به گزارش ایمنا، برخی از مؤسسات و شرکتها در اصفهان به شکل غیرمجاز اقدام به فعالیت در خصوص کاریابی خارجی و اخذ ویزای کارمی کنند و در نتیجه به افراد جویای کار و به ویژه فارغالتحصیلان دانشگاهی که قصد اخذ ویزای کار و اشتغال در خارج از کشور را دارند، آسیبهای زیادی وارد میکنند.
حسین باقری، مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان در این زمینه با اشاره به اینکه برخی از افراد حقوقی یا حقیقی اقدام به سو استفاده از افراد جویای کار میکنند، اظهار کرد: متأسفانه برخی از شرکتها یا مؤسسات در کنار فعالیتهای دیگر به خاطر فرار از مالیات و یا دور زدن قوانین، در پوشش کاریابی و به صورت غیر مجاز فعالیت میکنند.
وی تاکید کرد: هر مؤسسه یا شرکت که به شکل غیر مجاز به صورت حضوری یا الکترونیکی اقدام به فعالیت کاریابی کند از لحاظ قانونی تخلف کرده است و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی از طریق مراجع قانونی به این موضوع رسیدگی میکند، همه کاریابیها از جمله داخلی و خارجی و الکترونیکی باید طبق قوانین و در چارچوب دستورالعملها و بخشنامههای ابلاغی گام بردارند.
مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان اظهار کرد: حدود اختیارات و وظایف دفاتر کاریابی و میزان حق الزحمههای دریافتی از کارجویان اعم از خدمات مشاوره و بهکارگماری در آئین نامهها و بخشنامههای ابلاغی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ و مشخص میشود.
باقری ادامه داد: اگر در این زمینه تخلفی از سوی دفاتر مذکور صورت بگیرد، احقاق حق افراد شاکی پیگیری میشود و در صورت عدم تمکین دفاتر، موضوع ابتدا در کمیته ۹ استان و سپس در هیأت ماده ۷ آئین نامه کاریابیها رسیدگی میشود و پس از آن مرحله به مرحله تذکر تعلیق مجوز، طرح دعوی در مراجع قضائی و … اجرا میشود.
وی در پاسخ به این سوال که اخیراً ۱۲ کاریابی غیر مجاز در اصفهان شناسایی و پرونده ایشان در شعبه ۲۹ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان اصفهان بررسی و پلمب شدهاند و آیا شما به خاطر اطلاع رسانی به مردم میتوانید فهرست این کاریابیها را اعلام کنید گفت: کاریابیهایی که در مراجع قضائی پلمب میشوند، دیگر اجازه فعالیت را در این قالب ندارند.
مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان از جمله شرکتها و مؤسسات مذکور آپادانا جاب، مؤسسه حقوقی و مهاجرتی اصطهباناتی، مؤسسه مهاجرتی آرتا، ویزا یکصد و … دانست و گفت: برابر مقررات کاریابیهای غیرمجاز مادامی که بخواهند بدون اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذیربط به فعالیت در این حوزه ادامه بدهند، مورد پیگیری قانونی قرار خواهند گرفت.
باقری با بیان اینکه این مؤسسات در صورتی مجاز به فعالیت میباشند که نسبت به اخذ مجوزهای قانونی اقدام کنند، افزود: با توجه به در دسترس بودن اینترنت و اطلاع رسانیهای گسترده در فضای مجازی، متقاضیان اشتغال در خارج از کشور میبایست قبل از هرگونه اقدام و به منظور بررسی صحت مجوزهای دفاتر و مؤسسات مذکور ضمن مراجعه به سایت این اداره کل به آدرس https://isfahan.mcls.gov.ir یا سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به آدرس https://www.mcls.gov.irنسبت به اخذ لیست دفاتر کاریابی مجاز اقدام نمایند .
وی خاطرنشان کرد: کلیه دفاتر فعال و دارای مجوز به عنوان شرکا اجتماعی این اداره کل موظف به نصب مجوز فعالیت، دستورالعمل، حقالزحمه مربوط به سال جاری و تابلو متحدالشکل مطابق با بخشنامههای ابلاغی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میباشند.
باقری با تاکید بر اینکه اگر به افراد حقیقی یا حقوقی خسارتی از سوی دفاتر غیر مجاز وارد شود نمیتوانند از طریق این اداره کل احقاق حق کنند، گفت: کاریابیهای دارای مجوز اگر تخلفی داشته باشند قابل پیگیری است به این خاطر که از فیلترهای نظارتی مراجع ذیصلاح رد میشوند.
مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان ادامه داد: وظایف ما مشخص و در خصوص گسترش مراکز خدمات اشتغال و دفاتر کاریابی به عنوان حلقه واسطه بین کارجو و کارفرماست و هر شخص حقیقی یا حقوقی با هر انگیزهای اقدام غیر قانونی در این خصوص انجام بدهند، قطعاً موضوع به مراجع ذی صلاح اعلام میشود.
باقری تاکید کرد: اگر افراد حقیقی یا حقوقی شرکتها و مؤسسات بدون مجوز را شناسایی و در این رابطه به این اداره کل یا ادارات تابعه در این شهرستانها اطلاع رسانی کنند این اداره کل قطعاً در این خصوص برخورد قانونی لازم را انجام خواهد داد.
وی افزود: تنها مرجع صادر کننده مجوز فعالیت جهت افراد حقیقی و حقوقی به منظور فعالیت در حوزه ارائه خدمات مشاوره شغلی و کاریابی داخلی، الکترونیکی و خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
این مقام مسئول تاکید کرد: هیچکدام از ارگانها، تشکلهای مردمی و … مجاز به صدور مجوز فعالیت در حوزه مشاوره شغلی و کاریابی نیستند.
نظر شما