آتش‌سوزی در جنگل‌های مریوان مهار شد

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مریوان گفت: پس از دو روز تلاش، آتش سوزی در جنگل‌های منطقه روستای دره وران و کولیت با تلاش مردم، سمن‌ها و کارکنان یگان حفاظت منابع طبیعی استان مهار شد.

به گزارش ایمنا، آزاد نامداری اظهار کرد: آتش سوزی در جنگل‌های روستای دره وران واقع در نقطه صفر مرزی ایران و عراق از دیروز آغاز شده بود که در به دلیل شیب تند منطقه و سرازیر شدن زغال‌های آتش به مناطق پایین دست، مهار آن در دو نوبت از ساعت ۱۱ تا ۱۴ و ۱۶ تا ۲۲ طول کشید.

وی با بیان اینکه آتش سوزی دیگری همزمان در روستای کولیت رخ داده بود، افزود: مهار آتش در این منطقه از ساعت ۹ صبح تا ساعت ۲۲:۳۰ به طول انجامید.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مریوان با بیان اینکه ۳۲ نفر از کارکنان یگان حفاظت منابع طبیعی از شهرستان‌های مریوان کامیاران و سنندج در اطفای این آتش سوزی به همراه مردم و سمن‌ها فعالیت داشتند، افزود: حدود ۶۰ نفر از اعضای انجمن مردم نهاد فعال در مریوان به کمک یگان حفاظت محیط زیست آمده بودند.

نامداری ادامه داد: گروه‌های اطفای آتش شامل ۱۳ نفر از کارکنان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سروآباد، چهار پیمانکار بخش خصوصی، پنج نفر از کارکنان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کامیاران و هشت نفر از اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سنندج بودند.

وی با اشاره به اینکه بیشتر آتش سوزی‌ها در جنگل‌های بلوط رخ داده است، اضافه کرد: گونه‌هایی از بنه و زالزالک هم در این آتش سوزی آسیب دیده است که هنوز برآورد نهایی از سطح آتش سوزی انجام نگرفته است.

نامداری با بیان اینکه هنوز علت آتش‌سوزی نامشخص است، گفت: آسیب‌هایی که در این آتش‌سوزی به جنگل‌ها وارد شده سطحی، تنه‌ای و تاجی است ولی هنوز مساحت آن مشخص نیست.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مریوان با بیان اینکه امسال آتش سوزی‌ها به واسطه خشکسالی زودتر از موعد شروع شد، اضافه کرد: همه سال معمولاً از نیمه دوم خرداد شاهد آتش‌سوزی در مناطق جنگلی و مرتعی بودیم که امسال با خشک شدن پوشش گیاهی منطقه از ۲۰ اردیبهشت ماه آتش‌سوزی‌ها رخ داده است.

نامداری با بیان اینکه کمک به اطفای حریق و حفاظت از جنگل‌ها و وظیفه کل مردم است، افزود: در آتش سوزی اخیر در روستای دره وران از حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر جمعیت این روستا تنها ۱۰ نفر به کمک ما آمده بودند.

به گزارش ایمنا، از مساحت دو میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می‌دهد، جنگل‌های این استان که جز جنگل‌های زاگرس شمالی به حساب می‌آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی‌های اکوتوریستی و ارزش‌های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.

جنگل‌های این استان که بخشی از جنگل‌های غرب کشور را تشکیل می‌دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل‌های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.

منبع: ایرنا

کد خبر 504723

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.