به گزارش ایمنا، فریدون حسنوند اظهار کرد: اعلام کردیم، تعطیلات تابستانی و تعمیرات تابستانی برخی از صنایع سنگین که بیشترین حجم مصرف برق را دارند، پیش از موعد و ظرف این یک ماه و به تدریج انجام شود.
وی در خصوص جلسه مشترک اعضای کمیسیون انرژی با وزیر نیرو و معاونان وزیر نیرو گفت: برای اینکه مصارف خانگی ما مشکل پیدا نکند یکسری روشنیهای غیر ضرور داریم که بر این اساس جدول، درصد برقی آنها مشخص است. ما گفتیم همه مصارفی که غیر ضرور است در یک مدت کوتاهی از جمله معابر برق آنها قطع شود که مشترکان خانگی قطعی برق نداشته باشند. برای مثال شما در خانه در کنار خانواده نشستید و در گرمای ۵۰ درجه شب استراحت میکنید، برق در خیابان و بلوار روشن باشد بهتر است یا برق خانه روشن باشد.
حسنوند در پاسخ به سوالی مبتنی بر اینکه خاموشی معابر موجب تصادفات و سانحههای ناگوار میشود، گفت: اینطوری نیست که ظلمات بشود مگر همه جادههای ایران روشنایی دارند، خیر ندارند. شما باید اهم و فی الاهم کنید. مردم ایران نگران هستند و بد موقع برق آنها قطع میشود و همچنین خاموشیهای خارج از برنامه به آنها وارد میشود بنابراین گفتیم، برق مصارف غیر ضرور قطع شود.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی در رابطه با تصمیمات اخذ شده در جلسه مشترک با هیئت دولت افزود: در موضوع خاموشیها یک سری اقدامات کوتاه مدت وجود دارد تا از این بحران یک ماهه عبور کنیم و همچنین باید اقدامات میان مدت و بلند مدت برای سال آینده و سالهای بعد برنامهریزی شود. در حال حاضر بحران برق و خاموشی در سراسر کشور داریم که بعضاً با قطعی برق مشکل آب هم به وجود میآید ما این را در اولویت گذاشتیم که در ابتدا اقدامات کوتاه مدت را دنبال کنیم.
وی ادامه داد: ما گفتیم در برخی استانهای گرمسیر و جنوبی کشور، دولت به نوبت تعطیلات تابستانی اعلام کند البته نه همه با هم. به عنوان مثال استان بوشهر، سیستان و بلوچستان و هرمزگان و خوزستان و بخشی از فارس چون گرما بالای ۵۰ درجه دارند طبق استانداردها باید به آنها تعطیلی بدهیم. هیأت دولت به بعضی از استانها تعطیلی بدهد تا ما بتوانیم از آن شرایط استفاده کنیم و برق را در جاهای دیگر داشته باشیم. نکته دومی که گفتیم این بود که در برخی از استانهای کشور پنج شنبهها را در سراسر کشور تا پایان شهریورماه تعطیلی برای ادارات، بازارها و جاهای دیگر در نظر بگیریم.
نماینده مردم اندیمشک در مجلس درباره رمز ارزها گفت: رمزارزها چه آنهایی که مجوز داشتند و چه آنهایی که مجوز نداشتند همه باید جمع آوری شود و مشترکین پر مصرف و آنهایی که مصرفشان به نوعی از حد متعارف بالاتر رفته احتمال رمز ارزهای غیرمجاز میدهیم که باید نیروهای بسیج و نیروی انتظامی با کمک دستگاه قضائی ورود کنند و جلوی فعالیت آنها را بگیرند. ما معتقد هستیم حتماً باید جلوی فعالیت رمز ارزها تا اطلاع ثانوی گرفته شود.
