تاثیر میکروب روده بر شدت سکته مغزی

یافته‌های جدید نشان می‌دهد که میکروبیوم روده بر شدت سکته مغزی و اختلال عملکرد پس از سکته مغزی تأثیر می‌گذارد.

به گزارش ایمنا، تیم تحقیق به بررسی رابطه بین نقش میکروبیوم روده در سلامت قلب و عروق و بیماری‌ها از جمله اثرات جانبی TMAO(تری متیل آمینN- اکسید) که محصول جانبی تولید شده در هنگام هضم مواد مغذی خاص موجود در گوشت قرمز و سایر محصولات حیوانی توسط باکتری‌های روده است، پرداخت.

دکتر «استنلی هازن» سرپرست تیم تحقیق از کلینیک کلیولند، در این رابطه اظهار کرد: در این مطالعه دریافتیم که کولینرژیمی و TMAO اندازه و شدت سکته مغزی و نتایج ضعیف‌تری را در مدل‌های حیوانی ایجاد می‌کنند.

ویدر ادامه داد: نکته قابل توجه این است که پیوند ساده میکروب‌های روده با قابلیت ساخت TMAO برای ایجاد تغییری عمیق در شدت سکته کافی است.

پیش از این دکتر هازن و تیم وی کشف کردند که افزایش سطح TMAO می‌تواند منجر به ایجاد بیماری‌های قلبی عروقی شود. در مطالعات بالینی هزاران بیمار نشان داده اند که سطح TMAO در خون خطر حمله قلبی، سکته قلبی و مرگ را در آینده پیش بینی می‌کند.

دکتر هازن تصریح کرد: یافته‌های این مطالعه جدید برای اولین بار اثبات می‌کند که میکروب‌های روده به طور کلی- و از طریقTMAO به طور خاص- می‌توانند به طور مستقیم بر شدت سکته مغزی یا اختلال عملکرد پس از سکته مغزی تأثیر بگذارند.

محققان آسیب مغزی را در مدل‌های سکته مغزی پیش بالینی بین کسانی که سطح TMAO بالا یا کمی داشتند مقایسه کردند. با گذشت زمان کسانی که سطح بالاتری از TMAO داشتند، آسیب مغزی گسترده‌تری داشته و درجه بیشتری از نقص عملکردی حرکتی و شناختی به دنبال سکته مغزی داشتند.

محققان همچنین دریافتند که تغییرات رژیم غذایی که باعث تغییر سطح TMAO می‌شود مانند مصرف کمتر گوشت قرمز و تخم مرغ بر شدت سکته مغزی تأثیر می‌گذارد.

به گفته محققان هدف قرار دادن این آنزیم میکروبی روده ممکن است یک روش امیدوارکننده برای جلوگیری از سکته مغزی باشد.

منبع: مهر

کد خبر 501845

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.