به گزارش ایمنا، سردار اسکندر مؤمنی در نشستی مشترک با رئیس دیوان عالی کشور که به مناسبت تقارن هفته مبارزه با مواد مخدر و هفته قوه قضائیه برگزار شد، با بیان اینکه ما شاهد افزایش بی سابقه کشفیات در سال ۹۹ بودیم، اظهار کرد: تنها افزایش کشف نبود. افزایش عملیاتها و مقابله با قاچاقچیان را شاهد بودیم. افزایش ضربه به اشرار قاچاقچیان، کاهش شهدا و تمرکز اقدامات بر شرق کشور و ضربه باندهای بزرگ و اقدامات اطلاعاتی از رویکردها و دستاوردهای بزرگ سال ۹۹ بود.
وی افزود: دو اتفاق برجسته دیگر هم افتاد؛ افزایش ضربه به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان و کاهش استرداد اموال؛ در سال گذشته ۱۴ هزار میلیارد تومان به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان ضربه وارد شد که این رقم نسبت به سال ۹۸، حدود ۸۰ درصد و نسبت به سال ۹۴ حدود ۷۰۰ درصد افزایش پیدا کرد. این اتفاق بزرگی است که دلیل این امر دو اتفاق بزرگ بود؛ یکی راه اندازی کمیته ملی شناسایی و ضربه به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان با مسئولیت دستگاه قضائی بود که از سال گذشته شکل گرفت. همچنین اهتمام ریاست دیوان عالی کشور و قضات در هماهنگیهای فی ما بین در سال اخیر این اتفاق را رقم زد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه هرچقدر این تعاملات و هماهنگیها بیشتر باشد بدون تردید منجر به کارآمدی بیشتر میشود، اظهار کرد: در حوزه مقابله و مبارزه با قاچاقچیان بیشترین نقش ضربه به بنیانهای اقتصادی و مالی قاچاقچیان است. اگر قاچاقچی را دستگیر کنیم و به زندان برود، اگر بنیانهای مالی و اقتصادی او ضربه نخورد، از داخل زندان هم اداره میکند. حتی اگر فرد را اعدام کنند اما به بنیانهای اقتصادی او ضربه نخورد، جانشینانش همان مسیر را ادامه میدهند. خواست و تاکید ما این است که این مسیر استمرار پیدا کند.
مؤمنی در ادامه افزود: یکی از بزرگترین موضوعات و درخواستهایی که ما داریم و در دو سال اخیر مورد اهتمام و توجه دستگاه قضائی و دیوان عالی کشور قرار گرفت، این بود که ما معتقدیم بعد از دستگیری قاچاقچیان بزرگ، اصل باید بر این باشد که کلیه اموال آنها نامشروع و حاصل قاچاق است که باید مصادره شوند و اگر بتواند اثبات کند که بخشی از اموال او ناشی از مواد مخدر نبوده است، به وی بازگردد.
وی گفت: رویکرد ستاد، مبارزه به تنهایی نیست بلکه در کنار مقابله، درمان، پیشگیری و توانمندسازی معتادان را اولویت قرار دادهایم.
منبع: ایسنا
نظر شما