا و در جستجوی موفقیت هستند، افرادی که ویژگی سازگاری و موافق بودن دارند معمولاً حالت اعتماد به دیگران، صمیمی بودن، زمینه سازی برای همکاری و تعامل، همراه بودن و رفتار دوستانه را دارند.

چهار سبک تعامل بین فردی در زندگی زوجی

وی با تاکید به چهار سبک تعامل بین فردی هدهد، خرس مهربون، کوسه و لاک پشت، تصریح کرد: این چهار سبک در زندگی زوجی و غیر زوجی مورد استفاده قرار می‌گیرد، هدف و رابطه به دو بخش مثبت و منفی تقسیم بندی می‌شود، اگر افرادی که در رسیدن به هدف و خواسته خود و رابطه‌ای که شکل می‌دهند بسیار مهم است که در این ارتباط برای دستیابی به هدف تعامل داشته باشند و اینکه رابطه خدشه‌دار نشود، در این ویژگی سبک تعاملی هدهد (نماد دانایی) افراد وجود دارد.

دکترای آموزش و ارتقای سلامت، خاطرنشان کرد: سبک تعاملی منفی خرس مهربون است و خواسته افراد را زیر پا می‌گذارد و با وجود رابطه‌ای که داشته‌اند به این نتیجه رسیدند که برای ازدواج مناسب هم نیستند، اما به دلیل استرس و تعامل طولانی مدتی که داشتند تصمیم به ازدواج دارند و دلبستگی‌ها و آسیب پذیری‌هایی را به دنبال دارد.

زارعی، ادامه داد: در سبک تعاملی کوسه فرد به هر قیمتی و با توجیهی سعی دارد به خواسته‌های خود برسد و در سبک تعاملی لاک پشت فرد معتقد است که این با این فرد به خواسته‌هایم نمی‌رسم و در لاک خودش فرو رفته و سکوت می‌کند و مذاکره و گفت و گویی ندارد و این نوع سبک تعاملی بسیار زیاد دیده می‌شود.

وی تصریح کرد: دو شاه کلید برای رسیدن به سبک تعاملی در زندگی زوجی لازم است، داشتن تکنیک همدلی و یاد گرفتن گفت و گوی تعاملی بسیار مهم است و تمام سبک زندگی سالم بر اساس پویایی و تعامل است.

کد خبر 510085

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.