هادی بنایی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به خدمات امداد در بخش ازدواج به جامعه هدف، اظهار کرد: پرداخت کمک هزینه جهیزیه به نوعروسان و هدیه ازدواج به فرزندان پسر، یکی از بخشهای مهم حوزه حمایتی این نهاد در طرح کوثر است.
وی افزود: ترویج ازدواج بهنگام، آگاهانه و آسان بین جوانان و زنان سرپرست خانوار، تحکیم بنیان خانواده و پیشگیری از شیوع آسیبهای فردی اجتماعی از قبیل طلاق، اعتیاد، بزهکاری، تأمین بسترهای توانمندی، آسایش و سلامت کانون خانواده و حفظ و تقویت پایههای حمایتی به واسطه خروج زوجهای جوان از شمول پوشش خدمات مستمر از جمله اهداف و رویکردهای امر ازدواج است.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد، در خصوص تشکیل ستاد جهیزیه با عنوان (طرح کوثر) تصریح کرد: این طرح با هدف برنامهریزی و بهرهمندی حداکثری از ظرفیتهای درون و برون سازمانی و ارتقای سطح کمی و کیفی برنامههای کمک به ازدواج نیازمندان، تعامل و همکاری با سازمانهای دولتی و مردمی، اصناف و خیریهها و آموزش زوجین جهت تأمین مقدمات ازدواج نیازمندان است.
وی در خصوص خدمات ارائه شده به ازدواج فرزندان خانوارهای تحت حمایت این نهاد، گفت: برنامه وسیعی برای تأمین بخشی از هزینههای ازدواج خانوادههای نیازمند با رویکرد تحکیم و تقویت بنیان خانواده تدارک دیده شده است که اهدای جهیزیه در قالب تهیه کالا برای نوعروسان، پرداخت هدیه ازدواج به فرزندان پسر خانوادههای تحت حمایت، اهدای جهیزیه به بانوان تحت حمایت کمتر از ۵۰ سال که اقدام به ازدواج مجدد میکنند و اهدای جهیزیه موردی به نیازمندان از جمله این برنامهها است.
اهدای ۴۴۱ سری جهیزیه از ابتدای امسال تاکنون
بنایی با بیان اینکه در سال گذشته، ازدواج دو هزار و ۶۲۴ مددجوی تحت پوشش با ارائه کمک هزینههای ازدواج تسهیل شد، ادامه داد: پیشبینی میکنیم در سال جدید حداقل معادل همین تعداد از مددجویان به خانه بخت بروند همچنین از ابتدای امسال تاکنون حدود ۴۴۱ سری جهیزیه به ارزش شش میلیارد و ۶۱۵ میلیون تومان در قالب پنج قلم کالای ضروری زندگی به نوعروسان و زنان سرپرست خانوار و نیز ۱۵ کمک هزینه ازدواج به فرزندان پسر، مساعدت شده است.
وی با اشاره به حمایت مددجویان برای انتخاب مناسب در ازدواج گفت: برای افزایش آگاهی زوجها از نقش خود در ایجاد یک رابطه صحیح و تثبیت زندگی زناشویی، مشاوره قبل ازدواج از جمله آموزشهایی است که در این نهاد برای دریافت جهیزیه و کمک هزینه ازدواج ضروری دانسته شده است، در این دورههای آموزشی موضوعاتی از قبیل مهارت زندگی اسلامی، نحوه مقابله با مشکلات، مدیریت اقتصادی زندگی، مدیریت فرزند و رفتار با همسر آموزش داده میشود.
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد استان اصفهان افزود: مشاوره شغلی، استعدادسنجی، حرفهآموزی، معرفی به کاریابیها و پرداخت تسهیلات قرضالحسنه اشتغال از جمله مواردی است که در راستای فقرزدایی به زوجین ارائه میشود.
وی تصریح کرد: طرح کوثر با مشارکت حامیان و خیران به منظور ترویج سنت حسنه ازدواج و سبک زندگی اسلامی برای کمک به خانوارهای نیازمند اجرا میشود، مشارکت مؤسسات خیریه، حامیان و خیران برای کمک به جامعه تحت حمایت این نهاد در کاهش فقر و توانمندسازی آنها تأثیر بسزایی دارد.
نظر شما