تغییر کرونای "دلتا" به "دلتاپلاس"

محققان معتقدند که میزان شیوع گونه دلتا پلاس تقریبا ۶۰ درصد سریع‌تر از نسخه دلتا است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، از آنجایی که گونه دلتا پلاس ویروس کرونا به سرعت در جهان شیوع یافته، به یک گونه نگران کننده تبدیل شده است. این گونه در چندین کشور مانند ایالات متحده آمریکا، انگلستان، ژاپن، روسیه، چین، پرتغال، سوئیس و لهستان شیوع یافته است و افراد زیادی را درگیر مسائلش کرده است. گونه دلتا پلاس ویروس کرونا ویژگی‌های گونه دلتا که اولین بار در هند کشف شد و گونه بتا که اولین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد را دارد.

به گفته محققان گونه دلتا ویروس کرونا یا B.1.617.2 در مقایسه با دیگر گونه‌ها قدرت انتقال بسیار زیادی دارد و به سرعت از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود با قدرت زیادی به سلول‌های میزبان ریه افراد متصل می‌شود و به داخل سلول راه پیدا می‌کند. گونه دلتا پلاس ویروس کرونا که با نام AY.1 شناخته می‌شود ویژگی‌های گونه بتا را دارد. پیش از این نیز ثابت شده است که تأثیر واکسن‌های کرونا بر گونه بتا ویروس کرونا کمتر از تأثیر آن بر گونه‌های دیگر است.

با توجه به شیوع گسترده گونه دلتا پلاس ویروس کرونا که آخرین گونه جهش یافته ویروس کرونا است محققان در حال بررسی تفاوت این گونه با انواع دیگر در زمینه میزان شیوع شدت و علائم بیماری کووید -۱۹ هستند. نتایج بررسی‌ها تا امروز نشان می‌دهد که گونه دلتا پلاس ویروس کرونا قدرت انتقال و سرایت‌پذیری بالایی دارد و با قدرت بیشتری به گیرنده‌های سلول‌های ریوی متصل می‌شود و تأثیر آنتی بادی‌های مونوکلونال را نیز کاهش می‌دهد. محققان معتقدند که میزان شیوع گونه دلتا پلاس تقریباً ۶۰ درصد سریع‌تر از نسخه دلتا است.

متخصصان اعلام کرده‌اند که علائم بیماری کووید -۱۹ ناشی از گونه دلتا پلاس ویروس کرونا علائمی شبیه گونه دلتا و گونه بتا دارد. این علائم شامل سرفه، اسهال، تب، درد قفسه سینه، تنگی نفس، سردرد، راش پوستی، تغییر رنگ انگشتان دست و پاها، دل درد، حالت تهوع و از دست دادن اشتها می‌شود. به نظر می‌رسد که واکسن‌های کووی‌شیلد و کواکسین در برابر گونه دلتا ویروس کرونا مؤثر است، اما مطالعات در مورد تأثیر انواع واکسن‌های کرونا بر گونه دلتا پلاس ویروس کرونا ادامه دارد. متخصصان نگران این موضوع هستند که گونه دلتا پلاس ویروس کرونا ایمنی ایجاد شده از عفونت‌های پیشین یا واکسن کرونا را خنثی کند.

کد خبر 507750

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • IR ۰۷:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
    4 0
    باسلام و خسته نباشید نظر شخصی من اینه که کاش اول از هفتاد به پایین رو واکسن می زددن تا زودتر به جوونا برسه باتشکز