حسنوند عنوان کرد: بخشی از مشکلات ما در اورهال نیروگاههای برق آبی همین رمز ارزها بودند حتماً باید تا اطلاع ثانوی فعالیت آنها متوقف شود. برای رمز ارزها توسط وزارت صمت مجوز به فرد داده شده و مجوز مکان نیست و ممکن است شما اینها را به منزل، مزرعه و یا کارگاه ببرید که اینها باید شناسایی شود.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس یازدهم ادامه داد: گفتیم ستاد فرماندهی واحد میخواهیم؛ باید وزیر نیرو با اختیارات دولت و رئیس جمهور فرماندهی موضوع را به عهده بگیرد و همه استانها و وزارتخانهها با ایشان هماهنگ باشند. از ظرفیت نیروگاهی سایر وزارتخانهها باید استفاده شود. برخی از وزارتخانهها مثل وزارت نفت و پتروشیمی و پالایشگاهها اینها نیروگاههایی دارند که ظرفیت برقشان را میتوانند به شبکه برق سراسری وارد و استفاده کنیم.
حسنوند با بیان اینکه بسیاری از مراکز درمانی ما و مراکز اداری و مراکز نیروهای مسلح دارای ژنراتور و دیزلهای تولید برق است، تصریح کرد: اینها را برای کمک، باید وارد مدار کنیم تا آنها از شبکه برق سراسری کمتر استفاده کنند تا به مشترکین خانگی خاموشی ندهیم. تولید برق در بعضی از نقاط پراکنده توسط بخش خصوصی انجام شده که حدود ۳۰۰ مگاوات است و سریعاً وزارت نیرو با اینها قرارداد انجام بدهد که این ۳۰۰ مگاوات هم وارد شبکه سراسری برق کشور بشود. گفتیم در موضوع صادرات یک تجدیدنظر صورت بگیرد که بتوانیم برق داخل را تأمین کنیم و مشکلات داخلی را مرتفع و مردم هم با خاموشی کمتر مواجه شوند. برخی کشورها که امکان واردات برق به ایران دارند گفتیم که سریعاً واردات به ایران انجام شود.
حسنوند با اشاره به راهکار واردات برای دو ماه پیشرو جهت تسریع حل مشکل خاموشیها، ادامه داد: گفتیم، تعطیلات تابستانی و تعمیرات تابستانی برخی از صنایع سنگین که بیشترین حجم مصرف برق را دارند، پیش از موعد و ظرف این یک ماه و به تدریج انجام شود. ۹ درصد مصرف برقمان در مصارف عمومی است که گفتیم بخشی از ادارات تعطیل شوند.
نماینده مجلس یازدهم تاکید کرد: قرار بر این شد که در همه وزارتخانهها و سازمانها بسیج ادارات و حراست، بعد از پایان ساعت اداری همه سیستمهای سرمایشی و روشنایی را خاموش کنند چون بعضاً دیده شده که برای حضور تعداد اندکی چون سیستم سرمایش مرکزی بوده، مجبور بودند همه را روشن کنند که گفتیم، باید خاموش کنند و با افراد متخلف برخورد شود. اینها را هم دستگاه قضائی پیگیری خواهد کرد و دادستان کل هم ماموریتهایی برای نیروهای بسیج و نیروهای انتظامی مشخص کرده است.
سخنگوی کمیسیون انرژی با اشاره به اهمیت آگاهی مردم از وضع موجود اظهار کرد: همچنین پیشنهاد دادیم، ستاد اطلاع رسانی وزارت نیرو در دیسپاچینگ ملی مستقر و اکیپ صدا و سیما هم در آنجا مستقر شود و به طور مستقیم در پی چند برنامه با مردم صحبت کنند و به طور لحظهای میزان تولید برق و مصرف برق به اطلاع مردم رسانده شود که به نوعی خود مردم در این صرفهجویی، مشارکت کنند.
این عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی در رابطه با زمان بندی خاموشیها گفت: باید زمان بندی خاموشیها را به حداقل برسانیم و اضافه بر آن هم خاموشی نداشته باشیم. ما حداقل خاموشیها را خواهیم داشت بهرحال ما دنبال این هستیم که بعضی از نیروگاهها که اورهال بودند به مدار بیایند و اگر بتوانیم، از ظرفیت برق آبی که تولید ندارد استفاده کنیم تا بخشی از مشکلات حل شود.
نظر شما