کودکان باید در فرآیند طراحی و برنامه ریزی شهری دخیل باشند

یک دکترای مطالعات شهری گفت: شهر مجموعه‌هایی از شهروندان در سنین و جنسیت‌های مختلف با توانمندی‌های متفاوت است؛ در نظر نگرفتن ابعاد مختلف جامعه شهری در طراحی و برنامه ریزی‌ها نمی‌تواند به افزایش رضایتمندی شهروندان و افزایش نقش آنها در امور شهری منجر شود.

فریناز مقتدری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: کودکان، بخش قابل توجهی از شهروندان یک شهر را تشکیل می‌دهند و در آینده نقش مهمی در مدیریت، طراحی و برنامه‌ریزی شهر دارند.

وی افزود: محیطی که کودکان در آن بزرگ می‌شوند و با آن ارتباط دارند بر سلامت روان، سلامت جسم و شکل‌گیری شخصیت آن‌ها تأثیرگذار است.

این دکترای مطالعات شهری با بیان این که کودکان باید در فرآیند طراحی و برنامه‌ریزی برای شهر دخیل باشند، تاکید کرد: در نظر داشتن فضاهایی مجزا در شهر برای کودکان، مورد تأیید شهرسازان و برنامه‌ریزان نیست زیرا در این صورت بخشی از شهروندان را از محیط شهری حذف می‌کنیم.

مقتدری تصریح کرد: کودکان ساکن در شهر باید این امکان را داشته باشند که فعالیت فیزیکی انجام دهند و با درک محیط اطراف خود و داشتن روابط اجتماعی مؤثر رشد جسمی و روحی متناسبی داشته باشند تا شناخت آن‌ها نسبت به شهر محل سکونتشان بیشتر شده و در آینده محافظان، طراحان و برنامه‌ریزان خوبی برای شهر خود باشند.

وی اضافه کرد: کودکان و نوجوانان ما باید در فرآیند طراحی یا برنامه‌ریزی شهری مشارکت داشته باشند تا نحوه طراحی فضاهای شهری متناسب با این قشر مهم جامعه شهری باشد زیرا این گروه نیز جزء شهروندان محسوب می‌شوند.

این دکترای مطالعات شهری گفت: نیاز است همه اقشار جامعه شهری در طراحی‌های شهری مورد توجه باشند تا میزان رضایتمندی و حس تعلق شهروندان از محیط محل سکونتشان افزایش پیدا کند و آنان نقش موثرتری در امور جاری شهر داشته باشند.

کد خبر 501894

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.